NOS Voetbal

Van 't Schip in gesprek met Ajax over opvolging Steijn

John van 't Schip is met Ajax "inderdaad in gesprek" over de opvolging van Maurice Steijn als trainer. Dat bevestigt de oud-Oranje-international en voormalig speler van Ajax aan de NOS.

Of het om een interim-functie gaat en hoe lang die interim-periode dan zou duren, is niet duidelijk. De 59-jarige Van 't Schip zou aanvankelijk een meer bestuurlijke rol gaan vervullen bij Ajax, maar door het vertrek van Steijn lijken de Amsterdammers door te schakelen.

Hedwiges Maduro is voorlopig als interim-trainer aangesteld. Hij was een van de assistenten van Steijn. Dave Vos, de hoofdtrainer van Jong Ajax, wordt nu tijdelijk de assistent van Maduro bij het eerste elftal. Jong Ajax zal in ieder geval vrijdag geleid worden door Yuri Rose.

De verwachting is dat Maduro en Vos na de uitwedstrijden van deze week tegen Brighton & Hove Albion en PSV weer een stapje terug doen.

Ajax nam gisteren afscheid van Steijn na een dramatische start van het seizoen. De club bezet een historisch lage zeventiende plek in de eredivisie. Zondag werd met 4-3 verloren van FC Utrecht.

Coachervaring Van 't Schip

Van 't Schip speelde elf jaar voor Ajax en was ook als jeugd- en assistent-trainer werkzaam bij de Amsterdammers. Tot 2021 was hij bondscoach van Griekenland. Dat was zijn laatste klus in het voetbal.

Eerder was hij assistent-trainer bij het Nederlands elftal onder bondscoach Marco van Basten en hoofdtrainer bij FC Twente, Melbourne Heart, Chivas, Melbourne City en PEC Zwolle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl