Giroud schreeuwt het uit na de 0-1

AC Milan wint van AS Roma bij debuut van Lukaku

AC Milan heeft ook het derde duel van het seizoen in de Serie A gewonnen. De Milanezen versloegen AS Roma in eigen huis met 1-2. Daar kon zelfs de debuterende Romelu Lukaku niets meer aan veranderen voor de ploeg van trainer José Mourinho.

Giroud opende al vroeg de score voor AC Milan. Nadat doelman Rui Patricio een charge uitvoerde op Ruben Loftus-Cheek, benutte de spits van Milan de toegekende strafschop. Patrico hield daarna met een prachtige reflex wel Pulisic van de 0-2 af.

Maar de tweede treffer bleef niet uit. Na de rust kon Rafael Leão, zwaar gehinderd, de bal met een omhaal via de paal in het doel krijgen. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld, zo leek het.

Maar met nog een half uur te gaan kreeg Fikayo Tomori een tweede gele kaart. AS Roma kreeg weer wat hoop. José Mourinho bracht Romelu Lukaku nog in het veld, de spits kwam deze week over van Inter Milan. De Belg scoorde niet, maar de thuisploeg kwam dankzij een van richting veranderd schot van Spinazzola in blessuretijd toch nog op 1-2. Daar bleef het bij.

AC Milan is daardoor de trotse koploper van de Serie A. AS Roma staat na drie wedstrijden op één punt.

De stand in de Serie A

Sassuolo heeft in de derde speelronde eindelijk kunnen winnen. Na 2-0 nederlagen tegen Atalanta en Napoli, werd Hellas Verona vrijdagavond met 3-1 aan de kant gezet. Andrea Pinamonti opende met een kopbal al vroeg de score voor de thuisploeg. Hellas Verona had de eerste twee wedstrijden van het seizoen verloren en wilde ook graag zonder puntverlies vertrekken uit Sassuolo.

Dat leek nog te kunnen lukken toen oud-RKC en FC Groningen-speler Cyril Ngonge voor de gelijkmaker tekende. Maar uiteindelijk besliste Domenic Berardi het duel in het voordeel van Sassuolo. Na iets meer dan een uur maakte hij de 2-1 met een schot in de korte hoek en via een strafschop maakte de spits het feestje compleet voor de thuisploeg.