ProShots
NOS Voetbal

Emmen pakt, ondanks nederlaag in Eindhoven, ook kampioenschap in eerste divisie

FC Emmen heeft zich ondanks een nederlaag verzekerd van het kampioenschap in de eerste divisie. Emmen, al zeker van promotie naar de eredivisie, verloor met 1-0 bij FC Eindhoven.

Maar omdat het eveneens gepromoveerde Volendam ook onderuitging, kan de titel Emmen niet meer ontgaan. Volendam verloor met 3-2 bij het laag geklasseerde FC Dordrecht.

Volendam was simpelweg niet bij de les. Het legde Mauro Savastano en Stijn Meijer bij hun goals geen strobreed in de weg. Volendam deed via spits Robert Mühren wat terug en kreeg grote kansen op de gelijkmaker, maar toen sloeg Jose Pascual toe met een overtuigend afstandsschot. Francesco Antonucci deed laat nog iets terug.

Emmen kwam al snel op achterstand door een treffer van Jasper Dahlhaus, die niet werd aangepakt. De Drenten hadden geen recht op een punt, maar wel op een feest.

Pro Shots
Blijdschap bij de spelers van Eindhoven

Almere City aast nog op het laatste ticket voor de play-offs. Het had goede papieren, maar ging vrijdagavond met 1-0 onderuit bij ADO Den Haag. Met nog één speelronde te gaan staat Almere nu derde in de vierde periode achter Emmen en Eindhoven.

Om mee te mogen doen aan de nacompetitie, en kans te blijven houden op promotie naar de eredivisie, moet Almere zien dat het Eindhoven achter zich houdt. Als de ploeg uit Flevoland daar niet in slaagt, gaat De Graafschap de play-offs in op basis van de plek op de ranglijst over het hele seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl