Vreugde bij de spelers van RB Leipzig

Simons heeft belangrijk aandeel in winst RB Leipzig: doelpunt en assists

Xavi Simons heeft vrijdagavond zijn stempel gedrukt op het thuisduel van RB Leipzig tegen Stuttgart (5-1). De oud-PSV'er was belangrijk met een doelpunt en twee assists. Het is de eerste overwinning voor Leipzig dit seizoen. Nadat de club de Duitse Super Cup won, werd de eerste competitiewedstrijd vorige week met 3-2 verloren van Leverkusen.

Vrijdagavond begon Leipzig ook matig. Het kwam tien minuten voor rust zelfs op achterstand: Serhou Guirassy profiteerde van een fout achterin.

Daarna leek de ploeg van Simons wakker geschud. Loïs Openda (ex-Vitesse) miste een grote kans oog in oog met doelman Alexander Nübel.

Vlak na rust leek de Belg gelijk te maken. Hij benutte een rebound, maar stond buitenspel, oordeelde de VAR. Vlak daarna werd het alsnog 1-1. Stuttgart-keeper Nübel schoot tegen Benjamin Henrichs aan. Via laatstgenoemde belandde de bal in het doel.

Simons op stoom

Na een uur liet Simons zich voor het eerst zien: hij was de aangever bij het doelpunt van Dani Olmo. Na het doelpunt was de geest uit de fles bij Stuttgart. Openda tekende drie minuten daarna de derde treffer aan, waarna Simons aangever was bij de 4-1 van Kevin Kampl.

Het slotakkoord was ook voor de Nederlander. De Oranje-international werd door Openda aangespeeld. Nadat hij eerst nog stuitte op de doelman, schoot de 20-jarige in de rebound alsnog raak.