Michiel Kramer na zijn doelpunt

Advocaat pakt tegen ADO tweede overwinning met Sparta

Dick Advocaat heeft zijn tweede overwinning geboekt als trainer van Sparta. Op het Kasteel werd ADO Den Haag met 2-1 verslagen.

Dankzij de drie punten verlaten de Rotterdammers de laatste plaats. Roda JC is nu de hekkensluiter met één punt minder. Volgende week treffen beide ploegen elkaar in Kerkrade.

Sparta begon erg matig aan het duel en balverlies leidde al heel snel de 1-0 van Erik Falkenburg in. De ploeg van Advocaat was niet bij machte om een vuist te maken tegen ADO. De Hagenezen wisten op hun beurt niet de score te verdubbelen. De spelers van Sparta gingen onder gefluit van de eigen aanhang naar de kleedkamers voor de rust.

Erik Falkenburg wordt bedankt voor zijn vroege treffer tegen Sparta

Na rust stond er een heel ander Sparta op het veld. Het lukte de Rotterdammers nu wel om aanvallend te spelen en kansen te creëren. Het betere spel werd na een kwartier beloond door Michiel Kramer. Oog in oog met doelman Robert Zwinkels schoof hij de gelijkmaker het doel in.

Direct na de aftrap van ADO stond Kramer, na dom balverlies van de club uit Den Haag, weer oog in oog met Zwinkels, maar ditmaal kon de doelman de bal wel stoppen.

In het vervolg waren er kansen over en weer. Sparta-doelman Jannik Huth redde knap op inzetten van Elson Hooi en Björn Maas Johnsen. Aan de andere kant was Robert Mühren dicht bij de 2-1.

Tien minuten voor tijd was het wel raak voor Mühren. Na een goede actie kon hij de bal binnenschieten, tot grote vreugde van Advocaat.