NOS
NOS VoetbalAangepast

Kramer na 'kroketgate' uit Feyenoordselectie gezet

Michiel Kramer is door de clubleiding van Feyenoord disciplinair gestraft voor zijn optreden tijdens het bekerduel met Heracles Almelo.

De reservespeler baarde donderdagavond in de rust van die wedstrijd opzien door op het veld, voor het oog van de camera's, een broodje kroket te eten. Trainer Giovanni van Bronckhorst liet na afloop al weten dat het incident gevolgen zou hebben voor de aanvaller.

Vandaag liet de club weten dat Kramer uit de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Roda JC Kerkrade is gezet. Daarnaast heeft hij een boete gekregen.

Geen topsport

"Deze actie van Michiel is onprofessioneel en wat ons betreft ontoelaatbaar. Dit gedrag past niet binnen het topsportklimaat dat wij bij Feyenoord hebben en binnen de voorbeeldfunctie die onze spelers hebben", aldus technisch directeur Martin van Geel.

Van Bronckhorst kon niets anders dan de woorden van Van Geel te onderstrepen. "Michiel is een heel fijn persoon om mee te werken, een goed mens. Ik heb een aantal botsingen met hem gehad, over zijn arbeid en over zijn acties in het veld. Maar dit heeft niets met topsport te maken. Hij zei dat het een actie was waar hij niet over heeft nagedacht. Hij deed dit niet om te provoceren."

'Kramer dacht niet na bij broodje kroket'

Kramer zal dit weekend ook niet meetrainen met de selectie van Feyenoord. De spits kreeg in een eerder stadium al de ruimte van Feyenoord om naar een andere club uit te kijken.

Niet de eerste keer

Kramer werd in februari ook een week uit de selectie gezet, nadat hij had geweigerd om mee te doen aan een extra training na de wedstrijd tegen FC Groningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl