Een feestvierende Hilterman (rechts) in Emmen
NOS Voetbal

Hilterman door NAC uit selectie gezet na opmerkelijke speech in Emmen

Jeredy Hilterman tekende in de winterstop een contract tot medio 2024 bij NAC Breda, maar heeft mogelijk nu al zijn laatste wedstrijd gespeeld voor de Bredanaars. Aanleiding is zijn opmerkelijke speech tijdens het kampioensfeest van zijn ex-club FC Emmen.

Hilterman scoorde in de eerste seizoenshelft acht keer voor Emmen, maar koos er uiteindelijk voor om te vertrekken. Zaterdag verscheen hij als contractspeler van NAC Breda plots op het podium bij de huldiging van het gepromoveerde Emmen.

"Ik ben ook een mens en ik heb een fout gemaakt. Excuses, excuses. Maar ik ben teruggekomen voor een feestje", zo begon Hilterman zijn opmerkelijke relaas.

Vervolgens zweepte hij de fans op met onder meer de volgende tekst. "Waar gaat Hilterman naartoe!?" Met als antwoord: "FC Emmen!"

Klik op de tweet om het filmpje te bekijken:

Het gedeelde fragment wordt niet gewaardeerd in Breda, waar NAC nog volop in de strijd is om de play-offs te bereiken. "Jeredy Hilterman wordt naar aanleiding van verbale uitingen tijdens het kampioensfeest van FC Emmen per direct buiten de groep gelaten."

"Zijn gedrag helpt niet in het groepsproces met het oog op het behalen en succesvol zijn in de play-offs", aldus NAC Breda in een verklaring. "Daarom zal Jeredy voorlopig niet deelnemen aan groepsactiviteiten."

Hilterman speelde tot nu toe dertien competitieduels voor NAC, waarin hij twee keer scoorde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl