Voetbalblog
NOS VoetbalAangepast

Slots Liverpool pijnigt Ten Hags United (0-3) • PSV behoudt perfecte score

Welkom in ons liveblog over de eredivisie. Drie wedstrijden in de eredivisie vandaag en de clash tussen Erik ten Hag en Arne Slot.

Voor pushberichten op je smartphone bij updates in dit liveblog: druk op het belletje.

liveblog gesloten

Bekijk de samenvatting van PSV - Go Ahead Eagles

Bekijk de samenvatting van PSV - Go Ahead Eagles

MUN-LIV | Klaar op Old Trafford

Trainer Arne Slot heeft zijn uitstekende seizoenstart met Liverpool omlijst met een 0-3 overwinning bij het Manchester United van Erik ten Hag. De Reds maakten er vooral na rust soms een voetbalshow van.

Lees hieronder het verslag:

PSV-GAE | Klaar in Eindhoven

PSV heeft opnieuw een overtuigende overwinning geboekt in de eredivisie: in eigen huis werd Go Ahead Eagles met 3-0 verslagen. De Eindhovenaren scoorden voor het 54ste eredivisieduel op rij en evenaarden daarmee het record dat ze zelf vestigden tussen oktober 2014 en maart 2016.

Lees hieronder het verslag:

MUN-LIV | 80' Weer een kans Zirkzee

Joshua Zirkzee kan niet zeggen dat hij geen kansen heeft gehad. Dit is zijn derde. Rashford zet voor en bij de tweede paal raakt de Nederlandse spits de bal verkeerd. De volley gaat meters naast.

Manchester United-Liverpool 0-3

PSV-GAE | 90+1' Slap rollertje

De Eagles laten na de eretreffer te maken. Invaller Victor Edvardsen moet uithalen, maar produceert een slap rollertje. Daardoor kan Matteo Dams simpel wegwerken.

PSV-Go Ahead Eagles 3-0

MUN-LIV | 66' Gakpo valt in

Cody Gakpo krijgt bij Liverpool ook minuten van Arne Slot. De aanvaller vervangt linksbuiten Luis Díaz, de man van de eerste twee goals.

Bij United wordt Matthijs de Ligt, die net geel kreeg na een harde tackle, naar de kant gehaald door Ten Hag. Harry Maguire vervangt hem.

Manchester United-Liverpool 0-3

Vraagtekens na 'VAR-goal' Utrecht: 'Had mijn leesbril niet op'

Vraagtekens na 'VAR-goal' Utrecht: 'Had mijn leesbril niet op'

MUN-LIV | 56' DOELPUNT Liverpool!

Het wordt een afstraffing voor United. Salah maakt er 0-3 van op Old Trafford en weer gaat er dom balverlies van de thuisploeg aan vooraf, dit keer van Kobbie Mainoo.

Even later kan de Egyptenaar weer scoren, maar een vierde tegengoal blijft United bespaard, voorlopig.

Manchester United-Liverpool 0-3

Liverpool viert de 0-3

MUN-LIV | 53' Schot Zirkzee

Een zeldzame mogelijkheid voor Manchester United. Joshua Zirkzee schiet, doelman Alisson redt. Even later redt de keeper ook op een kopbal van Zirkzee.

Manchester United-Liverpool 0-2

PSV-GAE | 63' DOELPUNT PSV!

Joey Veerman lag een paar minuten terug nog geblesseerd op de grond na een tik op zijn voet, maar is fit genoeg om te scoren. Na terugleggen van Malik Tillman schiet de middenvelder met binnenkant voet beheerst binnen.

Na de goal wordt Veerman gelijk vervangen. Jerdy Schouten komt erin.

PSV-Go Ahead Eagles 3-0

PSV viert de 3-0 van Joey Veerman

MUN-LIV | Casemiro vervangen

Ten Hag laat, niet verrassend, Casemiro achter in de kleedkamer en brengt Toby Collyer als invaller binnen de lijnen. Kan United voor een comeback zorgen?

Manchester United-Liverpool 0-2

PSV-GAE | 54' Kruising!

PSV is dicht bij de derde goal. Spits Pepi, ingevallen voor de geblesseerde Luuk de Jong, knalt op de kruising.

PSV-Go Ahead Eagles 2-0

PSV-GAE | Tweede helft

De tweede helft begint in Eindhoven. Geen wijzigingen bij beide teams.

MUN-LIV | 43' DOELPUNT LIVERPOOL!

Pijnlijk voor Ten Hag, prachtig voor Slot. Weer profiteert Liverpool van balverlies van United, weer van Casemiro. Salah is opnieuw de aangever, Luis Díaz opnieuw de doelpuntenmaker. Hij schiet de bal in de hoek.

Het is een volkomen terechte 0-2 voorsprong. Het spel van de thuisploeg is bedroevend.

Manchester United-Liverpool 0-2

PSV-GAE | Rust

Het is rust in Eindhoven. Na een zwakke start helpt de openingsgoal PSV over een dood punt. Sindsdien is het een makkelijke middag. Zorgeloos is het niet, want aanvoerder Luuk de Jong valt uit.

Ruststand: PSV-Go Ahead Eagles 2-0

MUN-LIV | 35' DOELPUNT LIVERPOOL!

Niet voor het eerst vandaag verliest United, in dit geval Casemiro, de bal en Gravenberch onderschept. De Nederlandse middenvelder stoomt op, passt door op Salah en Luis Díaz kopt de voorzet bij de tweede paal volledig vrij binnen. Liverpool leidt bij United!

Manchester United-Liverpool 0-1

Luis Diaz

Lozano verstevigt positie van topscorer eredivisie

PSV'er Hirving Lozano maakte zijn vierde doelpunt in dit eredivisieseizoen en daarmee verstevigde de Mexicaan zijn eerste plaats op de topscorerslijst van de eredivisie. Vorig seizoen maakte hij in 24 wedstrijden slechts zes goals.

PSV-GAE | 34' Luuk de Jong valt uit

Tegenslag voor PSV. Aanvoerder Luuk de Jong gaat met een bovenbeenblessure naar de kant. Ricardo Pepi komt erin.

Dit kan heel slecht nieuws voor PSV zijn. Op 17 september staat het eerste duel in de Champions League op het programma, uit tegen Juventus.

PSV-Go Ahead Eagles 2-0

PSV-GAE | 27' DOELPUNT PSV!

Een knappe combinatie door het midden via Veerman, De Jong en Lozano wordt door de Mexicaan gepromoveerd tot goal. Na een matig begin heeft PSV sinds de openingsgoal van Til het heft in handen.

PSV-Go Ahead Eagles 2-0

PSV viert de 2-0 van Hirving Lozano

MUN-LIV | 7' Doelpunt Liverpool afgekeurd

Een door Ryan Gravenberch opgezet aanval leidt tot een goal van Trent Alexander-Arnold. Maar helaas voor Liverpool en Arne Slot stond Mohamed Salah buitenspel. De goal wordt afgekeurd.

Manchester United-Liverpool 0-0

MUN-LIV | 5' Tempo en scherpte vereist

Het tempo ligt hoog op Old Trafford en Joshua Zirkzee ervaart dat afwachten geen zin heeft in de Engelse top. De Nederlandse spits laat zich aftroeven door Virgil van Dijk en dat leidt tot een kansje voor Liverpool. Diogo Jota schiet voorlangs.

Manchester United-Liverpool 0-0

PSV-GAE | 11' DOELPUNT PSV!

Waar PSV niet wakker oogt en achterin weer in problemen komt, valt de thuisgoal. Go Ahead krijgt de bal niet weg en Guus Til staat zoals vaak op de juiste plek. Een welkom doelpunt na een matige start voor PSV.

PSV-Go Ahead Eagles 1-0

PSV viert de goal van Guus Til

PSV-GAE | 2' Oogstrelend, maar buitenspel

Een oogstrelende aanval van de Eagles in het strafschopgebied van PSV levert een goal op van Suray! Maar Stokkers stond buitenspel. Geen goal, maar de ergernis van PSV-coach Peter Bosz is zichtbaar over het feit dat Go Ahead zo makkelijk door de PSV-defensie snijdt.

PSV-Go Ahead Eagles 0-0

PSV-GAE | Aftrap

De bal rolt in Eindhoven, Kan PSV ook zijn vierde eredivisieduel van het seizoen winnen?

PSV-GAE | De vleugelflitsers van vandaag

Zoals eerder gemeld in dit blog, spelen Johan Bakayoko en Hirving Lozano vandaag bij PSV op de flanken. Noa Lang krijgt rust.

Lozano is momenteel topscorer van de eredivisie met drie doelpunten, terwijl Bakayoko op twee staat. Dat laatstgenoemde nog bij PSV speelt, is een welkome opsteker voor de Eindhovenaren. De verwachting was dat hij nog wel eens een transfer naar een buitenlandse topclub zou kunnen maken, maar het bleef deze zomer opvallend rustig rond de Belgische dribbelaar.

Bekers met de afbeeldingen van Bakayoko en Lozano

PEC-HER | 90+5' Afgelopen

Het zit erop in Zwolle. De thuisploeg wint terecht van Heracles Almelo en pakt daarmee de eerste punten van het eredivisieseizoen.

We verleggen de aandacht hier naar Eindhoven, waar PSV het opneemt tegen Go Ahead Eagles.

PEC-HER | 90+4' GOAL PEC ZWOLLE

Vlak voor tijd maakt PEC Zwolle er 3-0 van. Filip Krastev krijgt de goal waar hij wel recht op heeft. De Bulgaarse dribbelaar speelde een goede wedstrijd.

Het is niet de moeilijkste goal die hij ooit zal maken. Via Dylan Mbayo krijgt hij de bal in het strafschopgebied van Heracles. Met het puntje van zijn voet prikt hij hem in de korte hoek binnen.

PEC-HER | 90+1' Wedstrijd kabbelt voort, publiek zingt

We stevenen af op het laatste fluitsignaal in een wedstrijd waar álle vaart uit is gegaan na de 2-0. Het publiek vindt dat niet erg.

PEC Zwolle gaat de eerste punten van het seizoen pakken na een prima wedstrijd tegen provinciegenoot Heracles Almelo. Dan mag er gezongen worden, en dat gebeurt ook uit volle borst.

PEC-HER | 78' GOAL PEC ZWOLLE

Het wordt toch 2-0 in Zwolle. Heracles-keeper De Keijzer lag net nog in de weg, maar nu is hij kansloos.

Davy van den Berg heeft heel veel ruimte op de rand van het strafschopgebied en geeft hem af op Dylan Mbayo, die rechts klaarstaat. Met zijn linkerbeen schuift hij de bal hard en zuiver in de verre hoek. Prima goal van de invaller.

Mbayo heeft gescoord

PEC-HER | 76' Weergaloze reddingen De Keijzer

Fabian de Keijzer onderscheidt zich, en hoe! Dit waren twee reddingen voor in de samenvatting.

Eerst tikt hij een afgeslagen schot met zijn voet op zijn eigen lat, een hele fraaie reflex. In de rebound wordt de bal weer ingeschoten, maar ook dan heeft de Heracles-keeper een goede redding in huis. De Keijzer strekt zich en tikt de bal uit de hoek. Vakwerk!

De Keijzer

PEC-HER | 72' Recordaankoop Kulenovic erin

De duurste Heracles Almelo-aankoop ooit komt het veld in: Luka Kulenovic. Hij is een Canadees-Kroatische spits voor wie bijna een miljoen euro werd overgemaakt aan het Tsjechische Slovan Liberec.

Kan Kulenovic een punt redden voor zijn team, of zelfs iets meer?

PEC-HER | 70' Engels dichtbij gelijkmaker

Een goede steekpass van Shiloh 't Zand brengt Heracles-spits Mario Engels in een goede positie. De Duitser omspeelt de keeper goed en kan daarna schieten uit een redelijk moeilijke hoek.

Dat schieten doet hij echter veel te gehaast. Engels raakt de bal verkeerd en die gaat ruim over het doel. Zonde!

PEC-HER | 67' Drinkpauze en overleg

Het spel wordt even stilgelegd voor een broodnodige drinkpauze. Het is ook in Zwolle erg warm vandaag.

Bij beide ploegen grijpen de trainers de mogelijkheid aan om nog wat instructies geven. "Balletje laten rondgaan, positiespel spelen", is te horen bij PEC Zwolle. Die ploeg had de wedstrijd in handen, maar begint de grip een beetje te verliezen. Dus zet Johnny Jansen de boel nog even op scherp.

PEC-HER | 60' Heracles groeit, Monteiro op tribune

Heracles krijgt vat op de wedstrijd en wordt steeds beter. Met name middenvelder Brian De Keersmaecker is goed uit de kleedkamer gekomen en liet wat mooie acties zien.

Het wordt gadegeslagen door een van De Keersmaeckers voorgangers: Jamiro Monteiro. Die speelde in 2017/18 een sterk seizoen op het middenveld bij Heracles Almelo, waarna hij naar het buitenland vertrok. Deze week werd bekend dat hij terugkeert in de eredivisie. Als PEC Zwolle-speler, dat dan weer wel.

Jamiro Monteiro

PSV-GAE | De opstellingen

De opstellingen van PSV en Go Ahead Eagles zijn bekend! Bij PSV zien we een basisdebutant op linksback: Matteo Dams, die eerder al drie keer inviel. Verder speelt Hirving Lozano op de plek van Noa Lang, die rust krijgt.

Bij Go Ahead zien we weinig verrassingen, al is het misschien opvallend dat Finn Stokkers in de spits speelt en niet Victor Edvardsen. Laatstgenoemde was afgelopen week echter met een (afgeketste) transfer bezig en heeft dus niet volledig meegetraind.

PEC-HER | 48' Afgekeurde goal PEC

PEC lijkt de 2-0 te maken via een kopbal van de kleine Krastev, maar scheidsrechter Gözübüyük keurt de goal af.

Dat is terecht, zo blijkt in de herhaling. Krastev trekt zijn tegenstander naar de grond voordat hij kopt en dat mag natuurlijk niet. Goed gezien van de scheidsrechter.

PEC-HER | 46' Tweede helft

De tweede helft van PEC Zwolle - Heracles Almelo is begonnen. De thuisploeg verdedigt een 1-0 voorsprong.

Bij Heracles is Sem Scheperman erin gekomen voor Daniel van Kaam op het middenveld.

PEC-HER | 45+2' Rust

Het is rust in Zwolle, tijd voor de spelers om de kop onder een koude kraan te houden. De thuisploeg is veel beter dan de bezoekers uit Almelo en staat terecht op voorsprong

De statistieken na 45 minuten

  • Schoten: 10-2
  • Schoten op doel: 1-2
  • Balbezit: 69% - 31%

PEC-HER | 43' Grote kans PEC

Davy van den Berg had hier meer kunnen betekenen voor PEC Zwolle... Hij krijgt een perfecte voorzet van linksback Damian van der Haar, maar kopt de bal over.

Van den Berg baalt zichtbaar. Dat is te begrijpen, want hij kon echt helemaal vrij inkoppen.

PEC-HER | 36' Geel met een rood randje

Curieuze situatie in Zwolle! Spits Dylan Vente wordt diep gestuurd en wil de bal meenemen met zijn hoofd, maar krijgt een schoen in zijn gezicht van Heracles-verdediger Ivan Mesik.

Het publiek schreeuwt om een rode kaart. Want was Vente niet ook een doorgebroken speler? Scheidsrechter Gözübüyük houdt het bij geel en dat keurt de VAR goed.

Vente is in zijn gezicht geraakt en ligt op de grond

PEC-HER | 32' Vuurwerk buiten stadion

Al minutenlang wordt er buiten het stadion vuurwerk afgestoken. Een salvo van knallen en knetters schalt over het veld, waar de spelers vooral last lijken te hebben van de warmte. Het is een wedstrijd op laag tempo.

Benita (Heracles) heeft moeite om Krastev (PEC) af te stoppen

PEC-HER | 27' Kans Heracles

Juho Talvitie, de Finse rechtshalf van Heracles Almelo, komt bijna tot scoren. Hij krijgt de bal in kansrijke positie, gaat buitenom en schiet. Geen verkeerde actie, maar keeper Schendelaar ligt in de weg.

Dit was het gevaarlijkste moment van Heracles in dit duel. Sterker nog: het was pas de eerste doelpoging van de Heraclieden.

PEC-HER | 24' Carambole

Een ouderwetse carambole in het strafschopgebied van Heracles Almelo. Of flipperkast, zo u wil.

PEC Zwolle blijft doordrukken na de openingstreffer en komt nu bijna tot scoren. Odysseus Velanas kan tweemaal schieten, maar beide pogingen worden geblokkeerd. Heracles maakt vooralsnog een zwakke indruk.

PEC-HER | 17' Eerste eredivisiegoal sinds 2019

Het was voor Dylan Vente alweer even geleden dat hij een goal maakte in de eredivisie. Op 24 april 2019 deed hij dat voor het laatst, om precies te zijn.

Destijds was Vente nog een aanstormend Feyenoord-talent en scoorde hij tegen NAC. De Rotterdammer, achterneef van icoon Leen Vente, kwam bij Feyenoord echter nooit helemaal uit de verf. Bij Roda JC lukte dat wel: voor de Limburgers scoorde hij in de eerste divisie 44 keer in twee seizoenen. Dat leverde hem een transfer naar het Schotse Hibernian op.

Nu is hij dus weer terug in de eredivisie. Op huurbasis, dat wel.

Vente viert zijn goal tegen Heracles Almelo

PEC-HER | 13' GOAL PEC ZWOLLE

PEC Zwolle komt op voorsprong tegen Heracles Almelo!

De eerder genoemde Krastev lanceert zichzelf en dribbelt richting goal. Hij krijgt de bal met enig fortuin bij Dylan Vente, die zijn eerste eredivisiegoal voor PEC Zwolle op een leeg goal binnentikt.

PEC-HER | 8' PEC controleert, Krastev dreigt

In de openingsfase is het PEC dat het meeste balbezit heeft en met enkele steekpasses wat probeert te creëren.

De Bulgaar Filip Krastev, spelend vanaf linksbuiten, is goed begonnen aan het seizoen en laat dat vandaag ook zien. Hij is dreigend, maar komt nog niet tot echt gevaar.

PEC-HER | 1' aftrap

Het tweede eredivisieduel van de dag is begonnen, Heracles heeft afgetrapt. Pakt PEC de eerste punten van het seizoen?

Om 14.30 uur: PEC Zwolle-Heracles

We verhuizen nu van Utrecht naar Zwolle, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt bij PEC Zwolle-Heracles.

PEC Zwolle staat nog op nul punten en zal tegen Heracles zijn eerste zege, of in ieder geval zijn eerste puntje willen pakken. Heracles staat vijftiende, twee plaatsen boven PEC, met twee punten.

Heracles-trainer Van de Looi was voor de wedstrijd in ieder geval goedgemutst.

Heracles-trainer Erwin van de Looi voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle

UTR-TWE | Afgelopen, Utrecht wint!

FC Utrecht overleeft de lange blessuretijd en wint met 2-1 van FC Twente. Voor Twente is het het tweede puntenverlies in drie competitieduels.

Utrecht wint drie van de eerste vier duels en kent juist een sterke competitiestart.

UTR-TWE | 90+1' We gaan nog even door

We zijn voorlopig nog niet klaar in de Galgenwaard. Er komen maar liefst elf minuten bij.

FC Utrecht - FC Twente 2-1

UTR-TWE | 89' Twente wil nog wel

Twente zet aan, Utrecht zakt meer en meer in. De Tukkers zetten alles op alles om nog gelijk te maken met nog enkele minuten te gaan. De blessuretijd zal, zeker na de lange VAR-check bij de 2-1 van Bozdogan, wederom lang zijn.

FC Utrecht - FC Twente 2-1

UTR-TWE | 77' Twee debutanten bij Utrecht

Twee wissels, twee debutanten bij FC Utrecht. Finnsson komt voor Horemans, Cathline vervangt Toornstra.

FC Utrecht - FC Twente 2-1

UTR-TWE | 64' Geel voor Taha

Invaller Taha (Twente) haalt El Karouani onderuit en krijgt een gele kaart. De vrije trap van Toornstra wordt gepakt door Unnerstall.

FC Utrecht - FC Twente 2-1

UTR-TWE | Hij telt, doelpunt Utrecht!

Het initiële schot van Aaronson schampt de arm van Bodzogan, die daarna uit de rebound scoort.

Higler kijkt minutenlang op het scherm en constateert dat het niet strafbaar is. De arm van Bozdogan was ook dicht langs zijn lichaam. Het is 2-1 voor Utrecht.

Zo passeert Bozdogan Unnerstall

UTR-TWE | 52' Utrecht scoort, maar telt hij?

Bozdogan scoort uit een rebound na een schot van Aaronson, maar scheidsrechter Higler constateert telt hem niet. De VAR controleert of er strafbaar hands is gemaakt.

Oud-Ajacied Neres overvallen

De Braziliaanse voetballer David Neres is zaterdagavond het slachtoffer geworden van een gewapende overval bij het stadion van Napoli. De voormalige speler van Ajax kwam deze zomer over van Benfica.

"Toen David het stadion wilde verlaten na de wedstrijd werd hij aangevallen door twee mannen op een motorfiets. Zij sloegen op de auto en beroofden hem met een wapen", valt te lezen op het Instagram-account van Neres.

Lees hier meer over de overval op Neres, en de andere delicten waarvan voetballers slachtoffer waren:

UTR-TWE | 46' En weer verder

De bal rolt weer in de Galgenwaard. Gaat Twente verder met de jacht op de 2-1, of begint Utrecht net zo goed als in de eerste helft?

UTR-TWE | Rust

FC Twente en FC Utrecht gaan met een 1-1 stand de rust in. Twente was de laatste fase van de eerste helft echt beter, maar het lukte de Tukkers niet om opnieuw op voorsprong te komen.

UTR-TWE | 45+2' Twente zet aan

FC Twente is nog een aantal keer gevaarlijk uit standaardsituaties, maar de bal wil er niet in voor de ploeg van Ron Jans. In totaal zijn er vijf extra minuten, mede vanwege een drinkpauze en een blessurebehandeling.

UTR-TWE | 40' Kans Ohio

Ohio schiet net langs het doel van Unnerstall, die zijn honderdste competitieduel voor FC Twente speelt.

Aaronson ligt op de grond omdat hij een arm in zijn gezicht heeft gekregen. Hij loopt met een watje in zijn mond het veld weer op.

UTR-TWE | 37' Twente gevaarlijk

FC Twente krijgt de grootste kans op de 2-1. Van Bergen geeft de bal laag voor, maar de bal bereikt Steijn net niet.

Uit de corner die volgt schiet Steijn over.

Toornstra met het hoofd

Toornstra scoort voor het eerst in meer dan vijf jaar met zijn hoofd. De laatste keer dat hem dat lukte was op 24 april 2019, toen hij namens Feyenoord scoorde tegens NAC.

De 35-jarige Toornstra is ook de eerste speler die in 15 eredivisieseizoenen op rij trefzeker is sinds Willy van de Kerkhof in de periode 1970/1971 tot 1984/1985.

UTR-TWE | 14' Doelpunt Utrecht!

En het staat alweer gelijk. Toornsta kopt van dichtbij raak uit een voorzet van El Karouani. Unnerstall zit er dicht bij, maar hij kan de bal net niet stoppen.

UTR-TWE | 11' Doelpunt Twente!

Twente staat na bijna elf minuten voor. Van Bergen vindt vanaf de rechtervleugel Steijn, die centraal klaar staat. Steijn legt de bal af aan Lammers, die onverbiddelijk raakschiet.

Sam Lammers en Sem Steijn

UTR-TWE | 9' Twente laat zich zien

Lammers staat in een goede positie om te schieten, maar de voorzet van Van Bergen belandt net achter hem. Twente is meer aan de bal en de wedstrijd is iets rustige geworden.

UTR-TWE | 3' Utrecht begint goed

Utrecht krijgt meteen al een paar kansjes. Uit de tweede corner moet Twente-doelman Unnerstall meteen vol aan de bak, als de bal uit de kluts vlak voor het doel belandt.

UTR-TWE | 1' De bal rolt

FC Twente trapt af en de eredivisiezondag is onderweg.

Opstelling FC Twente

FC Twente was vorig weekend vrij. Bas Kuipers, Carel Eiting en Sayfallah Ltaief staan niet meer in de basis.

Bart van Rooij, Daan Rots en Mathias Kjølø komen in hun plaats.

Opstelling FC Utrecht

Een paar wijzigingen bij FC Utrechrt. David Min stond vorige week in de spits, maar wordt nu vervangen door Noah Ohio. Can Bozdoğan staat op de plek van Zidane Iqbal.

Vriends maakt podcast over z'n wilde transferzomer: '8 miljoen in 3 jaar, voor mij?!'

Zijn morele kompas slaat meteen op hol. "Ruim 8 miljoen euro om drie jaar lang in Saudi-Arabië te voetballen?" Een duivels dilemma, maar Bart Vriends hoeft hem niet zelf op te lossen. Hij blijkt belazerd door een nepagent.

Het verhaal is onderdeel van de vierdelige serie 'Road to Adelaide' van de Cor Potcast, waarin Vriends samen met oud-doelman Maarten de Fockert in detail praat over het proces om zijn ambitie, een avontuur in het buitenland, waar te maken.

Lees hier meer over de turbulente zomer van Bart Vriends:

Ten Hag vs Slot in Engelse klassieker: twee maniakale voetbaldieren, één charmeur

Ten Hag en Slot

Op het iconische Old Trafford, 'The Theatre of Dreams', wordt om 17.00 uur afgetrapt voor een van 's werelds grootste voetbalwedstrijden. Manchester United tegen Liverpool, maar ook Erik ten Hag uit Haaksbergen tegen Arne Slot uit Bergentheim. Voormalig toptrainers uit de eredivisie.

De twee Nederlanders trainen nu twee van de grootste clubs op deze aardbol. Terwijl het eerste chagrijn rondom de 54-jarige Ten Hag alweer merkbaar is, na de nederlaag bij Brighton, komt men in Liverpool woorden tekort om de euforie rondom de negen jaar jongere Slot te beschrijven.

De voormalig eredivisie-coaches hebben veel raakvlakken.

Nog even terugkijken: de wedstrijden van vrijdag en zaterdag

Klassieker afgelast

Eerder deze week zette de Rotterdamse driehoek een streep door de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Vanwege politieacties werd het niet verantwoord gevonden om de uiteraard zeer beladen wedstrijd door te laten gaan. De wedstrijd in de Kuip wordt ingehaald op 30 oktober.

Het programma voor vandaag

Om 12.15 uur neemt Utrecht-trainer Ron Jans het op tegen zijn oude ploeg, FC Twente. Om 14.30 uur gaat PEC Zwolle in eigen huis tegen Heracles op jacht naar de eerste punten van het seizoen. Heracles staat na drie potjes op twee punten.

De dag wordt afgesloten met het duel tussen PSV en Go Ahead Eagles om 16.45 uur. Koploper PSV scoorde maar liefst vijftien keer in de eerste drie duels, Go Ahead pakte vorige week tegen RKC de eerste overwinning van het seizoen.

Goedemiddag!

Welkom bij ons eredivisieblog op de zondag van de vierde speelronde van de eredivisie. Ondanks de afgelasting van de Klassieker, is er nog genoeg te beleven op de Nederlandse voetbalvelden. Om 12.15 uur trappen FC Utrecht en FC Twente de zondag af.

Om 17.00 staat ook de wedstrijd Manchester United-Liverpool op het programma, een clash tussen voormalig eredivisietrainers Erik ten Hag en Arne Slot.

Veel plezier!