Schade aan de hoofdingang nadat hooligans het gebouw wilden bestormen
NOS NieuwsAangepast

Hoofdingang Arena bestormd door hooligans na gestaakte klassieker

De mobiele eenheid heeft traangas ingezet bij ongeregeldheden na de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord.

Hooligans bestormden de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena. Op beelden op social media is te zien hoe een groep door de hoofdingang brak. Die groep werd weer naar buiten gewerkt.

Ajax-hooligans breken door hoofdingang Arena

De hoofdingang werd al snel vrijgemaakt. Wel gingen groepen hooligans nog langere tijd de confrontatie aan met de ME. Enkele duizenden mensen ter hoogte van winkelcentrum Villa Arena bleven daarnaar kijken.

Om die mensen uit elkaar te drijven en het gebied schoon te vegen werden traangas en paarden ingezet.

Ajax-hooligans gooien stenen buiten stadion, ME grijpt in

De politie heeft drie mensen aangehouden. Een woordvoerder zegt dat meer aanhoudingen kunnen volgen als bij het onderzoek meer verdachten in beeld komen.

Na de bestorming van de hoofdingang werd het stadion tijdelijk dichtgehouden, waardoor de supporters die er nog zaten niet naar buiten konden. Na enige tijd konden ze alsnog vertrekken.

Vuurwerk

De klassieker tussen Ajax en Feyenoord werd in de 55ste minuut gestaakt nadat er voor de tweede keer vuurwerk op het veld was gegooid. Het stond toen 3-0 voor Feyenoord. Supporters riepen na afloop ook leuzen tegen het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat.

Wanneer het restant van de wedstrijd wordt uitgespeeld, is nog onbekend.

Reacties

De Ajax-top heeft met afschuw gereageerd op de gebeurtenissen binnen en buiten de Arena. Trainer Maurice Steijn sprak van een gitzwarte middag. Directeur Jan van Halst doet de gang van zaken "verschrikkelijk veel pijn".

Deel artikel: