Son Heung-min

Ongeslagen Spurs boeken achtste Premier League-zege en blijven koploper

Tottenham Hotspur heeft ondanks een matige eerste helft het uitduel met Crystal Palace gewonnen. De koploper van de Premier League boekte een 2-1 zege.

De Spurs, met Oranje-international Mickey van de Ven zoals vertrouwd naast de Argentijn Cristian Romero in het centrum van de verdediging, hadden het voor de rust lastig tegen de middenmoter. De thuisploeg kreeg de betere kansen. Zo schoot Jordan Ayew in kansrijke positie recht op doelman Guglielmo Vicario af.

Stand Premier League

Met een prima reflex hield de Italiaanse keeper daarna ook Odsonne Edouard van scoren af. Tot de 0-1 had Tottenham nog geen enkel schot op doel afgeleverd en de treffer zelf was nota bene een eigen doelpunt van Joel Ward, na een mislukte voorzet van James Maddison.

Maddison gaf later wel een geslaagde voorzet op Son Heung-min (intikker). In blessuretijd scoorde Ayew nog met een volley voor Palace.

Zondag United-City

Nummer twee en regerend kampioen Manchester City gaat zondag op bezoek bij stadgenoot Manchester United. Nummer drie Arsenal ontvangt zaterdag Sheffield United.