Son Heung-min
NOS Voetbal

Spurs aan kop na zege op Fulham, Postecoglou passeert Hiddink met beste seizoenstart

Tottenham Hotspur gaat weer aan kop in de Engelse Premier League. De succesformatie van trainer Ange Postecoglou won maandagavond op eigen veld met 2-0 van Fulham. De Spurs hebben nu twee punten voorsprong op Manchester City en Arsenal, dat dit weekend gelijkspeelde tegen Chelsea.

Stand na speelronde 9

De koppositie is het voorlopige resultaat van de uitstekende competitiestart van de Spurs, die sinds de aanstelling van Postecoglou nog geen competitieduel verloren. Alleen in de League Cup kende de ploeg een slippertje, nota bene tegen Fulham dat na strafschoppen won.

In eigen stadion nam Tottenham bescheiden revanche op die uitschakeling. Door doelpunten van Son Heung-min en James Maddison boekte het een relatief eenvoudige zevende zege.

Postecoglou start beter dan Hiddink

Met 23 punten uit negen wedstrijden kent Postecoglou de beste competitiestart ooit van alle nieuwe trainers in de Premier League. Hij gaat daarmee Guus Hiddink voorbij, die vijftien jaar geleden bij Chelsea in zijn eerste seizoen in negen wedstrijden 22 punten verzamelde.

Ange Postecoglou

Er zit voorlopig geen limiet op de lof voor de Australische nieuwkomer in de het Engelse topvoetbal. Zijn voetbal is attractief, aanvallend en vernieuwend. Zijn interviews zijn gortdroog en eerlijk. Op de vraag hoe hij zich voelde na de spraakmakende zege op Liverpool (2-1), antwoordde hij droogjes: "Met mij gaat het goed, ik hoefde niet te rennen".

Bij de eerste twee uitverkiezingen van 'trainer van de maand' in de Premier League kreeg Postecoglou de meeste stemmen. In alle bescheidenheid reageerde hij op de waardering voor zijn goede start via de clubkanalen: "Dit is slechts het begin".

Foutjes Bassey, Van de Ven sterk

Het spelbeeld liet ook tegen Fulham weinig reden voor twijfel over. Twee vrijwel identieke doelpunten waren genoeg om het overwicht om te zetten in drie punten. Bij beide treffers was Fulham-verdediger Calvin Bassey de schlemiel. De oud-Ajacied bezweek in Fulhams achterhoede onder de hoge druk van Tottenham Hotspur.

Mickey van de Ven en doelman Guglielmo Vicario

Bassey verstuurde een slordige pass tijdens de opbouw, Micky van de Ven was er als de kippen bij namens Tottenham. De kersvers Oranje-international pikte op en wist met een slimme voetbeweging Richarlison te bereiken.

De Braziliaan leverde de bal vervolgens keurig af bij Son, die naar binnen sneed en de verre hoek wist te vinden: 1-0. In de tweede helft nam Tottenham de bal opnieuw over na balverlies van Bassey, ditmaal was James Maddison eindstation voor 2-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl