ANP

Goedemorgen! Piloten van Ryanair staken in verschillende Europese landen, ook Nederlandse piloten doen aan de actie mee. En het nieuwe Eredivisie-seizoen begint vandaag.

Het gaat vandaag op meerdere plekken in Nederland opnieuw regenen, soms met onweer. Verder wisselen wolken en zon elkaar af. Het wordt 20 tot 23 graden.

weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Ryanair-piloten in Duitsland, Ierland, België en Zweden leggen de hele dag het werk neer. Ze zijn verwikkeld in een slepend conflict over de cao en willen onder meer een beter salaris. Ook Nederlandse piloten mogen vandaag staken.
  • Burgemeester Krikke van Den Haag gaat om tafel met het Openbaar Ministerie en de politie naar aanleiding van het plotselinge overlijden van PVV-raadslid Willie Dille.
  • Om 20.00 uur vanavond begint in Zwolle een nieuw seizoen in de Eredivisie. PEC Zwolle en SC Heerenveen trappen dan af.
  • In Enkhuizen in Noord-Holland zijn tientallen historische vissersschepen te zien. De 75 vaartuigen zijn er vanwege het Maritiem Festival in het Zuiderzeemuseum. Sommige schepen zijn meer dan een eeuw oud.
  • En Amsterdam staat vanaf vandaag tien dagen lang in het teken van de klassieke muziek. Het Grachtenfestival begint er, met als jaarlijks hoogtepunt het Prinsengrachtconcert volgende week zaterdag.

Wat heb je gemist?

De gevolgen van de storm vannacht lijken mee te vallen. Kort voor middernacht werd in het hele land code oranje ingetrokken. In de uren erna waren er in het noorden nog wel zware windstoten, maar in de loop van de nacht ging de wind liggen. Op sommige plekken was sprake van wateroverlast, waren bomen omgewaaid of takken op de weg beland. Schiphol schrapte ruim negentig vluchten.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een dief heeft in de Spaanse stad Valencia de hotelkamer van reaggaeton-ster Daddy Yankee leeggeroofd nadat hij zich voor had gedaan als de zanger. De imitator vroeg een hotelmedewerker de kluis te openen, zodat hij zijn sieraden kon schoonmaken.

Daddy Yankee sliep in het hotel na een optreden op een festival. Toen hij terugkwam in het hotel, ontdekte hij dat er diamanten en juwelen misten met een waarde van twee miljoen euro. Daarnaast was er ook 2500 dollar weg.

Daddy Yankee begin dit jaar AFP

Fijne dag!

STER reclame