Bart van Hintum en Mika Godts in duel

ADO Den Haag verzuimt koppositie te pakken, spektakel in Eindhovense derby

ADO Den Haag heeft verzuimd de koppositie te grijpen in de eerste divisie. Een zege op Jong Ajax was genoeg geweest om de eerste plek op de ranglijst te grijpen, maar de ploeg van trainer Darije Kalezic speelde roemloos gelijk in Amsterdam: 0-0.

Bij Jong Ajax maakte Ahmetcan Kaplan zijn eerste minuten in het shirt van de Amsterdammers. De verdediger werd vorige zomer voor bijna tien miljoen euro overgenomen van Trabzonspor. Blessureleed hield hem al die tijd aan de kant.

Door het gelijkspel blijven Roda JC en Willem II gedeeld koploper in de Keuken Kampioen Divisie.

Ook 0-0 in Groningen

Dat een doelpuntloos gelijkspel ook spectaculair kan zijn, bewezen de voormalige eredivisionisten FC Groningen en FC Emmen. In de Euroborg bleven goals uit, maar er was genoeg om naar te kijken.

In de 27ste minuut kreeg Groningen een enorme kans op de openingstreffer. Een schot van Romano Postema belandde op de lat, waarna een ouderwetse flipperkastsituatie volgde. De bal vloog heen en weer, maar belandde niet in het doel.

Ondanks dat Groningen het betere voetbal speelde, kreeg Emmen betere mogelijkheden. Vlak voor rust kon Lucas Bernadou vrij op doel schieten, maar zijn inzet werd gestuit door Hidde Jurjus.

Na rust kreeg Groningen meer kansen. Thom van Bergen kwam in de blessuretijd nog dicht bij een treffer, maar Mike te Wierik stond op de goede plaats en voorkwam een nederlaag voor Emmen.

Spektakel in Eindhoven

Een spectaculaire Eindhovense derby tussen Jong PSV en FC Eindhoven eindigde in 4-3. Farouq Limouri kopte Eindhoven in de 31ste minuut op voorsprong. In de extra tijd van de eerste helft maakte Jesper Uneken, die nog nooit scoorde in het betaalde voetbal, gelijk.

Na rust scoorde Uneken meteen zijn tweede. Het feest voor de 19-jarige spits was nog niet voorbij, want in de zeventigste minuut verlengde hij een corner richting het doel, waardoor hij zijn hattrick voltooide.

Jesper Uneken viert zijn goal

Eindhoven liet zich niet kisten en vocht zich razendsnel terug. Tibo Persyn en Sven Simons zetten de bezoekers op 3-3. Ozan Kökçü maakte het feest voor Eindhoven compleet met de 4-3. De drie goals van de bezoekers vielen binnen zes minuten.

Oss wint weer eens

Jong FC Utrecht gaf aan het begin van de wedstrijd tegen TOP Oss een cursus hoe niet te verdedigen. Een mislukte kopbal terug op de keeper viel niet meer redden en Joshua Zimmerman profiteerde. In de extra tijd van de tweede helft maakte Maxim van Peer de 2-0, waardoor de tweede seizoenzege voor Oss een feit werd.

Jong AZ wist met 3-0 te winnen van De Graafschap. In de 54ste minuut benutte Mexx Meerdink een penalty. Drie minuten later maakte Jayden Addai er 2-0 van. In de slotminuten scoorde Damienus Reverson nog de 3-0.

Helmond Sport en FC Dordrecht speelden met 1-1 gelijk. Mohamed Mallahi schoot te thuisclub vlak voor rust op 1-0. Meteen na rust maakte Ilias Bronkhorst gelijk uit een corner.