RKC-keeper Vaessen laat van zich horen: 'Eerste periode van herstel is rust nemen'

Voor het eerst sinds de botsing met Ajax-spits Brian Brobbey heeft RKC-keeper Etienne Vaessen van zich laten horen. De Waalwijkse club plaatste maandagavond een bericht op de website waarin de doelman het medisch personeel van RKC en Ajax bedankt voor het "het snel en juist handelen".

De RKC-keeper is dankbaar voor alle steun en sprak ook alweer wat mensen. "Vanochtend heb ik kort kunnen videobellen met mijn teamgenoten, de staf en alle betrokkenen binnen RKC Waalwijk. Het was erg fijn iedereen weer even te zien."

Botsing

In de 85ste minuut van de wedstrijd tussen RKC en Ajax afgelopen zaterdag kreeg Vaessen de voet van Ajax-aanvaller Brobbey tegen het hoofd. De doelman verloor direct het bewustzijn, waarna paniek uitbrak onder spelers op het veld. Medisch personeel van RKC en Ajax was snel ter plaatse, begon in eerste instantie met reanimatie en schermden het tafereel af met doeken.

Al snel bleek dat het niet om hartproblemen ging en werd de doelman, bij kennis, per brancard naar het ziekenhuis vervoerd. De wedstrijd werd gestaakt.

Wedstrijd RKC-Ajax gestaakt door zorgwekkende blessure RKC-keeper Vaessen

Hoelang het herstel van de keeper gaat duren, is nog niet bekend. Vaessen: "De eerste periode van mijn herstel bestaat uit het nemen van rust. Hierdoor zal ik de komende periode nog niet op alle berichten kunnen reageren."

Wanneer het restant van de wedstrijd zal worden uitgespeeld, maakt de KNVB naar verwachting dinsdag bekend. Ajax stond met 2-3 voor.