De Mobiele Eenheid staat opgesteld buiten bij de Johan Cruijff Arena na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Politie houdt rekening met onrust rondom Ajax-AZ, gebied Arena veiligheidsrisicogebied

Het gebied rond de Johan Cruijff Arena is morgenmiddag als veiligheidsrisicogebied aangewezen. Dat heeft burgemeester Femke Halsema in samenspraak met politie en Openbaar Ministerie besloten. De politie houdt er rekening mee dat supporters tijdens de wedstrijd Ajax-AZ uit zijn op ongeregeldheden.

In het veiligheidsrisicogebied kan de politie preventief fouilleren en controleren op het bezit van vuurwerk of wapens. Het gaat om het gebied rondom de Amsterdam Arena en de stations Strandvliet, Bijlmer Arena en Bullewijk. Ook de parkeerterreinen bij trainingscomplex De Toekomst vallen onder het veiligheidsrisicogebied, meldt NH Nieuws.

Veroordelingen

De Amsterdamse politie heeft vandaag foto's van zeven verdachten gedeeld voor betrokkenheid bij de rellen na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord op zondag 24 september. Voor de rellen werden vooralsnog vijftien mensen aangehouden. De politierechter veroordeelde gisteren in een snelrechtprocedure de eerste vijf verdachten tot cel- en taakstraffen.

De Klassieker werd in de 55ste minuut definitief gestaakt vanwege vuurwerk op het veld, nadat Ajax-supporters bij een 0-3 achterstand fakkels op het veld van de Johan Cruijff Arena gooiden.

Buiten het stadion gingen groepen hooligans de confrontatie aan met de Mobiele Eenheid. Ook vernielden tientallen supporters de hoofdingang, waarna ze opnieuw het stadion binnendrongen. Door het supportersgeweld raakten meerdere agenten gewond.

Het restant van de wedstrijd werd op woensdag 27 september zonder publiek uitgespeeld. De aftrap van Ajax-AZ is morgenmiddag om 14.30 uur.

Advertentie via Ster.nl