Tom Boere wordt bedankt voor zijn gelijkmaker tegen FC Groningen Pro Shots

Twente knokt zich naar punt tegen Groningen

time icon Aangepast

Tom Boere heeft FC Twente behoed voor een nieuwe nederlaag onder trainer Gertjan Verbeek. De spits maakte tegen FC Groningen de 1-1 en daarna liet Twente zelfs nog kansen op een zege liggen.

In Enschede werd geknokt voor iedere meter, kregen beide teams kansen, maar was Twente dreigender. De eerste kans was ook voor de Enschedeërs. Spits Boere schoot echter slap in, waarna Groningen-doelman Sergio Padt redding bracht. Enige tijd later kopte Boere in kansrijke positie over.

Doan zet Groningen op voorsprong

Aan de andere kant voorkwam Twente-doelman Joël Drommel met zijn borst de 0-1 door Tom van de Looi. Kort na de rust tikte Drommel een schot van Juninho Bacuna over. Hij was echter kansloos toen Ritsu Doan zich in de 57ste minuut langs enkele verdedigers wurmde en de verre hoek vond.

Haris Vuckic en Fredrik Jensen roken aan de 1-1, maar vonden het net niet. Boere was in de 71ste minuut wel trefzeker. Hij knikte een voorzet van Adam Maher fraai binnen.

Nog dicht bij winst

Even daarvoor leek FC Groningen juist op 2-0 te komen. Na een inzet van Mimoun Mahi was Bacuna dicht bij een doelpunt, maar via (mogelijk de arm van) Peet Bijen verdween de bal weer uit de doelmond.

Een kwartier voor tijd kopte Bijen nog op de lat en had ook Boere nog een grote kopkans, maar tot een tweede zege van Twente onder Verbeek kwam het niet. De Tukkers blijven in degradatienood.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Verbeek: ook punt geeft loon naar werken

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Faber: heb alleen een nieuwe golfclub
Statistieken FC Twente-FC Groningen

STER Reclame