Na vijf nederlagen op rij sprokkelt Heerenveen een puntje tegen NEC

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - NEC

Sc Heerenveen heeft zaterdag een einde gemaakt aan de reeks van vijf nederlagen op rij in de eredivisie. Maar van vreugde was zeker geen sprake in het Abe Lenstra Stadion, want het thuisduel met NEC eindigde in een teleurstellend 1-1 gelijkspel.

Beide ploegen staan na de puntendeling in het rechterrijtje. NEC is voorlopig de nummer tien op de ranglijst, Heerenveen staat twaalfde. In het vervolg van het weekend kunnen nog diverse clubs langszij komen.

Geen Cillessen, wel Noppert

Het resultaat mag dan niet tot tevredenheid stemmen voor Heerenveen, het vertoonde spel deed dat zeker wel. Met name in de eerste helft speelde de ploeg van trainer Kees van Wonderen fris en creëerde het een aantal goede kansen.

Noppert baalt van tegentreffer op vervelend moment, Dost vindt gelijkspel 'prima zo'

Alleen Patrik Walemark wist het net te vinden. De huurling van Feyenoord kon de bal binnentikken, nadat NEC-doelman Robin Roefs een inzet van uitblinker Osame Sahraoui keerde.

Onder anderen Pelle van Amersfoort kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar hij kreeg de bal niet langs Roefs, die de geblesseerde Jasper Cillessen verving. Bij Heerenveen stond de doelman met WK-ervaring wel gewoon onder de lat.

Dost scoort wederom tegen Heerenveen

Andries Noppert, vanwege zijn mindere vorm gepasseerd voor de komende interlandperiode, moest in de blessuretijd van de eerste helft de gelijkmaker toestaan. De lange doelman keerde een inzet van Sontje Hansen, maar de rebound was voor Bas Dost: 1-1.

Walemark opende al vroeg de score voor Heerenveen

De spits die in het seizoen 2011/12 namens Heerenveen nog topscorer van de eredivisie werd, scoort ook vaak als hij tegen de Friezen speelt. In de laatste drie wedstrijden van Dost tegen Heerenveen scoorde hij ook. Hij droeg toen het shirt van Heracles Almelo.

In de tweede helft was de wedstrijd vooral rommelig. Sahraoui kreeg namens Heerenveen na een minuut of 70 een goede kans, maar hij werd gestuit door Philippe Sandler. De verdediger van NEC moest dat met een blessure bekopen.

In de slotfase was bij beide ploegen de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen, waardoor het gelijkspel de meest logische uitslag was. Noppert moest nog eenmaal zijn keeperskwaliteiten tonen door een van richting veranderde voorzet over de lat te tikken.