PSV wint van Go Ahead en blijft zonder puntenverlies, De Jong valt uit met blessure

Bekijk de samenvatting van PSV - Go Ahead Eagles

PSV heeft opnieuw een overtuigende overwinning geboekt in de eredivisie: in eigen huis werd Go Ahead Eagles met 3-0 verslagen. De Eindhovenaren scoorden voor het 54ste eredivisieduel op rij en evenaarden daarmee het record dat ze zelf vestigden tussen oktober 2014 en maart 2016.

Na vier eredivisiewedstrijden is PSV nog altijd zonder puntverlies, nadat in de eerste speelrondes werd gewonnen van RKC Waalwijk (5-1), Heracles Almelo (3-1) en Almere City (7-1).

Go Ahead staat na vier duels op een veertiende plaats met drie punten.

De stand in de eredivisie na speelronde 4

PSV begon in het eigen Philips Stadion niet overtuigend en leek zelfs de openingstreffer te incasseren. Binnen twee minuten combineerde Go Ahead zich prachtig door de Eindhovense defensie en scoorde het ook, maar eerder in de aanval bleek het buitenspel te zijn geweest.

Met de schrik vrijgekomen begon PSV beter te spelen en kwam het zelf op voorsprong. Guus Til zette in de elfde minuut de 1-0 op het bord, na wat onhandig verdedigend werk van Go Ahead Eagles.

Niet lang daarna verdubbelde Hirving Lozano de score. De Mexicaan speelde omdat Noa Lang rust kreeg en was voorafgaand aan het duel al topscorer van de eredivisie met drie treffers. Daar voegde hij een vierde aan toe, door oog in oog met de keeper beheerst af te maken.

PSV viert de 2-0 van Hirving Lozano

Met die goal van Lozano leek de wedstrijd wel beslist en sommige PSV'ers zullen met hun hoofd al bij de naderende interlandperiode hebben gezeten. Toch werd het Philips Stadion in de 35ste minuut opgeschrikt door een blessure van aanvoerder Luuk de Jong.

Met ogenschijnlijke bovenbeenklachten moest De Jong, die bij beide goals de aangever was geweest, zich laten vervangen. Ricardo Pepi kwam voor hem het veld in.

Eenzijdige tweede helft

Na de rust bleek Go Ahead Eagles niet bij machte om het PSV nog lastig te maken. Het wachten was vooral op doelpunten van de thuisploeg, waar de ingevallen Pepi zich erg gretig toonde. Zo raakte hij de kruising met een hard schot vlak na rust.

Scoren zou Pepi niet lukken. Dat was wel weggelegd voor Joey Veerman, die na goed terugleggen van Malik Tillman hard en hoog binnenschoot na ruim een uur spelen.

Volwassen speelde PSV daarna de wedstrijd uit, waarbij trainer Peter Bosz een aantal wisselspelers speelminuten kon gunnen. De van Excelsior overgenomen Couhaib Driouech kreeg een klein halfuur om zich te laten zien, terwijl jongeling Tygo Land vlak voor tijd ook nog mocht invallen. Ook Jerdy Schouten, die herstellende is van een lichte blessure, kon als invaller minuten maken.