Erik ten Hag

Ten Hag kan na zege omhoog kijken met United, Chelsea en Arsenal spelen gelijk

Erik ten Hag heeft met Manchester United met 2-1 gewonnen bij Sheffield United. Door de zege kan de Nederlandse trainer, die een beroerde start van de competitie kende, weer omhoog kijken. United staat nu achtste in de Premier League.

Scott McTominay speelde een opvallende rol in de eerste helft. De Schot bracht eerst zijn ploeg op voorsprong, maar veroorzaakte vervolgens een strafschop, die werd binnengeschoten door Oliver McBurnie.

In de tweede helft ging United op zoek naar de winst. Sofyan Amrabat was met een vlammend schot op de kruising al dicht bij een doelpunt, maar een kwartier voor tijd lukte het dan toch. De Portugese verdediger Diogo Dalot krulde de bal van twintig meter prachtig in de kruising.

United speelt volgende week de stadsderby tegen koploper Manchester City, dat won van Brighton & Hove Albion.

Arsenal en Chelsea spelen gelijk

Arsenal verloor in een enerverende wedstrijd met twee gezichten punten in de strijd om het kampioenschap. Chelsea begon beter, maar Arsenal knokte zich sterk terug: 2-2.

Door het gelijkspel staat Arsenal nu vierde, op één punt van koploper Manchester City.

Chelsea viert de 2-0

Chelsea kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Cole Palmer. De bal ging op de stip nadat William Saliba hands had gemaakt. De VAR moest er aan te pas komen om te bepalen of er sprake was van een penalty of niet. Palmer moest overigens eerst in discussie met Raheem Sterling, voor hij de bal op de stip mocht leggen.

Dat Chelsea, dat dit seizoen middenmoter is in de Premier League, in de tweede helft ook nog op 2-0 kwam mocht gerust een verrassing worden genoemd. De Oekraïner Mychajlo Moedryk maakte het doelpunt. Arsenal gaf niet op en Declan Rice en Leandro Trossard zorgden in het laatste kwartier nog voor een puntendeling.

Erling Haaland

Manchester City was in eigen huis te sterk voor aanstaande Ajax-opponent Brighton. Na een snelle 2-0 voorsprong maakte Brighton het nog wel spannend: 2-1.

Joël Veltman en Jan Paul van Hecke waren invaller bij Brighton, keeper Bart Verbruggen bleef negentig minuten op de bank.

Na twintig minuten spelen stond Brighton met 2-0 achter door treffers van Julián Álvarez en Erling Haaland. Tot overmaat van ramp moest ook aanvaller Danny Welbeck met een op het oog ernstige hamstringblessure van het veld. Daarna wilde City wel doordrukken, maar dat gebeurde niet.

Aansluitingstreffer

Na de 2-1 van Ansu Fati, ongeveer een kwartier voor tijd, ging de bezoekende ploeg er weer in geloven. Ook in de slotfase verloor Brighton nog een speler. Solly March moest met een brancard van het veld en het lijkt dan ook uitgesloten dat hij tegen Ajax van de partij zal zijn. Bij Manchester City kreeg in de slotminuut Manuel Akanji nog rood, het leverde Nathan Aké nog een hele korte invalbeurt op.

Brighton neemt het komende donderdag in de Europa League in eigen huis op tegen Ajax.

Dalot met de ontlading na zijn winnende doelpunt.

Doelman Mark Flekken nam met Brentford weer wat afstand van de onderste posities. Thuis tegen Burnley werd met 3-0 gewonnen. Oud-Vitessespeler Dominic Solanke scoorde voor Bournemouth. Hij zette zijn ploeg op 1-0 tegen Wolverhampton Wanderers, maar die voorsprong kon de ploeg niet vasthouden. De wedstrijd eindigde in 1-2 voor de Wolves.

Newcastle United, nog altijd zonder de geblesseerde Sven Botman, haalde flink uit tegen Crystal Palace: 4-0. Nottingham Forest, met Ibrahim Sangaré in de basis, gaf een 2-0 voorsprong weg tegen Luton: 2-2.