Een juichende Vito van Crooy wordt achtervolgd door Clint Leemans Pro Shots

VVV-Venlo heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan PEC Zwolle. Het betekende het twaalfde gelijkspel in 26 duels voor de Limburgse ploeg dit seizoen in de eredivisie.

PEC Zwolle begon sterk aan het duel met kansen voor Youness Mokhtar en Younes Namli. VVV kwam er niet aan te pas en wist amper kansen te creëren.

Namli was met een aantal goede acties de gevaarlijkste man aan Zwolse zijde. De Deen had zijn vizier echter niet helemaal op scherp staan. Ook Mokhtar en Mustafa Saymak wisten het net niet te vinden.

Meer kansen VVV

Na rust bleef PEC Zwolle aanvallen maar werd VVV ook een stuk gevaarlijker. Jonathan Opoku was met een kopbal en een schot op de paal dicht bij de openingstreffer. Even later was het wel raak voor de ploeg van Maurice Steijn. Vanuit een vrije trap schoot specialist Vito van Crooy de bal achter doelman Diederik Boer.

Lang kon VVV niet van de voorsprong genieten, want vijf minuten later kopte Saymak de gelijkmaker binnen na een voorzet van Mokhtar. Die rook nog zelf aan een treffer, maar doelman Lars Unnerstall keerde zijn schot.

Statistieken PEC Zwolle-VVV Venlo

STER reclame