Vermakelijke en soms verhitte Friese derby kent geen winnaar: 3-3

Bekijk hier de samenvatting van sc Heerenveen - Cambuur

De Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur is in een gelijkspel geëindigd. Na ruim negentig vermakelijke minuten stond er een 3-3 uitslag op het bord.

De beslissing leek diep in blessuretijd te vallen in het voordeel van Cambuur door een treffer van Mitchell Paulissen, maar Joost van Aken herstelde namens de thuisploeg toch nog het evenwicht.

Open karakter

Heerenveen beleefde een droomstart, want al na twee minuten lag de bal in het Leeuwarder doel. Anas Tahiri volleerde uit een voorzet van Thom Haye raak bij de tweede paal en die vroege goal kwam de wedstrijd ten goede.

Immers, de Friese derby kreeg vrijwel meteen een open karakter. Cambuur had nagenoeg niets te vertellen in de openingsfase, maar wist na twaalf minuten toch de gelijkmaker af te dwingen. Een kopbal van Roberts Uldrikis, uit een voorzet van Patrick Joosten, bleek succesvol.

Roberts Uldrikis heeft zojuist gescoord

In het vervolg van de eerste helft golfde het spel op en neer met vooral kansen voor Heerenveen. Zo schoot Tibor Halilovic in kansrijke positie naast en zag Amin Sarr zijn poging over het doel van keeper Sonny Stevens zeilen.

Nadat Sydney van Hooijdonk een treffer wegens buitenspel afgekeurd had zien worden, kon de Heerenveen-spits even later alsnog juichen. Uit een vrije trap van Haye vanaf rechts kopte hij ongedekt binnen.

Opstootjes

Ook na rust bood het treffen vermaak. Naast enkele opstootjes vielen er meerdere mogelijkheden te noteren. En opnieuw kwam Cambuur op gelijke hoogte, ditmaal na ruim een uur.

Na de Friese derby komen Mitchel Paulissen, Dennis Haar, Joost van Aken en Ole Tobiasen aan het woord.

'Die laatste twee minuten waren een achtbaan van emoties'

Van Aken beging in de zestien een overtreding op Issa Kallon, waardoor de bal op de stip ging, overigens wel na interventie van de VAR. Robin Maulun stuurde doelman Erwin Mulder vervolgens de verkeerde kant op.

In de slotfase maakte Heerenveen de meeste aanspraak op de overwinning, maar Halilovic, Haye en Tahiri hadden het vizier net niet op scherp staan. Paulissen maakte diep in blessuretijd gebruik van de geboden ruimte en knalde raak voor Cambuur. Het slotakkoord was echter voor Heerenveen-verdediger Van Aken, die zijn fout goedmaakte.

Zo eindigde de vermakelijke Friese derby in een 3-3 gelijkspel, waardoor het gat tussen de rivalen een punt blijft in het voordeel van Heerenveen, dat de 400ste zege in de eredivisie nog even moet uitstellen.