NOS Voetbal

Almere City boekt tweede eredivisiezege op rij tegen aangeslagen RKC Waalwijk

Almere City heeft een week na zijn eerste eredivisiezege zijn tweede al binnen. Het won thuis in een matig duel van RKC Waalwijk: 1-0.

Door de zege klimt de gepromoveerde ploeg van trainer Alex Pastoor over RKC naar de 13de plaats.

Bekijk de samenvatting van Almere City - RKC Waalwijk

Waar Almere City kon een week lang kon genieten van de zege op het veld van FC Utrecht, waren ze in Waalwijk vooral met het hoofd bij doelman Etiënne Vaessen.

De Bredase keeper kwam in de slotfase van het duel met Ajax hard in botsing met spits Brian Brobbey, raakte even buiten westen en werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het gestaakte duel met Ajax (2-3) zal op 6 december worden uitgespeeld. Belangrijker waren de positieve berichten van doelman Vaessen die geen ernstige schade lijkt over te houden aan de botsing.

Verschillende spelers, onder wie zijn vervanger Jeroen Houwen, bezochten de onfortuinlijke doelman zelfs thuis. En op hun beurt eerden ze Vaessen in Almere met speciale t-shirts.

  • Pro Shots
    RKC steunt Vaessen
  • Pro Shots
    RKC steunt Vaessen

Almere was in de eerste helft de betere ploeg en zorgde via Rajiv van La Parra - de matchwinner in Utrecht - en Yann Kitala voor dreiging. Dat resulteerde ook in de 1-0 door een intikker van Thomas Robinet.

Dario van den Buijs was het dichtst bij Waalwijks succes met een vrije trap in het zijnet.

Niet al te amusant

De al niet hoge amusementswaarde daalde na rust verder. Slordigheden waren troef en goed voetbal een zeldzaamheid. Als er soms gevaar dreigde, kwam dat voort uit geschutter.

Zo schutterden doelman Nordin Bakker en Loïc Mbe Soh, maar Michiel Kramer kon niet van het misverstand profiteren. En het Almeerse publiek maalde daar al helemaal niet om: dat vierde de eerste thuiszege op het hoogste niveau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl