In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Fans Go Ahead vallen spelers De Graafschap aan

Aanhangers van Go Ahead Eagles zijn na afloop van de wedstrijd (uitslag 0-4) tegen De Graafschap het veld opgerend om spelers aan te vallen. Stewards hadden de grootste moeite om de situatie onder controle te krijgen, schrijft Omroep Gelderland.

Het begon toen verdediger Myenty Abena een feestje wilde vieren voor het uitvak van De Graafschap. Daarop kwamen er fans van Go Ahead het veld op en werden trappen en klappen uitgedeeld. De spelers van De Graafschap trokken zich terug en zeven fans van de thuisclub werden aangehouden. Eerder werd het duel al tijdelijk stilgelegd, omdat fans van Go Ahead Eagles vuurwerk op het veld gooiden.

Twee jaar geleden gebeurde het omgekeerde. Toen werden spelers van Go Ahead Eagles belaagd op de Vijverberg. Andere Go Aheadfans schamen zich voor de actie.

Voorzitter van De Graafschap, Hans Martijn Ostendorp, zegt in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1 dat iedereen erg geschrokken is, maar onder de spelers zijn voor zover hij weet geen gewonden gevallen. "Dat er straffen moeten volgen, ligt voor de hand maar dat is in eerste instantie aan de KNVB en de Go Ahead Eagles."

Go Ahead schrijft op zijn website zich diep te schamen voor het gedrag van "een klein deel van het publiek". "De club stelt alles in het werk om gepaste maatregelen te nemen tegen de verantwoordelijken."

Advertentie via Ster.nl