Perr Schuurs (l) en Tijjani Reijnders (r)
NOS Voetbal

Oranje boven in Europa: Reijnders en Doekhi aan kop, Frimpong en Blind net niet

Met Tijjani Reijnders opnieuw in de basis heeft AC Milan de tweede opeenvolgende zege geboekt in de Serie A. Het werd tegen Torino ondanks een tegengoal van Perr Schuurs 4-1 voor Milan, dat nu eerste staat.

Ook in de Bundesliga staan er Nederlanders bovenaan en in Spanje gooit het Girona van Daley Blind hoge ogen.

Met Reijnders, Rade Krunic en Ruben Loftus-Cheek lijkt Milan-coach Stefano Pioli zijn ideale middenveld al te hebben gevonden. Reijnders speelde opnieuw een goede wedstrijd. Alleen zijn afronding liet nog te wensen over. De ex-speler van AZ, opgenomen in de voorselectie van Oranje, liet een opgelegde kans liggen.

Stand Serie A

Aan de kant van Torino vond Schuurs met zijn eerste Serie A-goal wel het net, na de openingsgoal van Christian Pulisic. Kort voor de rust benutte Olivier Giroud een penalty en tekende Theo Hernández voor 3-1.

Ook na de pauze kreeg Milan een, door Schuurs veroorzaakte, penalty en ook die werd door Giroud verzilverd.

Blind wint met Girona bij nog puntloos Sevilla

Daley Blind beleeft met Girona FC een goede start van het seizoen in La Liga. Met Blind de hele wedstrijd centraal in de verdediging won Girona met 2-1 bij Sevilla in Estadio Ramón Sánchez Pizjuan.

Daarmee kwam de nog ongeslagen club uit Catalonië op zeven punten uit drie duels. Alleen koploper Real Madrid heeft voorlopig meer punten.

  • Pro Shots
    Daley Blind
  • NOS
    Stand La Liga

Yangel Herrera opende na een kwartier de score namens Girona en Nemanja Gudelj, voormalig speler van AZ en Ajax, maakte net voor rust gelijk. Aleix García kroonde zich in de 56ste minuut tot matchwinner.

De 33-jarige ex-Ajacied Blind tekende afgelopen zomer in Spanje na een half jaar bij Bayern München.

Malen weer trefzeker voor Dortmund

In de Bundesliga liet Donyell Malen evenals vorige week tegen 1. FC Köln het net bollen. Met een bekeken bal van twintig meter maakte de aanvaller, evenals Reijnders en Blind opgenomen in de voorselectie van Oranje, de 1-1 voor Borussia Dortmund bij VfL Bochum.

  • Pro Shots
    Donyell Malen
  • NOS
    Stand Bundesliga

Malen kon puntenverlies voor de vice-landskampioen van vorig jaar niet voorkomen. Jeremie Frimpong, niet geselecteerd door bondscoach Ronald Koeman, behield met Bayer Leverkusen wel de maximale score van zes punten in twee wedstrijden door een 3-0 overwinning bij Borussia Mönchengladbach.

Ook 1. FC Union Berlin (1-4 bij SV Darmstadt 98), VfL Wolfsburg (1-2 bij 1. FC Köln) en SC Freiburg (1-0 tegen Werder Bremen) boekten zaterdag hun tweede zege van het seizoen. Voor Union maakte aanvoerder Danilho Doekhi de vierde goal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl