NOS Voetbal Aangepast

Ajax haakt af, Sparta veert op en Roda JC is weer laatste

Liveblog gesloten
 • Tot volgende week!

  Tot zover de eredivisie van deze week. Speelronde 27 wordt op vrijdagavond afgetrapt met de derby tussen Heracles en FC Twente. En we sluiten zondagmiddag af met een op papier mooie wedstrijd tussen Feyenoord en AZ.

  Tot volgende week!

 • De stand

  De stand in de eredivisie na speelronde 26. PSV loopt verder uit op Ajax, dat AZ achter zich ziet naderen. Onderin heeft Sparta de rode lantaarn overgedragen aan Roda JC.

  NOS
 • De uitslagen

  We hebben de uitslagen van de 26ste speelronde op een rijtje gezet.

  NOS
 • Klaar in Enschede

  Het laatste fluitsignaal heeft geklonken. FC Twente en FC Groningen houden het na een uiterst nerveuze wedstrijd op 1-1.

  Vlak voor tijd was er nog een grote kans voor Boere: zijn kopbal na een voorzet van Maher werd door Padt over de lat getikt.

 • Voetbalwereld rouwt om dood Fiorentina-aanvoerder Astori

  Het overlijden van Davide Astori heeft geleid tot een stortvloed aan rouwberichten op social media. De 31-jarige aanvoerder van Fiorentina overleed in de nacht van zaterdag op zondag in een hotel in Udine, waar Fiorentina verbleef.

  De dood van de veertienvoudig Italiaans international zorgde voor ongeloof en verdriet bij oud-teamgenoten, oud-tegenstanders, oud-coaches, vroegere clubs en anderen in de voetbalwereld. Lees een overzicht van de reacties op sociale media.

  "Ciao aanvoerder", staat er op een spandoek bij het stadion van Fiorentina AFP
 • 81' Slotfase

  De slotfase is aangebroken bij Twente-Groningen. De gemoederen lopen af en toe flink op, want de wedstrijd staat nog steeds onder hoogspanning. Komt er nog een winnaar, is de vraag.

  FC Twente-FC Groningen 1-1

 • 70' Doelpunt FC Twente!

  FC Twente komt uit het niets op gelijke hoogte met FC Groningen. Boere kopt knap bukkend binnen uit een strakke voorzet van Maher. Het is 1-1.

  Kort daarvoor leek het 2-0 te worden voor Groningen, na vermeend hands van Twente-verdediger Bijen op de doellijn. Groningen wilde wel, maar scheidsrechter Janssen wilde niet van een strafschop weten.

  FC Twente-FC Groningen 1-1

  Tom Boere wordt bedankt voor zijn gelijkmaker tegen FC Groningen Pro Shots
 • Go Ahead Eagles schaamt zich diep

  Voorzitter Edwin Lugt van Go Ahead Eagles reageert op de misdragingen van de supporters in Deventer na het duel met De Graafschap.

  "Go Ahead Eagles distantieert zich van en veroordeelt de gedragingen van een klein deel van het publiek van de wedstrijd Go Ahead Eagles-De Graafschap. Vanwege het afsteken en gooien van vuurwerk werd de wedstrijd in de openingsfase korte tijd stilgelegd. Na afloop van de wedstrijd betraden enkele personen het speelveld, waarna zij spelers van de tegenstander aanvielen."

  "Go Ahead Eagles schaamt zich diep. De club stelt alles in het werk om gepaste maatregelen te nemen tegen de verantwoordelijken."

 • 61' Assaidi valt uit

  Nog meer slecht nieuws voor FC Twente: Assaidi moet geblesseerd naar de kant. Tighadouini is zijn vervanger.

  FC Twente-FC Groningen 0-1

  Oussama Assaidi is geblesseerd en moet naar de kant Pro Shots
 • 57' Doelpunt FC Groningen!

  Groningen kwam sinds de rust sterker voor de dag en nu is het raak: Doan schiet de Groningers op 1-0 bij FC Twente. De Japanner werkt zich technisch handig langs een handvol Twente-verdedigers en scoort.

  FC Twente-FC Groningen 0-1

  Ritsu Doan werkt de 1-0 binnen tegen FC Twente Pro Shots
 • 56' Groningen sterker

  Groningen is na de rust beter uit de kleedkamer gekomen. Bacuna had een tweede schietkans en ook Mahi dook dreigend op in het strafschopgebied van Twente. Beide ploegen azen op drie punten, maar maken er een nerveuze wedstrijd van.

  FC Twente-FC Groningen 0-0

 • Tweede helft

  De bal rolt weer in Enschede. Het is nog 0-0 bij FC Twente-FC Groningen.

  Na anderhalve minuut is er al een grote kans voor de gasten. Op een goed schot van Bacuna volgt een even goede redding van Twente-goalie Drommel.

 • Kramer: ik dacht, ik neem even een hapje

  Bij Sparta zijn na de 2-1 zege op ADO Den Haag louter lachende gezichten te zien. Michiel Kramer nam na zijn goal een hapje uit een denkbeeldig broodje kroket en Dick Advocaat ging uit zijn dak.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  1/2 Kramer: ik dacht, ik neem even een hapje

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  2/2 Advocaat: eerste keer dat ik bij Sparta zo uit mijn dak ging
 • Rellen in Deventer

  Aanhangers van Go Ahead Eagles hebben na afloop van de wedstrijd (uitslag 0-4) tegen De Graafschap spelers van die voetbalclub aangevallen. Het begon toen verdediger Myenty Abena een feestje wilde vieren voor het uitvak van De Graafschap. Daarop kwamen er fans van Go Ahead het veld op.

  Lees meer over de onverkwikkelijke taferelen in de Adelaarshorst.

  Omroep Gelderland
 • Rust

  Het is rust bij FC Twente-FC Groningen. Twente is op zoek naar de openingsgoal in het nerveuze duel met veel irritaties, maar de brilstand prijkt nog op het scorebord.

 • Meer berichten tonen