Weer primeur Almere City, Eagles thuis ongenaakbaar • Ajax staat zestiende, evenaring laagterecord

Update ontvangen bij nieuwe posts? Tik op het belletje.

liveblog gesloten

Tot morgen!

Bedankt voor het volgen van ons liveblog en tot morgen!

De samenvattingen van de tot nu toe gespeelde wedstrijden in de eredivisie nog eens zien? Check onderstaand artikel.

Met spits Giroud op doel wint Milan van Genoa, Zirkzee scoort tegen Inter

Op miraculeuze wijze heeft AC Milan in de Serie A gewonnen van Genoa (0-1). Spits Olivier Giroud stond in de laatste minuten op doel en hield de nul.

In de achtste minuut van de blessuretijd werd Milan-keeper Mike Maignan van het veld gestuurd. Milan had zijn drie wisselmomenten reeds gebruikt, waardoor de lange Giroud de keepershandschoenen aantrok.

Giroud pakt een bal klemvast

Eagles-aanvoerder Kuipers krijgt energie van publiek: 'Leuk wat terug te geven'

Bekijk de samenvatting van Vitesse - Excelsior

De stand: Almere City springt over Ajax

Het opvallendste aan de stand is de positie van Ajax. Zoals eerder in dit blog vermeld staan de Amsterdammers voor de tweede keer in de historie op de zestiende plaats. Almere City sprong over Ajax heen naar de veertiende positie. Zondag ontvangt Ajax AZ.

Kijk hieronder naar de stand, de uitslagen en het programma:

• NOS
    Stand eredivisie
  • NOS
    Uitslagen en programma

Weer 0-0

Vitesse en Excelsior noteren net zoals het vorig eredivisieseizoen een 0-0 in Arnhem. Voor Vitesse was dat tevens de laatste keer dat ze met 0-0 gelijkspeelden. Excelsior speelde sindsdien nog 0-0 op bezoek bij Heerenveen (13 mei) en thuis tegen Almere City FC (17 september).

VIT-EXC | Klaar in Arnhem

Vitesse heeft voor het eerst dit seizoen geen tegendoelpunt geïncasseerd. Bovendien pakte het voor het eerst deze jaargang een punt in Gelredome. Maar of de 0-0 tegen seizoensrevelatie Excelsior genoeg is om de grotere zorgen te verdrijven, valt te betwijfelen.

Million Manhoef schreeuwt het uit na een van zijn gemiste kansen in de tweede helft tegen Excelsior.

VIT-EXC | 86' Van Gassel duikt zich suf

Manhoef besluit dit keer maar voor te geven en vindt via een Kralings been ploeggenoot Mica Pinto. De uithaal van de Luxemburger is hard, maar Van Gassel heeft een puike redding in huis. Even later weer een succesvolle duik van de keeper op een kopbal van Van Ginkel. Komt er nog een winnaar in Arnhem?

Vitesse - Excelsior 0-0

VIT-EXC | 74' Manhoef schiet...en mist weer

Dit is nu al de derde kans op rij voor Million Manhoef en weer mist de linkspoot. Dit keer hoeft doelman Van Gassel niks te doen. Manhoef dribbelt zich knap vrij, maar schiet dan meters naast. Nog steeds geen goal in Arnhem.

Million Manhoef

VIT-EXC | 68' Supersub Parrott

Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen brengt Troy Parrott in de ploeg voor Nikolas Agrafiotis. De Ier maakte in Excelsiors laatste twee eredivisieduels een doelpunt als invaller. Parrott kan de eerste speler van Excelsior worden die in drie opeenvolgende eredivisie-optredens scoort als invaller.

Pastoor heeft stand op teletekst nog niet bekeken: 'Ga ik straks op gemak doen'

Fraser hoopte op beter RKC in Almere: 'Jammer, ook voor Etienne'

VIT-EXC | 60' Meer kansen Vitesse

Nu is het Meulensteen die voor het doel van Excelsior verschijnt en opnieuw redt doelman Van Gassel. Even later test ook Million Manhoef de kunsten van Van Gassel, tot twee keer toe zelfs. De thuisploeg heeft in de vijftien minuten na rust al meer laten zien dan in de zeer povere eerste helft.

Dominik Oroz, en Nikolas Agrafiotis in een luchtduel

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - Heracles Almelo

VIT-EXC | Tweede helft

De bal rolt voor de tweede helft. Vitesse-coach Phillip Cocu heeft de onzichtbare spits Said Hamulic vervangen door Joel Voelkerling Persson. De Zweedse invaller laat zich vlak na rust bij zijn eerste balcontact meteen zien. Excelsior-keeper Stijn van Gassel brengt redding.

Noppert baalt van tegentreffer op vervelend moment, Dost vindt gelijkspel 'prima zo'

GAE-HER | Klaar in Deventer

Go Ahead Eagles blijft in de subtop van de eredivisie meedoen. Thuis boekte de ploeg van coach René Hake in een Overijssels onderonsje met Heracles Almelo zijn vierde zege: 4-0. De Eagles staan daarmee voorlopig vijfde.

Willum Thór Willumsson viert de 1-0

VIT-EXC | Rust

Geen doelpunten in de eerste helft bij Vitesse - Excelsior. De bezoekers zijn de betere ploeg.

Said Hamulic kijkt scheidsrechter Joey Kooij indringend aan, maar vermoedt al dat de strafschop zal worden teruggedraaid.

VIT-EXC | 40' Excelsior domineert

De verhoudingen zijn duidelijk in Arnhem. Excelsior heeft de touwtjes in handen en domineert. Het overwicht levert nog geen echte kansen op. Alleen Couhaib Driouech is een keer dichtbij, maar stuit op doelman Eloy Room.

Kian Fitz-Jim heeft bij de bezoekers de geblesseerde Serano Seymor vervangen.

GAE-HER | 82' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES!

Nadat Heracles weer enkele kansjes laat liggen, scoren de Eagles. Aanvoerder Bas Kuipers schiet binnen.

Michael Brouwer voorkomt even later dat het nog erger wordt en redt op de inzet van Sylla Sow.

Go Ahead Eagles - Heracles Almelo 4-0

Uitgebreid statement Legia Warschau:

Legia Warschau heeft in een uitgebreid statement op zijn website nogmaals gereageerd op de ongeregeldheden van afgelopen donderdag bij het Conference League-duel tussen AZ en Legia Warschau. Na afloop werden twee spelers van Legia Warschau gearresteerd.

Legia schrijft onder meer: "AZ en de Nederlandse autoriteiten kunnen de situatie selectief 'rechtvaardigen' zoals ze willen. Ze kunnen hun stadsfeest als voorwendsel gebruiken en beschuldigingen gebruiken om van de slachtoffers daders te maken, maar we zijn ervan overtuigd dat feiten en waarheid zullen zegevieren."

GAE-HER | 62' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES!

Nadat Sankoh de kans op de aansluitingstreffer laat liggen en verzuimt de vrijstaande Bryan Limbombe aan te spelen, valt de goal aan de andere kant. Philippe Rommens schiet en na de redding van Michael Brouwer benut Sylla Sow de rebound.

Coach John Lammers haalt Sankoh direct naar de kant, en Limbombe ook. Mario Engels en Antonio Satriano komen in de ploeg.

Go Ahead Eagles - Heracles Almelo 3-0

VIT-EXC | 16' Geen strafschop Vitesse

Gyan de Regt schiet de bal op de arm van Casper Widell en scheidsrechter Joey Kooij wijst naar de stip. De VAR laat Kooij naar de beelden kijken. Daarop is te zien dat Widell de arm tegen zijn lichaam hield. Geen strafschop.

Bekijk de samenvatting van Almere City - RKC Waalwijk

GAE-HER | Tweede helft

Heracles gaat op jacht naar de aansluitingstreffer in Deventer. Emil Hansson. waagt de eerste doelpoging en een inzet van Mohamed Sankoh mist het doel maar rakelings.

Go Ahead Eagles - Heracles Almelo 2-0

VIT-EXC | Aftrap

Het laatste eredivisieduel van de zaterdagavond begint. Beide teams hebben vertrouwen, beide teams wonnen vorige week namelijk een derby, Vitesse bij NEC (1-3) en Excelsior tegen Sparta (2-1).

Ajax staat zestiende, evenaring laagterecord

Ajax staat nu zestiende, een nacompetitieplek... De Amsterdammers sluiten voor de tweede keer in de geschiedenis een dag af op de 16de plaats of lager in de eredivisie. In het seizoen 1988/1989 stonden de Ajacieden drie dagen 16de nadat ze in de eerste speelronde hadden verloren.

Vandaag is de eerste keer dat Ajax een dag afsluit als 16de of lager na minstens twee gespeelde wedstrijden in een eredivisieseizoen. Zondag ontvangt Ajax AZ.

Tussentijdse stand eredivisie

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - NEC

Vitesse hoopt op coulance KNVB met betrekking tot jaarrekening

Vitesse heeft niet alleen zorgen op het veld. De club heeft bij de licentiecommissie van de KNVB een verzoek ingediend om de jaarrekening later in te mogen dienen. Normaliter moet deze volgens de regels voor 1 oktober binnen zijn bij de bond.

De Arnhemmers laten op hun website weten dat ze volgende week op positief nieuws hopen vanuit de KNVB. Algemeen directeur ad interim Peter Rovers betreurt het dat Vitesse een dergelijk verzoek in heeft moeten dienen. "Helaas is het een van de gevolgen van het inmiddels langlopende overnameproces. Zolang wij verbonden zijn aan onze huidige Russische grootaandeelhouder Valeriy Oyf stapelen de problemen bij Vitesse zich op."

Woensdag meldde NRC dat de accountant de jaarrekening van Vitesse over afgelopen seizoen vooralsnog weigert goed te keuren, omdat er twijfels zijn over de continuïteit van de club. Huisbankier ING zou meer details willen over de financiering door de Russische eigenaren van Vitesse in de afgelopen jaren.

"ING Bank en BDO accountants stellen begrijpelijk veel vragen over de huidige situatie bij Vitesse", zegt Rovers. "Dergelijke partijen liggen onder een vergrootglas bij toezichthouders en hebben te maken met strenge regelgeving indien er sprake is van een connectie met 'Rusland'. Om met deze partners te kunnen blijven samenwerken is het beëindigen van de 'Russische connectie' dus essentieel. Het is duidelijk dat het ons niet snel genoeg kan gaan."

VIT-EXC | Opstelling Excelsior

Opstelling Excelsior

VIT-EXC | Opstelling Vitesse

Marco van Ginkel viel in de met 3-1 gewonnen derby tegen NEC nog geblesseerd uit bij rust, maar staat als aanvoerder gewoon aan de aftrap tegen Excelsior.

Opstelling Vitesse

ALM-RKC | Klaar in Almere

Almere City heeft een week na zijn eerste eredivisiezege zijn tweede al binnen. Het won thuis in een matig duel van RKC Waalwijk: 1-0. Door de eerste thuiszege klimt de gepromoveerde ploeg van trainer Alex Pastoor over RKC naar de 13de plaats.

Thomas Robinet

ALM-RKC | 83' Almere ontsnapt

Gehinderd door zijn eigen defensie laat Almere-doelman Nordin Bakker de bal los en kan Michiel Kramer profiteren. De aanvoerder is echter niet scherp, zoals heel RKC vandaag niet scherp oogt, en schiet op Bakker.

Almere ontsnapt en de eerste thuiszege in de eredivisie komt dichterbij.

Almere City - RKC Waalwijk 1-0

GAE-HER | 17' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES!

Daar is de tweede goal. Een hoekshop belandt via meerdere schijven bij Victor Edvardsen. Die wipt de bal handig opzij en schiet binnen. Het is de eerste eredivisiegoal voor de Zweed.

Victor Edvardsen maakt de 2-0

GAE-HER | 13' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES!

Willum Thór Willumsson zet de Eagles vroeg op voorsprong. Rommens is de aangever, Willumsson kopt achterwaarts binnen.

Daarvoor was de eerste kans ook al voor Go Ahead. Een schot van Adekanye werd gered door doelman Michael Brouwer.

Go Ahead Eagles - Heracles Almelo 1-0

ALM-RKC | 60' Ommekeer met Margaret?

RKC zet met de invaller meer aan en drukt Almere City terug. Een schot van Richonell Margaret mist nog kracht.

Invaller Margaret bewerkstelligde al eens een comeback in een duel tegen Almere City. Op 9 augustus 2021 maakte hij in de eerste divisie voor Jong AZ in de 75ste minuut de gelijkmaker (1-1). Uiteindelijk won Jong AZ met 2-1. Almere was die dag op voorsprong gekomen dankzij een eigen doelpunt van huidige Almere-speler Peer Koopmeiners.

GAE-HER | Aftrap

De bal rolt in de Adelaarshorst, Go Ahead Eagles - Heracles Almelo is begonnen.

ALM-RKC | 50' Meer kansen Almere

De thuisploeg is sterk uit de tweede helft gekomen. Op de kans voor Van La Parra volgt een mogelijkheid voor Robinet en een schot van Stije Resink.

RKC-coach Henk Fraser neemt maatregelen: Filip Stevanovic vervangt Zakaria Bakkali en Richonell Margaret komt voor David Min.

ALM-RKC | Tweede helft

De tweede helft begint zonder Almere-aanvoerder Damian van Bruggen, die is achtergebleven in de kleedkamer. Yoann Cathline is zijn vervanger en Van La Parra neemt de aanvoerdersband over. De nieuwe aanvoerder krijgt vlak na rust direct ene grote kans. Jeroen Houwen redt echter knap.

Ten Hag prijst karakter spelers Manchester na zege in blessuretijd

Erik ten Hag heeft de spelers van Manchester United zaterdag gecomplimenteerd na de late zege op Brentford. Invaller Scott McTominay scoorde twee keer in de blessuretijd van de tweede helft: 2-1.

"Dit toont het grote karakter van dit team", aldus Ten Hag. "We hebben laten zien over veerkracht te beschikken. We hadden een plan om deze achterstand nog om te draaien. Mijn spelers bleven geduldig en kalm."

Ten Hag kon de overwinning goed gebruiken. Manchester United verloor de vorige twee competitiewedstrijden in eigen stadion en ging dinsdag in de Champions League ook onderuit tegen Galatasaray (2-3).

Oranje-doelman Flekken ontbrak bij Brentford wegens ziekte

Mark Flekken moest zaterdag de uitwedstrijd van Brentford tegen Manchester United aan zich voorbij laten gaan omdat hij ziek is. Dat meldt de Engelse voetbalclub. Thomas Strakosha verving Flekken en kreeg in de blessuretijd van de tweede helft twee doelpunten tegen (2-1).

Flekken meldde zich zaterdag in de ochtend ziek bij Brentford. Het is nog niet duidelijk of hij zich maandag bij het Nederlands elftal kan melden voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland.

Bondscoach Ronald Koeman riep naast Flekken de keepers Nick Olij (Sparta Rotterdam) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion) op. Flekken was de vorige twee interlands, in september tegen Griekenland en Ierland, de eerste doelman van Oranje.

ALM-RKC | Rust

Dankzij de derde goal van Thomas Robinet leidt Almere City met 1-0 tegen RKC Waalwijk. Beide teams laten verder weinig zien.

Almere viert de 1-0

ALM-RKC | 32' DOELPUNT ALMERE CITY!

Robinet breekt de ban. Van La Parra geeft voor van rechts, een hakbal van Yann Kitala lukt maar half, maar Sherel Floranus behoudt dan het overzicht en zet van links nog een keer voor. Van dichtbij tikt de Franse spits Robinet binnen.

Almere City komt voor het eerst in eigen huis op voorsprong in de eredivisie. De eerste thuiszege lonkt.

GAE-HER | Opstelling Heracles Almelo

Eén wijziging bij Heracles ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen PEC Zwolle (2-1). Marko Vejinovic vervangt de geschorste Thomas Bruns.

Opstelling Heracles Almelo

GAE-HER | Opstelling Go Ahead Eagles

Coach René Hake handhaaft het elftal dat vorige week met 3-1 verloor bij Feyenoord.

Opstelling Go Ahead Eagles

ALM-RKC | 20' Gezichtsbedrog

De fans van RKC juichen na een vrije trap van Dario van den Buijs, maar de bal gaat in het zijnet. Gezichtsbedrog.

Aan de andere kant haalt Van La Parra uit, maar heeft Shawn Adewoye een goede sliding in huis. De wedstrijd begint na een trage start op gang te komen.

Almere City - RKC Waalwijk 0-0

ALM-RKC | Aftrap

De bal rolt in Almere. Volgt na de eerste eredivisiezege uit vanavond ook de eerste eredivisiezege thuis voor Almere City?

ALM-RKC | Steun voor Vaessen

RKC komt met speciaal bedrukte shirts het veld op, om Etienne Vaessen, die herstelt van de botsing met Brian Brobbey tegen Ajax, te steunen. "Beterschap Etje", staat er op de shirts.

RKC steunt Vaessen

Bellingham weer twee keer trefzeker bij ruime zege Real Madrid

Real Madrid heeft een ruime 4-0-overwinning geboekt op Osasuna. Jude Bellingham was weer eens belangrijk voor de koploper van Spanje. De Engelse international maakte de eerste twee Madrileense treffers in het Bernabéu.

Met de zege neemt Real Madrid de koppositie in La Liga weer over van Girona, dat eerder op de zaterdag bij Cádiz won (0-1). De ploeg uit de hoofdstad heeft 24 punten, 2 meer dan Girona. Barcelona staat op 20 punten, maar speelt zondag nog de uitwedstrijd bij Granada.

Bellingham opende de score in de 9de minuut op aangeven van Dani Carvajal. Na een combinatie met Federico Valverde verdubbelde hij na rust de voorsprong, 2-0. Het betekende dat Bellingham nu op tien treffers en drie assists staat na zijn eerste tien wedstrijden voor Real. Ter vergelijking, Cristiano Ronaldo stond na tien duels voor Real op tien doelpunten en één assist.

Vinícius Júnior maakte in de 65ste minuut de 3-0 voor Real na een snelle uitbraak, waarna de Braziliaan even later Joselu in staat stelde om de 4-0 binnen te schieten. Joselu miste in de slotfase een uitgelezen kans op zijn tweede treffer door een strafschop recht op Osasuna-keeper Sergio Herrera te schieten.

Jude Bellingham

HEE-NEC | Klaar in Heerenveen

Sc Heerenveen heeft zaterdag een einde gemaakt aan de reeks van vijf nederlagen op rij in de eredivisie. Maar van vreugde was zeker geen sprake in het Abe Lenstra Stadion, want het thuisduel met NEC eindigde in een teleurstellend 1-1 gelijkspel.

HEE-NEC | Volop vermaak in blessuretijd

In blessuretijd van de eerste helft sloeg Bas Dost toe, nu kopt de spits van NEC uit een corner naast. Het blijft gelijk in Heerenveen.

En aan de andere kant komt de bal op de arm van Dirk Proper. Arbiter Marc Nagtegaal zier er geen strafschop in en de VAR blijkbaar ook niet.

sc Heerenveen - NEC 1-1

HEE-NEC | 86' Dreiging Hansen

Met pijn en moeite weet Pawel Bochniewicz NEC-aanvaller Sontje Hansen af te stoppen. Hansen lijkt weg, wordt buiten het strafschopgebied vastgehouden door de Pool, erbinnen niet en met een sliding voorkomt Bochniewicz uiteindelijk een doelpoging. Hansen raakt de bal als laatste. Daarom geen corner. Wel een dreigende situatie voor de thuisploeg.

Ten Hag ontsnapt met United aan nieuwe nederlaag

Trainer Erik ten Hag is met Manchester United ontsnapt aan de vijfde nederlaag van het seizoen. Na thuisnederlagen tegen Crystal Palace (0-1) en Galatasaray (2-3), won zijn team in de absolute slotfase met 2-1 van Brentford.

Rasmus Hojlund

HEE-NEC | 70' Sandler stuit Sahraoui

Osame Sahraoui met de grootste kans van de tweede helft. Sandler redt bekwaam, zoals de NEC-verdediger even ervoor met een sliding ook al voorkwam dat Sahraoui gevaarlijk kon worden. Sandler moet zijn laatste redding bekopen met een blessure en gaat naar de kant.

De tweede helft kent minder hoogtepunten dan de eerste helft. De thuisploeg loopt na vijf nederlagen op rij niet over van zelfvertrouwen en uit angst voor een tegengoal trekken de Friezen minder ten aanval.

ALM-RKC | Opstelling Almere City

Na de eerste historische zege in de eredivisie bij FC Utrecht (0-2) geen wijzigingen in de opstelling bij Almere City. Doelpuntenmakers Thomas Robinet en Rajiv van La Parra vormen het spitsenduo.

Opstelling Almere City FC

ALM-RKC | Opstelling RKC

Bij RKC Waalwijk neemt reservekeeper Jeroen Houwen de plek onder de lat over van Etienne Vaessen, die herstelt van de botsing met Brian Brobbey tegen Ajax.

Opstelling RKC

HEE-NEC | Tweede helft

De tweede helft bij sc Heerenveen - NEC (1-1) gaat van start. Geen wissels aan beide kanten.

Simons mist penalty bij Leipzig, Stuttgart koploper dankzij topscorer Guirassy

Xavi Simons zal zich maandag niet al te vrolijk in het trainingskamp van Oranje in Zeist melden. De jonge middenvelder miste een penalty voor RB Leipzig in de thuiswedstrijd tegen VfL Bochum (0-0).

Daardoor blijft Leipzig vijfde in de Bundesliga. VfB Stuttgart (3-1 winst tegen VfL Wolfsburg) is de verrassende koploper. Borussia Dortmund (4-2 zege op Union Berlin) klimt naar de tweede plaats.

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Ajax

HEE-NEC | Rust

Gelijk na de goal het rustsignaal. wat een domper voor de thuisploeg, die meerdere kansen op de 2-0 had laten liggen.

Ruststand: sc Heerenveen - NEC 1-1

HEE-NEC | 47' DOELPUNT NEC!

Op slag van rust de gelijkmaker. De lange bal is van Sandler, Hansen staat volledig vrij, neemt knap aan en schiet op Noppert. In de rebound tikt Dost koeltjes binnen.

Bas Dost

Zirkzee helpt Bologna aan punt tegen koploper Internazionale

Internazionale heeft in eigen stadion puntenverlies geleden tegen Bologna. De koploper van de Serie A kwam tegen de Nederlands getinte ploeg niet verder dan 2-2. De 22-jarige Nederlander Joshua Zirkzee zette de eindstand op het bord.

Joshua Zirkzee

HEE-NEC | 37' Meer heen en weer

NEC komt iets beter in de wedstrijd, het spel gaat wat meer heen en weer. NEC levert met een schot van Rober González en een kopbal van Bas Dost het eerste Nijmeegse doelgevaar. Andries Noppert is alert.

Ook Heerenveen laat zich niet onbetuigd. Doelpuntenmaker Patrik Wålemark komt door op rechts en het is dat NEC-doelman Robin Roefs de bal toucheert, Anders was de bal bij de tweede paal voor het intikken.

sc Heerenveen - NEC 1-0

Politie houdt rekening met onrust rondom Ajax-AZ, gebied Arena veiligheidsrisicogebied

Het gebied rond de Johan Cruijff Arena is morgenmiddag als veiligheidsrisicogebied aangewezen. Dat heeft burgemeester Femke Halsema in samenspraak met politie en Openbaar Ministerie besloten. De politie houdt er rekening mee dat supporters tijdens de wedstrijd Ajax-AZ uit zijn op ongeregeldheden.

De Mobiele Eenheid staat opgesteld buiten bij de Johan Cruijff Arena na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

HEE-NEC | 14' Roefs voorkomt nieuwe goal

Oog in oog met Robin Roefs verzuimt Pelle van Amersfoort de score te vergroten. Het schot mist kracht en richting en de NEC-doelman redt knap met zijn voet.

Even later weer een kans voor Van Amersfoort, dit keer uit een iets moeilijker hoek. Weer redt Roefs. Een overwicht voor Heerenveen in de openingsfase, dat is duidelijk.

HEE-NEC | 6' DOELPUNT SC HEERENVEEN!

NEC geeft Osame Sahraoui veel ruimte en laatstgenoemde haalt uit. NEC-doelman Robin Roefs keert het schot, maar in de rebound slaat Patrik Wålemark toe met zijn eerste goal voor de Friezen. Dit is de start die het geplaagde Heerenveen wenste.

Patrik Wålemark viert de 1-0

Nog meer tegenslag voor Ten Hag

Manchester United komt thuis tegen Brentford in de 26ste minuut op achterstand. Mathias Jensen scoort op Old Trafford.

Girona meldt zich opnieuw aan kop van de ranglijst in Spanje

Girona heeft zich opnieuw gemeld aan kop van de ranglijst in La Liga. De ploeg van Oranje-international Daley Blind won met 1-0 bij Cádiz, dat vrijwel de gehele wedstrijd met tien man speelde. Real Madrid kan later op zaterdag de koppositie weer overnemen.

Girona komt met de zege op 22 punten, 1 punt meer dan Real Madrid. De ploeg uit de hoofdstad speelt om 16.15 uur thuis tegen Osasuna. Barcelona volgt met 20 punten. De landskampioen heeft zondagavond een uitwedstrijd bij Granada op het programma staan.

Cádiz moest al na 10 minuten met tien man verder, nadat Darwin Machís een rode kaart had gekregen. Girona profiteerde pas na een uur van het numerieke overwicht. Op aangeven van Yan Couto tekende Aleix García voor de enige treffer van het duel, 0-1.

Daley Blind tussen Maxi Gomez (l) en ploeggenoot Yangel Herrera (r)

HEE-NEC | Aftrap

Het Friese volkslied heeft geklonken, de bal rolt: sc Heerenveen-NEC is begonnen.

Bas Dost en Sven van Beek

Ajax wint teleurstellende Klassieker dankzij doelpunt van Hoekstra

Ajax heeft de zesde editie van de Klassieker in de eredivisie vrouwen gewonnen. In een wedstrijd met weinig hoogtepunten sleepte Ajax op bezoek bij Feyenoord een overwinning eruit via het eerste doelpunt van dit seizoen van Tiny Hoekstra (0-1).

Tiny Hoekstra (r) juicht

Van de Ven bezorgt Spurs zege met eerste Premier League-treffer

Micky van de Ven heeft Tottenham Hotspur aan de koppositie geholpen in de Premier League. De verdediger zorgde er met zijn eerste Premier League-treffer voor dat Luton Town aan de kant gezet werd.

Mickey van de Ven

HEE-NEC | Opstelling NEC

Bas Dost gaat op bezoek bij de club waar hij 45 eredivisiedoelpunten voor maakte tussen 2010 en 2012. Dit is voor het eerst sinds zijn vertrek in 2012 dat Dost tegen zijn oude werkgever speelt.

Opstelling NEC

HEE-NEC | Opstelling sc Heerenveen

Opstelling sc Heerenveen

De vrije val van sc Heerenveen

Voor sc Heerenveen staat er zaterdag ook flink wat op het spel. De Friezen waren het seizoen uitstekend gestart met overwinningen op RKC en FC Utrecht, maar hebben inmiddels al vijf wedstrijden lang niet meer kunnen lachen.

Tegen Sparta, Go Ahead Eagles, Feyenoord, Excelsior en Twente werd verloren. De druk op trainer Kees van Wonderen neemt dan ook gigantisch toe.

Een resultaat tegen NEC, dat vorige week de derby tegen Vitesse verloor, zou dan ook zeer welkom zijn in het Abe Lenstrastadion.

Kees van Wonderen staat onder druk bij Heerenveen

Zo kwam Van Gaal terug bij Ajax

Ajax heeft welgeteld nog één dag om zich voor te bereiden op de belangrijke wedstrijd tegen AZ. Morgen staan de geplaagde Amsterdammers in de Johan Cruijff Arena tegenover de nummer twee van de eredivisie.

Ajax wil uiteraard graag de weg omhoog inzetten en daarvoor zouden rust en resultaten belangrijke ingrediënten kunnen zijn. Misschien kan Louis van Gaal daar wel aan bijdragen met zijn kennis en kunde. De voormalig succescoach gaat Ajax namelijk voorzien van advies.

Maar hoe kwam die terugkeer tot stand?

Volendam wint degradatiekraker

Het was een pijnlijke avond voor FC Utrecht gisteravond. De ploeg van trainer Ron Jans begon vol ambities aan het nieuwe seizoen, maar staat na acht duels op slechts drie punten en draagt het de rode lantaarn in de eredivisie. Gisteravond won FC Volendam thuis de degradatiekraker met 1-0 van FC Utrecht.

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - FC Utrecht

Welkom!

Welkom in ons liveblog!

FC Utrecht-supporters zullen niet graag teletekstpagina 818 openen vandaag, nadat hun ploeg gister met 1-0 onderuit ging tegen FC Volendam. De Utrechters staan nu laatste.

Maar misschien krijgen de supporters van Ajax wel zo'n zelfde gevoel vanavond. Almere City kan bij winst tegen RKC over de Amsterdamse ploeg heen kruipen op de ranglijst. Dan staat Ajax, in ieder geval vanavond, op plek 16 op de ranglijst. De Amsterdammers hebben wel twee wedstrijden in te halen, maar dat zou toch geen lekker gevoel geven.

Wij gaan je vandaag van alle wedstrijden in de eredivisie op de hoogte houden. Veel leesplezier!