Napoli blijft doorgaan met winnen en Osimhen met scoren, puntverlies Juventus

Regerend Italiaans kampioen Napoli trekt in het nieuwe Serie A-seizoen de goede lijn door. In eigen huis werd Sassuolo met 2-0 verslagen. Dat betekent dat Napoli de volle buit heeft na twee competitiewedstrijden.

Victor Osimhen, de Serie A-topscorer van vorig seizoen (26 doelpunten), maakte één doelpunt. Het is dit seizoen alweer de derde goal van de Nigeriaan.

Juventus gelijk

Het vorig jaar zo geplaagde Juventus kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen Bologna. De ploeg uit Turijn heeft nu vier punten uit twee wedstrijden. Lazio is nog steeds puntloos, na een nederlaag tegen Genua op zondag (0-1).

Fiorentina en Lecce, die allebei de eerste wedstrijden winnend wisten af te sluiten, deelden de punten (2-2).

Osimhen benutte na ruim een kwartier een penalty voor Napoli. De ploeg van Rudi Garcia kwam daarna nauwelijks meer in de problemen. Het hielp voor Sassuolo ook niet dat Maxime Lopez in de 51ste minuut een rode kaart kreeg. Hij riep waarschijnlijk iets onoorbaars tegen de scheidsrechter.

Nog geen tien minuten later kreeg Napoli weer een strafschop. Ditmaal stond Giacomo Raspadori achter de bal. Hij miste en daardoor bleef het op papier spannend.

Giovanni Di Lorenzo maakte even later aan alle spanning een eind. Khvicha Kvaratskhelia zette hem vrij voor de keeper en Di Lorenzo schoot beheerst binnen. Daarna kreeg Napoli nog wel mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.