Scott McTominay

Ten Hag ontsnapt met United aan nieuwe nederlaag, Van de Ven scoort voor Spurs

Trainer Erik ten Hag is met Manchester United ontsnapt aan de vijfde nederlaag van het seizoen. Na thuisnederlagen tegen Crystal Palace (0-1) en Galatasaray (2-3), won zijn team in de absolute slotfase met 2-1 van Brentford.

Van de eerste zeven wedstrijden in de Premier League werden er drie gewonnen en gingen er maar liefst vier verloren. Die reeks betekende al de slechtste seizoenstart in 34 jaar voor United. In de Champions League staat de club na twee duels nog op nul punten.

Slechte verdediging

In de 26ste minuut kwam Brentford, zonder de grieperige doelman Mark Flekken, op voorsprong door een goal van Mathias Jensen. Terwijl de verdediging van United wederom onrustig oogde, schoot de Deen de bal in het net.

Met nog twaalf minuten te gaan, claimde United een strafschop na een overtreding op Anthony Martial. Het been van de Fransman werd aangetikt, maar het was niet genoeg voor een penalty. Ondertussen kreeg United wel een aantal kansen. In de 89ste minuut leek United op gelijke hoogte te komen, door een eigen goal van Kristoffer Ajer. Het doelpunt werd echter afgekeurd, omdat Martial buitenspel stond.

In de derde minuut van de extra tijd scoorde Scott McTominay, die in de 87ste minuut in de ploeg kwam, alsnog de bevrijdende gelijkmaker. Vier minuten later scoorde McTominay ook nog de 2-1. Het zorgde voor een explosie van vreugde op de tribunes, en ook Ten Hag kon zijn geluk niet op.

Van de Ven schiet Spurs naar zege

Micky van de Ven heeft Tottenham Hotspur aan de koppositie geholpen in de Premier League. De 22-jarige verdediger uit Wormer zorgde er met zijn eerste Premier League-treffer voor dat Luton Town aan de kant werd gezet.

Mickey van de Ven

Tottenham leek het lang niet moeilijk te hebben met Luton, de ploeg die afgelopen seizoen voor het eerst promoveerde naar de Premier League. Op miraculeuze wijze bleef Luton voor de rust verschoond van een tegengoal. De 'Hatters', zoals de bijnaam van de ploeg luidt, hadden maar 18 procent balbezit en zagen Tottenham kans op kans krijgen.

Tottenham-middenvelder Yves Bissouma zorgde toch voor wat spanning. Nog voor het einde van de eerste helft kreeg hij zijn tweede gele kaart, na een opzichtige schwalbe. Met zijn treffer bezorgde Van de Ven zijn ploeg in de 52ste minuut alsnog de verdiende winst.

Het is nog maar de vraag of Tottenham de koppositie dit weekend vasthoudt. Zondagmiddag staat de topper tussen Manchester City (tweede op twee punten achterstand) en Arsenal (derde, drie punten minder) op het programma. Alleen als dat duel in een gelijkspel eindigt, blijft Tottenham bovenaan staan.

Chelsea wint weer eens

Chelsea heeft op bezoek bij Burnley zijn derde zege van het seizoen behaald. In de vijftiende minuut schoot Wilson Odobert Burnley op 1-0, na knap voorbereidend werk van Lyle Foster. Vlak voor rust kwam Chelsea op gelijke hoogte door een eigen goal van Ameen Al-Dakhil. De Irakees wilde een voorzet van Raheem Sterling stoppen, maar tikte de bal over doelman James Trefford heen.

Na de pauze kreeg Chelsea een penalty na een overtreding op Sterling door Vitinho. Cole Palmer verzaakte niet, waardoor de Blues op voorsprong kwamen. Een kwartier later zorgde Sterling voor de 3-1, gevolgd door een goal van Nicolas Jackson.