Marcus Thuram viert zijn goal

Inter declasseert AC Milan in stadsderby, basisplaatsen Dumfries en Reijnders

Internazionale heeft de derby van Milan gewonnen. In het Giuseppe Meazza - Inter speelde thuis en daarom wordt die naam van het stadion gebruikt - was de ploeg van Simone Inzaghi met 5-1 te sterk voor AC Milan.

Door de overwinning blijft Internazionale nog altijd zonder puntverlies, met twaalf punten uit vier wedstrijden. Voor AC Milan is het de eerste nederlaag van het seizoen, maar I Rossoneri staat nog wel derde in de Serie A.

Bij Inter was er een basisplaats voor Denzel Dumfries. Tijjani Reijnders mocht aan de kant van AC Milan ook vanaf het begin spelen.

Al in de vijfde minuut kwam Inter op voorsprong. Door een goede actie van Marcus Thuram kwam de bal voor de voeten bij Frederico Dimarco. Hij gaf de bal perfect aan Henrikh Mkhitaryan, die van dichtbij raakschoot.

De VAR kwam er nog aan te pas om te controleren of Thuram geen overtreding beging, maar de goal werd uiteindelijk goed bevonden.

Thuram schittert

In de minuten die volgden was Inter dominant. Meerdere kansen werden gemist, maar de 'thuisploeg' was duidelijk sterker. Na ongeveer dertig minuten in de eerste helft kwam de wedstrijd iets meer in balans. Theo Hernández kreeg een kans om gelijk te maken, maar zijn inzet rolde net voor het doel van keeper Yann Sommer langs.

In de 37ste minuut maakte Thuram met een prachtige goal een einde aan de hoop bij AC. Vanuit de rand van het strafschopgebied knalt hij de bal in de kruising van de verre hoek.

Thuram scoort de 2-0

Na rust was het Rafael Leão die AC in de 57ste minuut de aansluitingstreffer bezorgde. Een fantastische steekbal van Oliver Giroud bracht Leão in gelegenheid te scoren, in een inmiddels kletsnat Milaan.

Tien minuten later vervloog de hoop van AC Milan. Hakan Çalhanoğlu speelt een lange bal op Lautaro Marténez, die hem vervolgens perfect klaar legt voor Mkhitaryan. De Armeen maakte zijn tweede goal van de avond.

Die klap kwam AC niet meer te boven. Het werd zelfs nog erger toen Martínez kundig naar de grond ging, en Çalhanoğlu de penalty verzilverde. In de blessuretijd zorgde Davide Frattesi nog voor de 5-1.