Lazio toont eindelijk Champions League-vorm met counterzege op Napoli

Voor het eerst dit seizoen heeft Lazio Champions League-vorm getoond. De tegenstander van Feyenoord in groep E counterde zich op bezoek bij titelverdediger Napoli naar een 1-2 zege. Het zijn pas de eerste punten van dit Serie A-seizoen voor de ploeg uit Rome.

Lazio had het lange tijd moeilijk in Stadio Diego Armando Maradona, maar kwam wel op voorsprong. Luis Alberto werd helemaal vrijgelaten in het vijfmetergebied en scoorde met een fraai hakje. Het was slechts een van de twee doelpogingen van Lazio in de eerste helft.

Voor de rest was het Napoli dat de klok sloeg. De thuisploeg ondernam voor rust dertien doelpogingen, maar alleen middenvelder Piotr Zielinski schoot - van richting veranderd - raak: 1-1.

Napoli viert de treffer van Zielinski

Vroeg in de tweede helft kwam Lazio opnieuw op voorsprong na een snelle uitval. Na een slim overstapje van Alberto schoot Daichi Kamada de bal diagonaal binnen.

Ook daarna had Napoli veelvuldig de bal en counterde Lazio messcherp. Treffers van Mattia Zaccagni en Matteo Guendouzi werden afgekeurd wegens buitenspel. Daardoor bleef het tot de laatste seconde spannend, maar de ploeg van trainer Maurizio Sarri hield stand en bezorgde Napoli het eerste puntenverlies.

Zirkzee trefzeker

Bij de 2-1 zege van Bologna op Cagliari maakte Joshua Zirkzee de gelijkmaker. Met links verraste de Nederlandse spits doelman Boris Radunovic van Cagliari in de korte hoek.

Zirkzee schiet raak voor Bologna

De winnende treffer van Bologna, waar Sam Beukema ook in de basis stond, viel in de laatste minuut. Giovanni Fabbian profiteerde van een blunder van Radunovic, die een makkelijke bal losliet en voor de voeten van de Bologna-speler liet vallen.

Atalanta had, met Teun Koopmeiners en Marten de Roon in de basis en Mitchel Bakker als invaller, een gemakkelijke avond tegen Monza. Dankzij treffers van Ederson en Gianluca Scamacca (tweemaal) werd het 3-0. Bij de laatste goal van de oud-spits van Jong PSV en PEC Zwolle verzorgde Koopmeiners de assist.