Spelers van RKC en Ajax schermen het zicht op de geblesseerde Vaessen af
NOS Voetbal

RKC-keeper Vaessen heeft 'goede nacht' gehad: 'Lijn van herstel heeft doorgezet'

Etienne Vaessen heeft een goede nacht doorgemaakt, zo meldt RKC Waalwijk in een update omtrent de gezondheidssituatie van de doelman. Zijn 'lijn van herstel' is daarmee doorgezet.

"Voor Etienne is het voor nu belangrijk de komende uren en dagen in alle rust te kunnen herstellen", aldus RKC.

De 28-jarige Vaessen bleef zaterdagavond stil op het veld liggen na een botsing met Ajax-spits Brian Brobbey en al snel kwam er medische hulp. De botsing zorgde ervoor dat de doelman knock-out raakte.

De paniek was meteen groot en de emoties behoorlijk aanwezig bij de RKC-spelers. Het duel werd dan ook met nog vijf minuten op de klok definitief gestaakt.

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC, vertelde gisterenavond na de wedstrijd dat "de medische mensen meteen begonnen met reanimeren", maar dat het niet leek op een hartprobleem.

Protocol

Dat er direct tot reanimatie werd overgegaan, heeft te maken met het aangescherpte protocol van voetbalbond KNVB, liet Van Mosselveld weten bij ESPN. "We weten allemaal wat er in het verleden met Abdelhak Nouri is gebeurd."

Van Mosselveld: "Sindsdien is het protocol aangescherpt en dat protocol werd nu gevolgd. Als iemand niet reageert en je weet niet precies wat er gebeurd is, dan moet je meteen gaan reanimeren. Etienne kwam op het veld gelukkig weer bij, maar hij is wel een behoorlijke periode buiten bewustzijn geweest. Gelukkig kwam dat door de tik tegen zijn hoofd en waarschijnlijk niet door iets met zijn hart."

Bekijk hier wat Van Mosselveld gisterenavond vertelde en beelden van het moment vlak na de botsing tussen Vaessen en Brobbey:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl