Vreugde bij PSV-spits Luuk de Jong
NOS Voetbal

Loting Champions League: PSV tegen Liverpool en PSG, Feyenoord treft City en Bayern

PSV heeft Liverpool (thuis) en Paris Saint-Germain (uit) geloot in de Champions League, die dit seizoen een nieuwe opzet heeft. Feyenoord treft onder meer Bayern München (thuis) en Manchester City (uit), zo bleek tijdens de loting in Monte Carlo.

Andere tegenstanders van PSV zijn Juventus (uit) en Sjachtar Donetsk (thuis), Sporting Portugal (thuis), Rode Ster Belgrado (uit), Girona (thuis) en Stade Brestois (uit).

PSV ontmoet onderen anderen Arne Slot, Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch bij Liverpool. Ook treffen de Eindhovenaren Teun Koopmeiners bij Juventus.

Champions League-loting PSV

Feyenoord treft verder nog Bayer Leverkusen (thuis) en Benfica (uit), Lille (uit), RB Salzburg (thuis), Sparta Praag (thuis) en Girona (uit).

De ploeg uit Rotterdam komt onder anderen Nathan Aké tegen bij Manchester City, net als Jeremie Frimpong bij Bayer Leverkusen. Pepijn Lijnders is de trainer van RB Salzburg. Ook ontmoet Feyenoord oud-speler Orkun Kökcü.

De Nederlandse clubs komen bij Girona de oud-Ajacieden Daley Blind, Donny van de Beek en Gabriel Misehouy tegen.

Champions League-loting Feyenoord

Feyenoord-coach Brian Priske spreekt van een "interessante" loting voor zijn ploeg. De Deense trainer zag onder meer dat Feyenoord zich kan opmaken voor een duel met zijn vorige werkgever Sparta Praag.

"Het wordt voor mij een speciale ervaring om tegen hen te spelen", reageerde Priske op de website van zijn club. "Voor ons kan het een voordeel zijn dat we hen thuis treffen, want ik weet hoe bijzonder de Europese avonden in Praag kunnen zijn."

Speelschema

Zaterdag wordt bekend wanneer en in welke volgorde PSV en Feyenoord hun tegenstanders treffen. De eerste speelronde staat gepland op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 september.

Daarna worden alle wedstrijden, zoals gebruikelijk in de Champions League, op dinsdag en woensdag gespeeld. De laatste speeldag van de hoofdfase is op woensdag 29 januari, dan beginnen alle achttien wedstrijden tegelijk. De finale is op 31 mei in München.

Zo werkt de nieuwe opzet van de Champions League

In de nieuwe opzet van de Champions League is de groepsfase vervangen door een competitie met 36 teams. De beste acht clubs plaatsen zich direct voor de knock-outfase. De nummers 9 tot en met 24 spelen een tussenronde en de nummers 25 tot 36 zijn klaar in Europa.

Clubs loten in totaal acht tegenstanders, er wordt vier keer thuis gespeeld en vier keer uit. De laatste twee wedstrijden worden na de winterstop gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl