Met spits Giroud op doel wint Milan van Genoa, Zirkzee scoort tegen Inter

Op miraculeuze wijze heeft AC Milan in de Serie A gewonnen van Genoa (0-1). Spits Olivier Giroud stond in de laatste minuten op doel en hield de nul.

In de achtste minuut van de blessuretijd werd Milan-keeper Mike Maignan van het veld gestuurd nadat hij vlak buiten het strafschopgebied een tegenstander torpedeerde. Milan had zijn drie wisselmomenten reeds gebruikt, waardoor de lange Giroud de keepershandschoenen aantrok.

Er werd in totaal vijftien minuten blessuretijd bijgeteld, waarin Giroud niet te passeren bleek. Genoa raakte uit een vrije trap de lat en eindigde het duel met tien man. Doelman Josep Martinez ging in de 103de minuut mee naar voren op jacht naar de gelijkmaker en beging een stevige overtreding.

Het was de tweede keer in de geschiedenis van de Serie A dat twee keepers rood kregen in een wedstrijd. Alleen in 1992 gebeurde dat eerder, bij Internazionale - Torino (0-0).

Giroud pakt een bal klemvast

Christian Pulisic maakte in de 87ste minuut het winnende doelpunt. Tijjani Reijnders speelde de hele wedstrijd bij Milan, dat de koppositie overnam van stadgenoot Internazionale. In een 'Nederlands onderonsje' kwamen de nerazzurri niet verder dan 2-2 tegen Bologna.

Zirkzee doet Inter pijn

De thuisploeg, met Denzel Dumfries in de basis en Stefan de Vrij en Davy Klaassen op de bank, begon furieus. Door een kopbal van Francesco Acerbi en een schitterende knal van Lisandro Martínez was het na een kwartier al 2-0.

Voor de Argentijnse captain, die vorige week tegen Salernitana liefst vier keer scoorde, was het al zijn tiende treffer in acht duels deze competitie.

Joshua Zirkzee

Ricardo Orsolini deed na amper twintig minuten vanaf de stip iets terug. Bologna, met Sam Beukema en Joshua Zirkzee in de basis en Sydney Van Hooijdonk als invaller, werd daarna echter amper gevaarlijk. Toch zorgde Zirkzee na rust met een bekeken rollertje in de korte hoek voor 2-2.

Turijnse derby

De derby van Turijn werd met 2-0 gewonnen door Juventus. Federico Gatti en Arek Milik waren na rust trefzeker. Bij Torino speelde Perr Schuurs de hele wedstrijd. De 18-jarige Nederlander Dean Huijsen bleef bij 'Juve' op de bank.

Door de zege staat Juventus op de derde plaats.