Willem II viert een doelpunt tegen Jong PSV
NOS Voetbal

Roda JC en Willem II blijven koploper, regenboog brengt tiental Telstar geluk

In de strijd om de koppositie in de eerste divisie hebben Roda JC en Willem II geen fout gemaakt. Roda JC won, zij het moeizaam, met 2-1 thuis van laagvlieger Jong Ajax. Willem II versloeg thuis Jong PSV met 3-0.

Voor Roda maakte Enrique Pena-Zauner en Walid Ould Chikh de doelpunten, bij Willem II vonden Thijs Oosting (2x) en Jeredy Hilterman het doel. Beide ploegen gaan aan de leiding met 26 punten, maar het doelsaldo van Roda JC is beter.

Roda JC viert een doelpunt tegen Jong Ajax

ADO Den Haag speelde, in hun derde competitiewedstrijd in een week tijd, voor de tweede keer op rij gelijk en moet Roda JC en Willem II even laten gaan. Thuis tegen VVV-Venlo gaf het enkele minuten voor tijd de 2-2 weg.

Regenbooggeluk

Deze speelronde waren de ogen in de eerste divisie in grote mate gericht op Velsen-Zuid, waar Telstar-trainer Mike Snoei afgelopen dagen vier spelers uit de selectie zette omdat zij niet in een shirt met regenboogkleuren wilden voetballen.

Mitch Apau (tweede van rechts) viert de winnende 1-0 tegen TOP Oss

De turbulente week leek desastreus te eindigen, toen Telstar-verdediger Danny Bakker in het thuisduel met TOP Oss al na vijf minuten rood kreeg, maar het tiental van Telstar hield wonderwel stand. Sterker nog, in de blessuretijd maakte Mitch Apau de winnende 1-0.

Een welkome zege voor Telstar, dat daardoor over TOP Oss heen is gegaan en nu zeventiende staat in de eerste divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl