NOS Voetbal

Spelers Utrecht en RKC stoppen demonstratief met voetballen na nieuwe incidenten

Aan het dossier met gestaakte wedstrijden in het betaald voetbal is weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Hoewel de wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC tot twee keer toe werd gestaakt, werd besloten het duel tegen de regels in toch uit te spelen.

Dit op verzoek van burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht, die uit veiligheidsoverwegingen wilde dat de resterende minuten van de blessuretijd werden uitgespeeld.

De voetballers weigerden in het restant van het duel nog wat te doen. RKC-keeper Etienne Vaessen hield de bal de laatste twee minuten demonstratief onder de voet, de overige spelers bleven stilstaan.

Bekijk hieronder de uitleg van scheidsrechter Ingmar Oostrom over het hervatten van de wedstrijd en van aanvoerders Michiel Kramer en Nick Viergever waarom ze daarna niet meer voetbalden:

Zo tikte de tijd weg en verlengde FC Utrecht uiteindelijk zijn abonnement op de play-offs met een jaartje, want de stand was en bleef 2-0 in het voordeel van de thuisclub. De laatste zeven keer dat er nacompetitie werd gespeeld, deed Utrecht telkens mee.

Tegenstander RKC hoopt ook nog op deelname aan de barragewedstrijden voor Europees voetbal, maar ziet concurrent sc Heerenveen een puntje uitlopen.

En ook FC Utrecht volgde de verrichtingen in Friesland op de voet. En dan met name die van spits Sydney van Hooijdonk. Omdat die niet tot scoren kwam, is Anastasios Douvikas door zijn openingstreffer weer alleen topscorer van de eredivisie. Die status kan FC Utrecht weer wat extra geld opleveren, bij een transfer van de Griekse spits.

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd:

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - RKC Waalwijk

Door zijn zeventien goals, nu al een evenaring van het beste seizoen van Sébastien Haller, heeft Douvikas zich flink in de kijker gespeeld. Maar met alle ogen op hem gericht duurde het een uur voordat hij eindelijk wist te scoren.

Een uitgelezen kans kreeg hij al vanaf elf meter, nadat Sander van de Streek binnen het strafschopgebied ten val was gebracht. Maar Etienne Vaessen stopte de slappe inzet van Douvikas, normaal gesproken toch een zekerheidje als het op strafschoppen aankomt.

Een andere grote kans kreeg Douvikas nog met het hoofd, voordat hij uit een dieptepass van Jens Toornstra bij zijn derde grote kans wel doel trof. Precies op het goede moment mikte hij de bal door de benen van Shawn Adewoye door, waarna Vaessen aan de grond genageld stond.

Bekers betekenen opnieuw staking

In alle feestvreugde werd er een bekertje op het veld gegooid, waarna beide ploegen volgens het strenge protocol even naar binnen moesten. RKC kwam na de gedwongen pauze sterker uit de kleedkamer, maar de voorsprong van Utrecht liep geen gevaar meer.

Zakaria Labyad, die zich na een voetballoze periode klaarstoomt voor een sleutelrol in de play-offs, tikte in de extra tijd een slim genomen corner van Can Bozdogan binnen.

Opnieuw werd er een beker op het veld gegooid en opnieuw staakte Ingmar Oostrom het duel, maar na overleg werd besloten af te wijken van het protocol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl