Inter boekt met Dumfries en De Vrij ruime overwinning, Klaassen blijft op de bank

Internazionale heeft ook de derde competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. In eigen huis werd Fiorentina met 4-0 verslagen.

De onlangs van Ajax overgekomen Davy Klaassen zat bij de selectie, maar bleef de hele wedstrijd op de bank. Denzel Dumfries begon in de basis en werd in de zeventigste minuut gewisseld. Stefan de Vrij speelde de gehele wedstrijd.

Juventus boekte later op de zondagavond een overwinning in de uitwedstrijd tegen Empoli (2-0). Danilo en Federico Chiesa maakten de goals.

Door de overwinning komt de Champions League-finalist qua puntenaantal weer op gelijke hoogte met stadgenoot AC Milan, dat vrijdag AS Roma met 2-1 versloeg. Juventus heeft zeven punten na drie wedstrijden.

Inter kwam na 23 minuten op voorsprong door Marcus Thuram. De Fransman kopte een voorzet van Federico Dimarco binnen en maakte zijn eerste doelpunt in de Serie A.

Zeven minuten na rust verdubbelde Lautaro Martinez de score. Hij was het eindstation van een vloeiende tegenaanval en schoot oog in oog met keeper Oliver Christensen raak.

Enkele minuten later drukte Inter door. Hakan Calhanoglu benutte een strafschop nadat Thuram was gevloerd door Christensen.

Martinez maakte ongeveer twintig minuten voor het einde wedstrijd zijn tweede en Inters vierde goal. De Argentijn kroop goed voor zijn directe tegenstander en tikte binnen uit de voorzet van Cuadrado.