NOS Voetbal

Feyenoord 'niet in CL voor mooie stadions', PSV ziet kans op overwintering

Feyenoord-aanvoerder Trauner: 'Een moeilijke groep, maar we willen meedoen'

"Een moeilijke groep, maar dat wisten we van tevoren". Het zijn de woorden van Feyenoord-aanvoerder Gernot Trauner nadat hij zag dat Feyenoord het in de groepsfase mag opnemen tegen Atlético Madrid, Lazio en Celtic.

"De Champions League is van een ander niveau en ik denk dat wij niet de favoriet zijn in deze groep", erkent Trauner. "Veel van onze spelers hebben nog nooit in de Champions League gespeeld, maar we hebben vorig jaar laten zien dat we van Lazio kunnen winnen (1-0 zege in de Europa League, red.). Ik denk dat we vooral thuis kans maken om van iedereen te winnen."

Trauner ziet dat het ook een mooie loting is voor de fans van Feyenoord. "Het zijn drie erg leuke tegenstanders, waar met name bij Celtic een geweldige sfeer zal zijn. Maar we komen niet om mooie stadions te zien, we willen meedoen."

Optimisme bij PSV

Bij PSV is de stemming wat optimistischer nadat ze in Eindhoven zagen dat Sevilla, Arsenal en RC Lens uit de koker kwamen. "We hadden het slechter kunnen treffen", is algemeen directeur Marcel Brand opgelucht. "Je hebt het niet in de hand en we willen graag Champions League spelen. Dus we zijn blij met de loting."

PSV-directeur Brands blij met loting: 'Doelstelling om te overwinteren'

Brands ziet zelfs genoeg mogelijkheden om bij de eerste twee in de groep te eindigen en zo te overwinteren in de Champions league.

"Er liggen kansen. Het is geen groep waar je op voorhand zegt dat het onmogelijk is. Dus we kunnen ons ten doel stellen om te proberen te overwinteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl