Voetbalblog
NOS VoetbalAangepast

Nederland boven Engeland aan kop van Nations League-groep • Rentree Miedema als invalster

Een wedstrijd in de eredivisie en een duel in de Nations League voor vrouwen vandaag

Updates ontvangen van dit blog? Druk dan op het belletje

liveblog gesloten

Miedema blij met rentree in Oranje: 'Speciaal dat het hier thuis met familie kon'

Met de reactie van Vivianne Miedema, na dertien maanden terug in Oranje, sluiten we dit liveblog. "Speciaal, ik ben tien maanden keihard bezig geweest", zei de spits, die tien maanden was uitgeschakeld met een knieblessure. "Ik ben heel blij om minuten te hebben gemaakt."

Bedankt voor het volgen en tot de volgende keer!

Miedema blij met rentree in Oranje: 'Speciaal dat het hier thuis met familie kon'

Jonker ziet sterk Oranje: 'Bij vlagen echt heel goed'

Jonker ziet sterk Oranje: 'Bij vlagen echt heel goed'

Vitesse scoort moeilijk, merkt Manhoef: 'Misschien vaker partijtjes in zestien doen'

Vitesse scoort moeilijk, merkt Manhoef: 'Misschien vaker partijtjes in zestien doen'

Bekijk de samenvatting van Nederland - Schotland

Nations League: samenvatting Nederland - Schotland

Ongeslagen Spurs boeken achtste Premier League-zege en blijven koploper

Tottenham Hotspur heeft ondanks een matige eerste helft het uitduel met Crystal Palace gewonnen. De koploper van de Premier League boekte een 2-1 zege.

Son Heung-min

Stand: Oranje bovenaan

Nederland neemt door de 4-0 zege op Schotland de koppositie over van Belgïë. Engeland staat met evenveel punten, maar een minder onderling resultaat en een minder doelsaldo tweede. Dinsdag gaat Engeland op bezoek bij België en speelt Oranje in Glasgow tegen Schotland. Op 1 december is het Engeland-Nederland op Wembley.

Stand groep A1 Nations League (v)

Roda JC en Willem II blijven koploper, regenboog brengt tiental Telstar geluk

In de strijd om de koppositie in de eerste divisie hebben Roda JC en Willem II geen fout gemaakt. Roda JC won, zij het moeizaam, met 2-1 thuis van laagvlieger Jong Ajax. Willem II versloeg thuis Jong PSV met 3-0.

Willem II viert een doelpunt tegen Jong PSV

NED-SCH | Oranje wint ruim van Schotland en houdt plaatsing voor Spelen in eigen hand

Nederland heeft de eerste wedstrijd in het tweeluik met Schotland in de Nations League-groepsfase gewonnen. In Nijmegen werd het 4-0 voor de ploeg van bondscoach Andries Jonker, waarin Vivianne Miedema tien maanden na haar gescheurde kruisband haar rentree maakte in Oranje.

Lineth Beerensteyn

NED-SCH | 90+1'

Na nog een goede aanval van Oranje via onder anderen Miedema en Martens krijgt Lineth Beerensteyn de kans op een hattrick. Daar steekt Lee Alexander een stokje voor.

NED-SCH | 83' Miedema terug in Oranje

Na tien maanden revalideren en dertien maanden na haar laatste wedstrijd in Oranje keert Vivianne Miedema als invalster voor Renate Jansen terug. "Als het kan", zei bondscoach Jonker vooraf en het kan, gezien de 4-0 stand.

NED-SCH | 77' Wachten op Miedema

Lynn Wilms en Merel van Dongen komen in de ploeg voor Kerstin Casparij en Caitlin Dijkstra en daarvoor hadden ook Victoria Pelova (voor Brugts) en Damaris Egurrola (voor Groenen) hun entree gemaakt. Het wachten is op Miedema. Ze lijkt zich met een warming-up wel op te maken voor een invalbeurt.

NED-SCH | 71' DOELPUNT NEDERLAND!

Invalster Damaris Egurrola met een werkelijk schitterende pass en Beerensteyn kopt haar tweede goal binnen. Zo wordt het een gemakkelijke zege tegen Schotland, waar Engeland nog steeds nipt leidt tegen België (1-0).

Beerensteyn kopt Oranje naar 4-0

Stand eredivisie

  • NOS
    De stand in de eredivisie op 27 oktober
  • NOS
    Het programma van speelronde 10 in de eredivisie

Bekijk de samenvatting van Vitesse - PEC Zwolle

Bekijk de samenvatting van Vitesse - PEC Zwolle

Klaar in Arnhem: Vitesse heeft veel kansen nodig om thuis punt te redden tegen PEC

Aan het aantal kansen heeft het niet gelegen, maar Vitesse heeft in het eigen Gelredome niet kunnen winnen van PEC Zwolle: 1-1. Million Manhoef redde twee minuten voor tijd een punt voor de Arnhemmers, nadat PEC Zwolle via Younes Namli al vroeg in de wedstrijd op voorsprong was gekomen.

Million Manhoef maakt de 1-1

NED-SCH | 52'DOELPUNT NEDERLAND!

Kort na rust de derde goal voor Oranje. Spitse stuurt Lineth Beerensteyn de diepte in en de aanvalster van Juventus schiet de bal met buitenkant voet keurig over doelvrouw Lee Alexander. Een ideaal begin van de tweede helft. Dit kan toch niet meer misgaan.

Beerensteyn zet Nederland fraai op 3-0 tegen Schotland

NED-SCH | Tweede helft

Bij de Schotten komen Fiona Brown en Lisa Evans voor Emslie en Maclean. Nog geen wijzigingen bij Oranje. Dat betekent dat Miedema weer plaatsneemt op de bank, met haar benen bedekt door een dekentje.

Vivianne Miedema

VIT-PEC | 88' DOELPUNT VITESSE!

Uitblinker Manhoef is weer gevaarlijk vanaf rechts en besluit nu wel zelf te schieten. De gelijkmaker voor Vitesse!

Vitesse - PEC Zwolle 1-1

Engeland leidt tegen België

Bij Engeland - België is de stand 1-0 door een goal van Lauren Hemp in de 13de minuut. Met deze tussenstanden staat Nederland virtueel bovenaan.

NED-SCH | Rust

Nederland gaat met een comfortabele 2-0 voorsprong rusten. Oranje heeft een overwicht, maar ook de Schotse dames zijn af en toe dreigend. Een prima score daarom voor de ploeg van Andries Jonker.

Caitlin Dijkstra (m)

VIT-PEC | 66' Arnhemse druk omhoog

Vitesse voert de druk op PEC Zwolle op. Via Manhoef komt de thuisploeg dichtbij, maar de linkpoot besluit voor te geven in plaats van in de korte hoek te schieten. Weg kans. Ook een volgende kans komt tot stand via Manhoef. Het wordt een corner. Invaller Ryan Thomas haalt de bal dan van de lijn!

Vitesse - PEC Zwolle 0-1

Van Ginkel baalt

NED-SCH | 33' DOELPUNT NEDERLAND!

De tweede goal van Nederland valt op een gunstig moment, een moment waarop Schotland het Oranje moeilijk maakte. De inzet van Roord wordt nog gestuit, maar als Schotland verzuimt weg te werken, slaat Brugts genadeloos toe.

Brugts schiet Nederland op 2-0 na zwak uitverdedigen Schotland

NED-SCH | 30' Van Domselaar redt fraai

Waar Van Domselaar net de bal losliet, heeft ze nu overtuigende redding in huis op een schot van Aston Villa-clubgenoot Kirsty Rae Hanson.

VIT-PEC | 51' Schendelaar voorkomt gelijkmaker

Een inzet van Van Ginkel gaat richting de goal, maar PEC-keeper Schendelaar redt knap. Geen gelijkmaker voor de thuisploeg.

Vitesse - PEC Zwolle 0-1

NED-SCH | 22' Geen strafschop

Claire Emslie dribbelt zich op rechts zomaar langs Van de Donk, Brugts en Casparij en gaat naar de grond op rand strafschopgebied. Arbiter Ivana Projkovska ziet er geen strafschop of vrije trap in. Het geeft wel aan dat de Schotse vrouwen gevaarlijker worden. Aan de andere kant eindigt een rush van Brugts in Schotse voeten.

NED-SCH | 18' Oranje ontsnapt

Even een hachelijk moment voor het Nederlandse doel. Na een schot van Kirsty Rae Hanson laat Van Domselaar de bal los en kan Claire Emslie net niet profiteren.

VIT-PEC | Tweede helft

De tweede helft begint in Arnhem. Geen wijzigingen bij beide teams.

Vitesse - PEC Zwolle 0-1

NED-SCH | 12' DOELPUNT NEDERLAND!

Nederland krijgt het zo gewenste snelle doelpunt. Casparij duikt het Schotse strafschopgebied in en bij de eerste paal tikt Van de Donk binnen.

Het was de eerste echte kans voor Nederland, maar op basis van het spelbeeld komt de goal niet onverwacht. Oranje domineert volledig in Nijmegen.

Van de Donk zet Oranje met vroege treffer op 1-0 tegen Schotland

VIT-PEC | Rust

Kozlowski heeft vijf minuten voor rust de gelijkmaker op zijn schoen, maar de Pool schiet na een mooie aanval naast. Daardoor gaat PEC met een voorsprong de rust in.

Vitesse - PEC Zwolle 0-1

NED-SCH | Aftrap

Het startsignaal klinkt in de Goffert, Groenen trapt af. Nederland - Schotland is begonnen.

Jonker vooraf: 'Geen risico met Miedema'

Jonker vooraf: 'Geen risico met Miedema'

Zo werkt de Nations League voor voetbalsters en dit staat er op het spel

Zo werkt de Nations League voor voetbalsters en dit staat er op het spel

Stand: Nederland tweede, Schotland vierde

Nederland heeft na twee wedstrijden 3 punten, Schotland is met 1 punt de nummer 4, maar alles ligt nog open. Oranje moet groepswinnaar worden in de Nations League om kans te houden op de Olympische Spelen van volgend jaar.

Stand Nations League

VIT-PEC | 27' Meulensteen valt uit

Nog meer tegenslag bij Vitesse. Melle Meulensteen valt uit en wordt vervangen door Enzo Cornelisse.

Vitesse - PEC Zwolle 0-1

VIT-PEC | 25' DOELPUNT PEC ZWOLLE!

De eerste kans voor PEC is raak, al is het niet eens een echte kans. Namli krult de bal van buiten het strafschopgebied fraai binnen.

Vitesse - PEC Zwolle 0-1

PEC Zwolle viert de openingsgoal

VIT-PEC | 20' Eerste kansen voor Vitesse

De eerste kansen zijn in het eerste kwartier in Arnhem voor de thuisploeg. Een poging van Meulensteen gaat net naast en een vrije trap van Tielemans wordt over het doel getikt door PEC-keeper Schendelaar. De afgelopen vijf minuten neemt PEC het initiatoef over.

Vitesse - PEC Zwolle 0-0

Opstelling Oranjevrouwen: Jansen en Casparij starten

Renate Jansen en Kerstin Casparij beginnen bij Oranje aan de Nations League-wedstrijd tegen Schotland. De 32-jarige buitenspeelster Jansen vervangt de nog niet fitte Victoria Pelova. Verdedigster Casparij staat op de plek van de geblesseerde Dominique Janssen. De van een kruisbandblessure herstelde Vivianne Miedema zit op de bank en zou dus haar eerste speelminuten voor Oranje kunnen maken in ruim een jaar.

FC Twente-speelster Jansen is normaal geen vaste waarde, maar maakte als invaller tegen Engeland vorige maand het winnende doelpunt (2-1). Rechtervleugelverdedigster Pelova was deze week ziek en was dus al een vraagteken voor het duel in het uitverkochte Goffertstadion in Nijmegen, dat om 20.45 uur begint.

Dominique Janssen haakte eerder al geblesseerd af met een spierblessure. Het moet blijken hoe Oranje omgaat met dat gemis, want door het stoppen van Stefanie van der Gragt is na het WK ook al een andere centrale verdedigster afgevallen. Daardoor krijgt Caitlin Dijkstra voorlopig de kans in het hart van de verdediging.

Op Jansen en Casparij na heeft bondscoach Andries Jonker gekozen voor dezelfde namen als tegen verliezend WK-finalist Engeland. Een paar dagen voor die stunt had Oranje verrassend verloren in België (2-1).

Opstelling Oranjevrouwen

VIT-PEC | Aftrap

De bal rolt in de GelreDome, Vitesse-PEC Zwolle is begonnen.

Stand: nummer 14 tegen nummer 9

Het is een duel tussen de nummer 14 (Vitesse) en de nummer 9 (PEC Zwolle) van de eredivisie vandaag. Vitesse heeft net als vorig seizoen geen van zijn eerste 4 thuisduels in het eredivisieseizoen gewonnen. PEC Zwolle kan 2 opeenvolgende uitzeges boeken in de eredivisie. PEC won vorige week met 2-4 bij Excelsior.

Stand

Opstellingen Vitesse-PEC Zwolle

Bij Vitesse keert Mica Pinto (vorige week tegen Feyenoord geblesseerd) terug in de basis. Arcus begint op de bank.

Bij PEC Zwolle start Tolis Vellios als vervanger van de geblesseerde Ferdy Druijf. Als invaller scoorde Vellios vorige week tegen Excelsior twee keer.

Opstelling Vitesse
Opstelling PEC Zwolle

Xavi ziet Frenkie de Jong terugkeren op trainingsveld

De kans is groot dat Barcelona-trainer Xavi zaterdag tegen Real Madrid weer kan beschikken over enkele spelers die lange tijd geblesseerd waren. Zelfs Frenkie de Jong stond vrijdag op het trainingsveld. "Als ze volledig fit zijn, dan stel ik ze op. Dat is dan geen probleem", aldus de oefenmeester vrijdag.

De lijst geblesseerden is lang bij FC Barcelona. Onder meer sterkhouders Frenkie de Jong, Robert Lewandowski, Pedri, Koundé en Sergi Roberto zijn er al een tijdje niet bij. Ze trainden vrijdag wel weer mee, zo liet Xavi weten. "En dat had ik eigenlijk niet verwacht. Daar was ik verrast over. Ze voelen zich goed, maar we moeten wachten tot morgen." De trainer wilde verder niets zeggen over de opstelling voor El Clásico.

Frenkie de Jong

El Ghazi reageert op schorsing: 'Woorden verkeerd geïnterpreteerd'

Anwar El Ghazi heeft voor het eerst van zich laten horen sinds hij werd geschorst door zijn club FSV Mainz. Op Instagram zegt hij dat zijn standpunt over de oorlog tussen Israël en Hamas verkeerd is geïnterpreteerd.

De aanvaller staat op non-actief vanwege een inmiddels verwijderde post op sociale media over de oorlog tussen Israël en Hamas. Daarin liet hij weten de kant te kiezen van de Palestijnen. Op Instagram laat hij vrijdag weten voor vrede te zijn en noemt hij beide landen. "Ik veroordeel het uitmoorden van al die onschuldige mensen in Israël en Palestina. Mijn eerdere verklaringen zijn verkeerd geïnterpreteerd. Ik wil duidelijk maken dat ik voor vrede sta", aldus de voetballer.

De 28-jarige El Ghazi traint vooralsnog niet mee met Mainz. Of de schorsing langetermijngevolgen heeft voor hem heeft, is niet bekend.

Anwar El Ghazi

Maduro strijdbaar richting PSV: 'Bij resultaat komen vertrouwen en lef weer terug'

Veel tijd om te balen van het Europa League-verlies gisteravond tegen Brighton & Hove Albion FC heeft Hedwiges Maduro niet gehad. "PSV staat alweer op de stoep", zegt de interim-trainer van Ajax een dag later.

Maduro strijdbaar richting PSV: 'Je moet lef tonen, spelers mogen fouten maken'

Van Wermeskerken naar NEC

Sai van Wermeskerken samen met technisch directeur Carlos Aalbers

Vanmiddag werd al bekend dat Sai van Wermeskerken op proef was bij NEC en dat trainer Rogier Meijer hoopte op een contract voor de Nederlands-Japanse verdediger. Dat contract is er nu.

De 29-jarige Van Wermeskerken heeft een contract getekend tot aan het eind van het seizoen. De verdediger kwam vorig seizoen uit voor Cambuur. Daar liep zijn contract afgelopen zomer af. Sindsdien zat Van Wermeskerken zonder club.

20-jarige keeper Roefs debuteert in voorselectie Jong Oranje

De 20-jarige Robin Roefs debuteert in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar (thuis) en Zweden (uit). Bondscoach Michael Reiziger beloont hem voor zijn debuut bij NEC, waar hij dit seizoen tot vier duels kwam en de ervaren Jasper Cillessen daarmee naar de reservebank verwees. Zondag keert Cillessen overigens weer terug in de basis voor het duel met AZ.

Reiziger maakt de definitieve selectie bekend op 10 november.

Doelman van NEC Robin Roefs debuteert in de voorselectie van Jong Oranje

Bosz zag Ajax ook met defensieve tactiek verliezen: 'Weet niet of ze het zondag weer zo doen'

PSV-trainer Peter Bosz

Het is de vraag of Ajax zondag het initiatief gaat nemen in het Philips Stadion tegen PSV. Wat dat betreft heeft Peter Bosz, de trainer van de Eindhovenaren, donderdagavond met belangstelling gekeken naar het Europa League-duel tussen Brighton en Ajax, dat de Amsterdammers met 2-0 verloren. Thuis op de bank, met een wijntje op tafel.

Onder leiding van interim-trainer Hedwiges Maduro lag de focus donderdagavond duidelijk op verdedigen, niet op de aanval. Maduro staat ook zondag weer langs de lijn, waarna hij mogelijk plaats gaat maken voor een andere tijdelijke coach, John van 't Schip.

Bosz: "We nemen dit natuurlijk mee. Ik weet niet of ze het zondag op exact dezelfde manier gaan doen. Misschien zijn wij wel zo sterk, dat ze op een gegeven moment ook zo komen te staan."

PSV roept fans op zich te gedragen tijdens topper met Ajax

PSV heeft de eigen aanhang opgeroepen om zich zondag te gedragen tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax. De club vraagt de fans onder meer om af te zien van antisemitische of discriminerende spreekkoren en geen voorwerpen op het veld gooien of vuurwerk af te steken.

"In de topper tegen Ajax hopen we de tiende overwinning op rij in de eredivisie te behalen", stelt PSV op de eigen website. "Dat is een ontzettend belangrijke wedstrijd voor PSV en we willen jullie allen dan ook vragen om ons team maximaal en vooral positief te ondersteunen. De ogen van de vaderlandse voetbalwereld zijn die dag op ons gericht. Steun onze club op een positieve manier zoals jullie altijd doen en maak er een fantastische voetbalmiddag van."

Supporters van PSV kwamen dinsdag slecht in het nieuws vanwege ongeregeldheden voor en tijdens een uitduel met RC Lens in de Champions League. Tijdens rellen voor aanvang van de wedstrijd raakten 24 fans van beide ploegen lichtgewond. In de rust van de wedstrijd sloopten supporters van de Eindhovense club stoeltjes en die gooiden ze, samen met enkele stukken vuurwerk, in een vak met fans van Lens.

De Jong op laatste training van Barcelona voor duel met Real

Frenkie de Jong op de training voor het duel met Real

Frenkie de Jong is aangesloten bij de laatste training voor het thuisduel van FC Barcelona met Real Madrid. De middenvelder stond de afgelopen maand aan de kant met een enkelblessure. Daardoor miste hij ook de interlands van het Nederlands elftal met Frankrijk en Griekenland.

Het is onduidelijk of De Jong zaterdag ook tegen Real Madrid in actie kan komen. Ook Pedri en Robert Lewandowski lieten zich zien op het trainingsveld van Barcelona. Zij stonden de afgelopen week eveneens geblesseerd aan de kant.

"Ik was eigenlijk ook wel verrast dat ze erbij konden zijn", zei trainer Xavi. "Ze voelen zich goed. Maar we moeten afwachten hoe het zaterdag met ze gaat. Dan beslis ik of ze in mijn selectie zitten. Ze moeten zich echt 100 procent fit voelen. Ik ga geen risico's met ze nemen."

Real Madrid verdedigt de koppositie van La Liga. FC Barcelona heeft 1 punt minder dan de grote rivaal.

Cillessen terug onder de lat bij NEC, Van Wermeskerken op proef

Jasper Cillessen

Jasper Cillessen keert terug onder de de lat bij NEC. Rogier Meijer geeft de oud-doelman van het Nederlands elftal zondag een basisplaats voor het uitduel met AZ.

Cillessen was vorige week al hersteld van een hamstringblessure. Meijer liet echter Robin Roefs het doel verdedigen tegen Almere City. Dat leidde tot speculaties over een mogelijk rol als tweede doelman voor Cillessen.

Sai van Wermeskerken is op proef bij NEC. Trainer Meijer hoopt dat de Japans-Nederlandse verdediger, die in het verleden voor Cambuur en PEC Zwolle speelde, een contract krijgt.

Oosting beslist zaterdag over Vlap en Brenet

Michel Vlap tussen de fans op de tribune

Twente-coach Joseph Oosting weet morgen pas of hij Michel Vlap en Joshua Brenet opneemt in de wedstrijdselectie voor het duel met Feyenoord.

Vlap ontbrak vorige week in de wedstrijd tegen Heracles Almelo (2-2) vanwege een blessure en volgde het duel tussen de fans van FC Twente op de tribune. Ook Brenet was niet inzetbaar.

"Michel en Joshua hebben vandaag gedeeltes van de training mee kunnen doen", aldus Oosting. "Morgen beslissen we of zij zondag tot de wedstrijdselectie behoren." De geblesseerden Max Bruns en Naci Ünüvar zijn sowieso niet beschikbaar.

Oosting kijkt uit naar het duel met de regerend landskampioen. "We hebben geen ontzag voor Feyenoord, wel bewondering. We weten wat we kunnen en voor ons is dit een kans om ons met dit soort ploegen te meten. Een mooie uitdaging om te kijken hoe ver we zijn en waar we staan. We spelen thuis en met ons publiek erachter geeft dat al een enorme boost", aldus Oosting.

Bijlow, Schouten en De Ligt weer bij voorselectie Oranje

Justin Bijlow

Daar is de voorselectie van Oranje voor de EK-kwalificatieduels tegen Ierland en Gibraltar. Bondscoach Ronald Koeman haalt keeper Justin Bijlow en verdediger Matthijs de Ligt, die beiden de voorgaande Oranje-wedstrijden moesten laten schieten wegens blessures, weer bij de voorlopige groep. Ook PSV'er Jerdy Schouten, die in 2022 tegen Wales zijn enige interland speelde, zit bij de voorselectie.

"We hebben ervoor gekozen alleen spelers op deze voorlopige lijst te zetten die 100% fit zijn", meldt Koeman in een verklaring. "Pas over twee weken maak ik de definitieve selectie bekend. Het kan dus gebeuren dat we dan alsnog kunnen kiezen voor jongens die niet op deze lijst staan."

Keepers: Justin Bijlow, Mark Flekken, Nick Olij, Bart Verbruggen.

Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Matthijs de Ligt, Ian Maatsen, Micky van de Ven, Stefan de Vrij.

Middenvelders: Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Jerdy Schouten, Joey Veerman, Mats Wieffer.

Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Donyell Malen, Xavi Simons, Calvin Stengs, Wout Weghorst.

FC Twente-directeur vraagt achterban om niet te zingen over homo's

Paul van der Kraan

FC Twente-directeur Paul van der Kraan roept de achterban op om geen liederen over homo's te zingen tijdens wedstrijden. "Het is verwerpelijk mensen te beledigen en te kwetsen met een lied", aldus Van der Kraan.

Afgelopen zondag waren homofobe spreekkoren te horen tijdens FC Twente - Heracles. "Het zijn de homo's uit Almelo", klonk in het stadion. Er werd niet ingegrepen terwijl dat volgens de KNVB-regels eigenlijk wel moet. De spreekkoren stopten na iets meer dan een minuut vanwege een doelpunt van Heracles. "Het hoort niet, maar doordat wij snel scoorden is het gelukkig tijdig gestopt", zei een woordvoerder van Heracles na de wedstrijd.

Schuurs succesvol geopereerd aan knie

Perr Schuurs gaat per brancard van het veld

Perr Schuurs is vrijdag aan zijn linkerknie geopereerd. De ingreep is succesvol verlopen, zo meldt zijn club Torino. De verdediger moet twee weken rust houden en kan dan met een revalidatieprogramma beginnen.

De 23-jarige Schuurs viel zaterdag geblesseerd uit tijdens een competitieduel met Internazionale. Onderzoek wees uit dat hij de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft beschadigd. Torino meldt niet hoelang de voetballer naar verwachting aan de kant staat.

Wat updates over PSV

Noa Lang is hoogstwaarschijnlijk pas na de interlandperiode weer fit, aldus het Eindhovens Dagblad. De aanvaller kampt met een hamstringblessure. Er was nog hoop dat hij over een kleine twee weken in de Champions League-wedstrijd tegen Lens er weer bij zou zijn, maar dat duel lijkt te vroeg te komen.

Ook Armel Bella-Kotchap lijkt meerdere weken uitgeschakeld, aldus de krant. De Duitse verdediger heeft last van een schouderblessure. Voetbal International zegt zelfs dat er mogelijk een operatie op de loer ligt.

Isaac Babadi speelt vanavond met Jong PSV mee (uit bij Willem II), zodat hij meer speelminuten kan maken. PSV hoopt zijn aflopende contract te verlengen, maar dat lijkt er voorlopig nog niet in te zitten.

Vooruitblik: Oranje wint niet zomaar twee keer van Schotland: 'Dat wordt wel onderschat'

De Nederlandse voetbalsters bereiden zich voor op het duel in de Nations League tegen Schotland

De Nederlandse voetbalsters zijn nog altijd in de race voor groepswinst in de Nations League en plaatsing voor de Olympische Spelen. Sterker, Oranje heeft de zaken in eigen hand door de winst onlangs op vice-wereldkampioen Engeland na de domper tegen België.

"Ja, dat is lekker, dat wil je altijd", trapt Lieke Martens de open deur moeiteloos in. Maar de ervaren aanvalster vergeet niet de realiteit scherp in het oog te houden. Want Engeland verrassen is leuk, maar je hebt er geen bal aan als je de wedstrijden tegen mindere landen niet ook wint.

Zoals tegen Schotland, vanavond in Nijmegen en dinsdag in Glasgow de tegenstander.

Welkom!

Een dag vol met voetbal vandaag.

Het is eerst even wachten tot 13.00 uur. Dan maakt bondscoach Ronald Koeman zijn voorselectie bekend voor de EK-kwalificatiewedstrijden thuis tegen Ierland (18 november) en uit tegen Gibraltar (21 november).

Daarna gaat de traditionele topdrie vooruitblikken op het weekend. Om 14.30 uur bespreekt PSV-trainer Peter Bosz de topper tegen Ajax en even verderop staat Arne Slot in Rotterdam de pers te woord. Nummer drie Feyenoord gaat dit weekend op bezoek bij nummer vier Twente.

Om 15.30 uur is het woord aan Hedwiges Maduro om zijn visie te geven op PSV-Ajax van zondag.

In de avond een eredivisiewedstrijd. Vitesse speelt om 20.00 uur thuis tegen PEC Zwolle. Na de eerste helft van dat duel trappen de Oranjevrouwen in de Goffert in Nijmegen af voor hun Nations League-duel met Schotland. Dat duel is overigens live te zien op NPO 3, NOS.nl en in de NOS-app.

  • NOS
    Programma eredivisie
  • NOS
    Stand eredivisie