Gravenberch oogst luid applaus bij winnend Liverpool, ook Dallinga scoort

Met Ryan Gravenberch als basisspeler heeft Liverpool in de Europa League met 5-1 gewonnen van Toulouse. De middenvelder speelde goed, scoorde ook, maar hij was niet de enige Nederlander die in dit duel het net vond.

Aan de andere kant maakte Thijs Dallinga namens Toulouse de 1-1. Bij Liverpool zaten Virgil van Dijk en de van een knieblessure herstelde Cody Gakpo op de bank. Laatstgenoemde viel in de tweede helft in.

Liverpool gaat met drie overwinningen aan kop in groep E. Het Toulouse van Dallinga en Stijn Spierings blijft met vier punten op de tweede plek steken.

Dallinga brengt kort spanning

Liverpool nam het initiatief in het begin van de wedstrijd. In de negende minuut maakte Diogo Jota met een prachtige individuele actie een goal.

Dallinga maakte in de zestiende minuut een geweldig doelpunt. De Nederlandse spits passeerde de Engelse verdedigers, kwam tot in de zestien en schoot de bal laag in de linkerhoek.

Thijs Dallinga scoorde met een fraaie actie de 1-1 tegen Liverpool

Daarna ging het wat meer op en neer. Toulouse kon alleen niet echt een vuist maken tegen de nummer vier van de Premier League. Een snel genomen hoekschop bracht Liverpool weer terug op voorsprong. Trent Alexander-Arnold liet zijn briljante traptechniek zien, gaf de bal mooi voor op Wataru Endo, die tegen het net kopte.

Niet snel daarna, in de 34ste minuut, was het Darwin Núñez die de bal uit een rebound in de linkerhoek knalde. De scheidsrechter ging nog even bij de videoscheidsrechter na of het doelpunt wel geldig was vanwege een vermeende handsbal, maar dat mocht niet baten voor Toulouse.

Gravenberch maakt indruk

De sterk spelende Gravenberch had in de 56ste minuut na een slimme actie uit een rebound kunnen scoren. Zijn schot werd nog net met de voet gered door Guillaume Restes. Hij probeerde het later nog eens van afstand, maar weer was de keeper hem de baas.

In de 65ste minuut kwam dan eindelijk Gravenberchs doelpunt. De Uruguayaanse spits Núñez speelde uit een counter slim de keeper uit, maar schoot hard op de paal. De bal belandde bij Gravenberch, die wel koel bleef en de 4-1 maakte. Even daarna werd de Nederlandse middenvelder onder luid applaus vervangen door Mohamed Salah.

In de slotfase wist de Egyptenaar nog het vijfde doelpunt te maken.