transferblog
NOS VoetbalAangepast

'Bologna wil Dallinga als opvolger Zirkzee' • Vertrek Huijsen bij Juve aanstaande?

Dit blog is gesloten. In het nieuwe transferblog lees je het belangrijkste nieuws over de transfermarkt in het voetbal.

liveblog gesloten

'Bologna wil Dallinga als opvolger Zirkzee'

Bologna is volgens transferexpert Gianluca Di Marzio van Sky Sport Italia in verregaande onderhandeling met Toulouse over de transfer van Thijs Dallinga naar Italië. Bij Bologna, dat zich dankzij de vijfde plaats van afgelopen seizoen in de Serie A rechtstreeks plaatste voor de Champions League, moet de 23-jarige Dallinga de opvolger worden van de naar Manchester United vertrokken Joshua Zirkzee.

De vraagprijs bedraagt ongeveer 18 miljoen, maar volgens Di Marzio hoopt Bologna de transfer voor 15 miljoen plus bonussen rond te krijgen. Eenmalig Oranje-international Dallinga werd eerder deze zomer gelinkt aan Fiorentina. Afgelopen seizoen scoorde de ex-spits van FC Emmen, FC Groningen en Excelsior 14 keer in 33 wedstrijden in de Ligue 1 en het seizoen ervoor was hij 12 keer trefzeker in 36 duels.

Thijs Dallinga

Huijsen niet, Comenencia wel in selectie Juventus voor trainingskamp

Dean Huijsen is door de nieuwe Juventus-coach Thiago Motta buiten de selectie van Juventus gelaten voor het trainingskamp van een week in het Duitse Herzogenaurach. Volgens Italiaanse media is een vertrek van de 19-jarige verdediger aanstaande. Uit onder meer Duitsland en Engeland is er belangstelling.

De tweede helft van afgelopen seizoen kwam Huijsen op huurbasis uit voor AS Roma. Huijsen veranderde eerder dit jaar van de Nederlandse naar de Spaanse voetbalnationaliteit en werd geselecteerd voor Jong Spanje.

De 20-jarige Nederlandse jeugdinternational Livano Comenencia reist wel met de A-selectie van Juve naar Duitsland. Vorig jaar stapte de verdediger van PSV, waar hij uitkwam in het Jong-team, over naar Juventus. Comenencia wacht nog op zijn debuut in het eerste van Juventus.

Dean Huijsen

Boussaid vervolgt loopbaan in Dubai

Othmane Boussaid gaat voetballen in Dubai. De 24-jarige vleugelaanvaller, voorheen actief voor FC Utrecht, uit België heeft een contract ondertekend bij Al-Nasr.

Boussaid gaat in Dubai spelen onder voormalig Ajax-coach Alfred Schreuder, die sinds vorig jaar hoofdtrainer is bij Al-Nasr. Ook wordt hij ploeggenoot bij voormalig Feyenoorder Leroy Fer.

Othmane Boussaid in mei, in het shirt van FC Utrecht

Locadia naar derde niveau in Spanje

Oud-PSV'er Jürgen Locadia vervolgt zijn loopbaan bij het Spaanse CF Intercity, een club uit Alicante die in 2017 werd opgericht. De club komt uit op het derde niveau van Spanje.

Jürgen Locadia in 2021, als speler van Brighton & Hove Albion

Meunier tekent na contractsaga bij Lille

Thomas Meunier (32) vervolgt zijn loopbaan bij Lille OSC. De 66-voudig international van België heeft in het noorden van Frankrijk een contract voor twee seizoenen ondertekend.

"Lille is voor mij de perfecte keuze, zowel sportief als familiaal. De nabijheid van België doet me thuis voelen", verklaart Meunier zijn keuze. "Met mijn ervaring wil ik de jonge spelers begeleiden in de kleedkamer."

De transfer van Meunier kwam op opmerkelijke wijze tot stand. De Belg had bij zijn vorige club, het Turkse Trabzonspor, een contract tot 2025, maar hij maakte gebruik van een clausule om te vertrekken. Daar was Trabzonspor het niet mee eens: de club kondigde aan juridische stappen te ondernemen.

Thomas Meunier tijdens een persconferentie van België

Willumsson vertrekt bij Go Ahead Eagles

Willum Willumsson vertrekt bij Go Ahead Eagles. De 25-jarige middenvelder uit IJsland tekende vandaag een contract voor vier seizoenen bij het Engelse Birmingham City, dat uitkomt op het derde niveau.

De negenvoudig international kwam in 2022 naar Deventer en voetbalde in totaal 62 keer in het shirt van Go Ahead. Daarin scoorde hij vijftien keer en was hij goed voor zes assists.

Volgens verschillende media levert de transfer Go Ahead ruim vier miljoen euro op, exclusief bonussen. Dat is een clubrecord: nog nooit verdienden de Deventenaren zoveel geld met een uitgaande transfer.

Como vindt in Fàbregas nieuwe hoofdcoach

Como heeft Cesc Fàbregas aangesteld als hoofdcoach. De 37-jarige Spanjaard was vorig seizoen al interim- en assistent-coach bij de naar de Serie A gepromoveerde club.

Fàbregas werd na het ontslag van Moreno Longo in november 2023 even hoofdcoach. Omdat hij nog niet beschikte over het vereiste trainersdiploma, maakte hij een maand later plaats voor Osian Roberts. Die wordt nu hoofd ontwikkeling bij de club.

Opvallend detail: Fàbregas is, net als onder meer Thierry Henry, aandeelhouder van de Italiaanse club.

Cesc Fàbregas in mei, als assistent-coach van Como

Kroaat Pongracic naar Fiorentina

Fiorentina heeft Marin Pongracic van Lecce overgenomen. De club uit Florence betaalt circa vijftien miljoen euro voor de Kroatische international. De verdediger droeg tien keer het shirt van Kraotië, zo ook in drie duels op het recente EK.

Marin Pongracic, vorige maand tijdens het EK-groepsduel tussen Kroatië en Italië

Heracles huurt Finse vleugelspits van Lommel

Juho Talvitie speelt komend seizoen op huurbasis bij Heracles Almelo. De 19-jarige vleugelaanvaller uit Finland is eigendom van de City Football Group en staat bij Lommel SK onder contract.

Talvitie speelde sinds 2021 voor de Belgische club en kwam tot 45 wedstrijden op het hoogste niveau van België.

Juho Talvitie in het shirt van Lommel, tijdens een competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk

Go Ahead neemt Twigt over van FC Volendam

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Calvin Twigt. De 21-jarige middenvelder komt over van FC Volendam en tekent een contract tot medio 2028 in Deventer. "Ik heb het gevoel dat ik klaar ben voor deze stap en had geen twijfel toen Go Ahead Eagles zich meldde", aldus Twigt op de website van de Eagles.

Twigt stapte tien jaar geleden van de Amsterdamse amateurclub sc Buitenveldert over naar de jeugd van FC Volendam. De afgelopen twee seizoenen speelde hij 42 wedstrijden in de eredivisie, waarin hij drie keer scoorde.

Calvin Twigt

PEC huurt Krastev opnieuw van Lommel

Filip Krastev speelt komend seizoen opnieuw voor PEC Zwolle. De 22-jarige middenvelder wordt net als het afgelopen half jaar gehuurd van Lommel SK.

De Bulgaar staat al sinds 2020 onder contract bij Lommel, maar speelde nog nooit voor de club die deel uitmaakt van de City Football Groep. Krastev werd al verhuurd aan Slavia Sofia, Troyes, SC Cambuur, Levski Sofia, Los Angeles FC en PEC.

Spanje-aanvoerder Morata keert bij Milan terug in Serie A

Álvaro Morata vervolgt zijn loopbaan bij AC Milan. De aanvoerder van de kersverse Europees kampioen Spanje tekende in Milaan een contract tot medio 2028, met een optie voor nog een seizoen.

Lees hieronder meer:

PSV haalt topkeepster Evrard van Chelsea

PSV heeft met Chelsea overeenstemming bereikt over de overgang van doelvrouw Nicky Evrard. De 29-jarige international van België tekende een tweejarig contract in Eindhoven. Eerder speelde ze voor KAA Gent, FC Twente en OH Leuven.

"Er zijn een heleboel redenen waarom ik hier graag wilde tekenen", zegt Evrard op de website van PSV. "De club is zeer ambitieus, de toekomstplannen zijn groot en het team wordt steeds sterker. Die combinatie maakt dat het verhaal voor mij klopt, want ik ben hier om voor de prijzen te spelen en om geschiedenis te schrijven met PSV."

Evrard stapte vorig jaar van Leuven over naar Chelsea en werd direct verhuurd aan Brighton & Hove Albion. Door een blessure keerde ze in januari 2024 al terug naar Londen. Tussen 2017 en 2019 was Evrard actief voor FC Twente.

Nicky Evrard

Fortuna Sittard strikt Shawn Adewoye

Fortuna Sittard heeft een verdedigende versterking te pakken. Shawn Adewoye komt transfervrij naar de Limburgers, nadat hij de laatste vier seizoenen een sterkhouder was in de defensie van RKC Waalwijk.

Adewoye is de tweede verdediger die deze week een contract tekent bij Fortuna, nadat de Limburgers eerder Syb van Ottele van sc Heerenveen overnamen.

Shawn Adewoye

Hjulmand stapt op als bondscoach Denemarken

Kasper Hjulmand (52) is opgestapt als bondscoach van Denemarken. De ex-trainer van Lyngby, Nordsjaelland en FSV Mainz had nog een contract voor een jaar, maar vindt dat de ploeg een nieuw gezicht en nieuwe ideeën nodig heeft.

Hjulmand haalde met Denemarken op het EK van 2021 de halve finales, maar werd een jaar later op het WK uitgeschakeld in de groepsfase.

Op het afgelopen EK verloren de Denen in de achtste finales van Duitsland. De taken van Hjulmand worden zeker tot het einde van 2024 overgenomen door zijn assistent Morten Wieghorst.

Kasper Hjulmand

'West Ham biedt op Kanté'

Volgens The Guardian wil West Ham United N'Golo Kanté terug naar de Premier League halen. De Londense club zou zo'n 25 miljoen euro overhebben voor de controleur, die een sterk EK speelde met Frankrijk.

Kanté staat sinds vorig jaar onder contract bij het Saudische Al-Ittihad.

Ten Hag en United betalen 60 miljoen voor 18-jarige Yoro

Erik ten Hag verwelkomt weer een nieuwe speler bij Manchester United. Dit keer komt de 18-jarige centrale verdediger Leny Yoro de gelederen versterken. Hij verruilt het Franse Lille voor de Engelse club en tekent een verbintenis tot de zomer van 2029.

Manchester United maakt naar verluidt iets meer dan 60 miljoen euro over naar Lille. Yoro maakte al op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de Franse competitie en heeft inmiddels zestig officiële duels voor Lille achter zijn naam staan.

Leverkusen shopt opnieuw bij Stade Rennes

De Duitse landskampioen heeft Martin Terrier aangetrokken. De 27-jarige Franse aanvaller komt over van Stade Rennes en kost naar verluidt 20 miljoen euro.

Eerder deze zomer werd verdediger Jeanuël Belocian al gehaald van de Franse club.

Greenwood naar Marseille

Mason Greenwood verruilt Manchester United voor Olympique Marseille. Er zou ruim 31 miljoen euro voor hem betaald worden. De Engelsman gold ooit als groot talent, maar raakte uit de gratie nadat hij door zijn vriendin werd beschuldigd van mishandeling en verkrachting.

De 22-jarige Greenwood werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Getafe. In Frankrijk gaat hij spelen onder trainer Roberto De Zerbi.

Voormalig PSV'er Sávio naar Manchester City

Sávio, ook wel Savinho genoemd, heeft voor vijf jaar getekend bij Manchester City. De twintigjare Braziliaan komt over van Troyes, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Girona. In Spanje beleefde hij een goed seizoen. Dit leverde hem ook al zijn debuut voor Brazilië op.

In het seizoen 22/23 speelde hij zes wedstrijden voor PSV.

Sávio bij Girona

Mikautadze voor bijna twintig miljoen euro naar Lyon

EK-revelatie en Ajax-miskoop Georges Mikautadze vervolgt zijn carrière bij Olympique Lyon. De Georgiër werd lange tijd in verband gebracht met AS Monaco, maar kiest toch voor de club uit zijn geboortestad.

Lees hieronder meer:

Stuttgart-aanvaller Guirassy alsnog naar Dortmund, is door medische keuring

Serhou Guirassy

VfB Stuttgart-aanvaller Serhou Guirassy maakt toch de overstap naar Borussia Dortmund. De 28-jarige aanvaller uit Guinee kwam vorige week niet door de medische keuring heen. Guirassy heeft getekend voor vier jaar.

"Het was belangrijk voor ons om een zo nauwkeurig mogelijke beoordeling van de blessure van Serhou te krijgen. Grondigheid ging duidelijk boven snelheid. Alle feiten liggen nu op tafel en we zijn ervan overtuigd dat we met deze transfer de juiste beslissing hebben genomen", aldus Dortmund-directeur Lars Ricken in een verklaring.

Guirassy scoorde afgelopen seizoen 28 keer in 28 Bundesliga-duels voor Stuttgart, dat verrassend als tweede eindigde achter Bayer Leverkusen. Dortmund werd vijfde en mag ook de Champions League in.

Vieira vertrekt als coach bij Strasbourg

Trainer Patrick Vieira is een maand voor de competitiestart vertrokken bij Strasbourg. De voormalige Frans international was sinds een jaar trainer bij de club uit het noordoosten van Frankrijk, waarmee hij afgelopen seizoen als dertiende eindigde. Zijn contract liep nog twee jaar door.

"We willen Patrick bedanken voor het werk dat hij heeft verricht tijdens deze eerste fase van het project en we wensen hem veel succes in de toekomst. Hij zal altijd welkom zijn bij de club", zei clubvoorzitter Marc Keller in een verklaring.

Vieira was eerder onder meer trainer van Crystal Palace en Nice.

Rabiot vertrekt transfervrij bij Juventus

Adrien Rabiot

De Franse middenvelder Adrien Rabiot (29) vertrekt na vijf jaar transfervrij bij Juventus. Dat heeft sportief directeur Cristiano Giuntoli bevestigd tijdens een persconferentie. AC Milan en Real Madrid zouden geïnteresseerd zijn om hem vast te leggen, volgens persbureau AFP.

Rabiot kwam in 2019 over van Paris Saint-Germain en veroverde een jaar later de landstitel met Juventus.

De 48-voudig international stond dit EK voor Frankrijk bij elke wedstrijd in de basis.

41-jarige doelman Reina weet van geen ophouden

Pepe Reina

Pepe Reina is nog niet klaar onder de lat. Como, de Italiaanse promovendus in de Serie A, neemt de 41-jarige doelman transfervrij over van Villarreal.

De Spanjaard draait al sinds het begin van deze eeuw mee op het hoogste niveau. Eerder stond hij onder de lat bij FC Barcelona, Liverpool, Napoli, Bayern München, Aston Villa en Lazio. Reina kwam 36 keer uit voor de Spaanse nationale ploeg en won in 2010 het WK en het EK van 2008 en 2012.

De trainer bij Como is landgenoot en oud-ploeggenoot Cesc Fàbregas, met wie Reina eerder successen voor Spanje vierde.

Zoon (17) van Zlatan Ibrahimovic tekent zijn eerste profcontract

Maximilian Ibrahimovic

Maximilian Ibrahimovic heeft zijn eerste profcontract bij AC Milan ondertekend. De 17-jarige zoon van de Zweedse oud-topvoetballer Zlatan Ibrahimovic gaat spelen bij het beloftenteam Milan Futuro, dat vorige maand werd opgericht.

De nieuwe club komt uit in de Serie C, het derde niveau in Italië. Hier kan de zoon van de legendarische spits eerst vlieguren maken voor hij mogelijk doorstroomt naar AC Milan. Zijn contract loopt tot en met juni 2027.

AZ-doelman Ryan tekent bij AS Roma

Mathew Ryan verruilt AZ voor AS Roma. De 32-jarige doelman wilde in Alkmaar zijn aflopende contract niet verlengen en was dus transfervrij. Anderhalf jaar geleden kwam de 93-voudig international van Australië over van FC Kopenhagen. Hij kwam 63 keer in actie voor AZ.

AZ heeft de vervanger van Ryan al binnen. Jeroen Zoet komt over van Spezia. De bedoeling is nu dat de jonge Rome-Jayden Owusu-Oduro de eerste doelman wordt en Zoet zijn stand-in.

'Manchester United betaalt 50 miljoen voor Frans talent'

Erik ten Hag heeft het Franse talent Leny Yoro binnen, aldus transferspecialist Fabrizio Romano. Manchester United zou hem voor 50 miljoen euro (plus bonussen) overnemen van Lille.

Yoro (18) is een centrale verdediger. Real Madrid zou volgens Romano ook interesse hebben gehad.

United zou ook nog altijd interesse hebben in Matthijs de Ligt.

Modric verlengt bij Madrid

Luka Modric (l) en clubvoorzitter Florentino Pérez

Hij liet het al even doorschemeren, maar nu is het officieel. Luka Modric (38) is nog een jaar speler van Real Madrid. De begaafde middenvelder is al sinds 2012 verbonden aan de Madrileense grootmacht en staat nog minstens een seizoen onder contract.

Modric won tot nu toe 26 prijzen met Real. In 2018 werd hij verkozen tot beste voetballer van de wereld en kreeg hij de gouden bal.

Aubameyang neemt afscheid van Marseille, duikt vermoedelijk op in Venlo

Pierre-Emerick Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang heeft de deur achter zich dichtgetrokken bij Olympique Marseille. Volgens meerdere bronnen zou de Gabonese aanvaller komend seizoen bij Al Qadsiah in Saudi-Arabië gaan spelen.

Daardoor zou het zomaar kunnen dat de 35-jarige Aubameyang binnenkort in Nederland te bewonderen is. Al Qadsiah heeft namelijk van 16 juli tot en met 5 augustus een trainingskamp belegd in Venlo. Daar zal het vier oefenduels spelen, waaronder een tegen Olympiakos Piraeus op vrijdag 26 juli.

In een bericht op Instagram bedankt Aubameyang de supporters van Marseille, de club waar hij een seizoen speelde. Daarvoor kwam hij onder meer uit voor Chelsea, FC Barcelona en Arsenal.

"Ik heb een emotioneel jaar achter de rug en ik wil de hele club, de staf, mijn teamgenoten en onze supporters bedanken. Zoals jullie weten, heb ik altijd het advies van mijn vader opgevolgd, mede daardoor ben ik de speler geworden die ik nu ben. Daarom hebben we deze beslissing genomen voor de rest van mijn carrière. Het is tijd voor mij om een nieuw hoofdstuk te beginnen."

Vertonghen plakt er nog een jaartje aan vast

Jan Vertonghen, oud-Ajacied en voormalig speler van RKC Waalwijk, heeft besloten nog geen punt achter zijn carrière te zetten. De 37-jarige Belgische verdediger speelde onlangs op het EK wel zijn laatste interland, maar gaat nog een jaar door bij zijn club Anderlecht.

In een paginagrote advertentie in de Belgische krant Het Laatste Nieuws maakte hij het nieuws wereldkundig. "Ons verhaal is nog niet voorbij. Jan", stelt Vertonghen in de advertentie. Daarmee verwijst hij naar een spandoek dat de supporters aan het einde van het vorige seizoen hadden gemaakt. Daarop was te lezen: "Ons verhaal is nog niet voorbij. Jan +1."

Het spandoek voor Jan Vertonghen

Van Beek volgt Van Amersfoort naar Qatar

Sven van Beek verruilt sc Heerenveen na drie seizoenen voor Al-Shahania SC. De keuze van de 29-jarige verdediger is niet helemaal verrassend, de club uit Qatar legde afgelopen week ook al Pelle van Amersfoort vast.

Van Beek en Van Amersfoort speelden samen in Friesland en hadden beiden nog een contract tot 2025. Over de hoogte van een eventuele transfersom is nog niets bekend. Robin van Persie, de nieuwe trainer van Heerenveen, raakt zo wel in een week twee basisspelers kwijt.

Ramalho tekent bij Corinthians

André Ramalho gaat in zijn geboorteland Brazilië voetballen. Kort na zijn vertrek bij PSV heeft hij een contract bij Corinthians getekend.

De centrale verdediger kwam in de zomer van 2021 bij PSV en speelde in totaal 128 wedstrijden voor de Eindhovenaren.

'Setford van Ajax naar Arsenal'

Tommy Setford gaat van Ajax naar Arsenal, schrijft De Telegraaf. Arsenal zou iets minder dan één miljoen euro voor de achttienjarige keeper betalen.

Setford is jeugdinternational van Engeland. Zijn oudere broer Charlie keept ook bij Ajax en is momenteel met het eerste op trainingskamp in Wageningen.

PSV haalt jonge verdediger op bij Leverkusen

PSV heeft de 18-jarige Madi Monomay overgenomen van Bayer Leverkusen. De Belgisch jeugdinternational tekent een contract tot en met 2027 in Eindhoven.

De verdediger sluit in eerste instantie aan bij de beloftenploeg van PSV. Monomay speelde de afgelopen jaren voor onder andere KRC Genk en OH Leuven, voor hij naar Duitsland trok. Daar speelde hij vorig seizoen 24 wedstrijden in de U19-Bundesliga West. Ook speelde hij vier wedstrijden voor België U19.

Als het aan de Belg ligt, speelt hij niet lang in het tweede elftal van de Eindhovense ploeg. "Ik wil mijn kwaliteiten laten zien en zo snel mogelijk aansluiting vinden bij de hoofdmacht."

Naam Wiegman valt als opvolger Southgate

De zoektocht van de Engelse voetbalbond FA naar een nieuwe bondscoach is begonnen en in de Engelse pers worden meerdere namen genoemd. Persbureau AP rekent naast ex-Liverpool-coach Jürgen Klopp en Newcastle United-coach Eddie Howe ook de Nederlandse Sarina Wiegman tot de kandidaten.

De 54-jarige Wiegman is sinds 2021 coach van de Engelse voetbalvrouwen, waarmee ze in 2022 de Europese titel greep. De WK-finale ging vorig jaar verloren tegen Spanje. Eerder werd Wiegman met de Oranjevrouwen ook al Europees kampioen in 2017 en haalde ze in 2019 de WK-finale.

Het commentaar van AP: "Engeland heeft nooit een een vrouwelijke bondscoach gehad voor het mannenteam, maar het palmares van Wiegman steekt er bovenuit ten opzichte van veel andere kandidaten."

Sarina Wiegman

Gooijer wordt door PEC Zwolle gehuurd van Ajax

PEC Zwolle heeft Tristan Gooijer aan de selectie toegevoegd. De 19-jarige verdediger wordt voor één seizoen van Ajax gehuurd.

Gooijer speelde al 50 wedstrijden voor Jong Ajax en dertien duels in het eerste van de Amsterdammers, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep.

Gooijer: "Ik heb zin in het komende jaar bij PEC Zwolle. De club heeft altijd een aantrekkelijke manier van spelen en al vaker laten zien een prima plek te zijn voor jonge spelers om zich verder te ontwikkelen. Die ontwikkeling hoop ik hier komend jaar ook te gaan maken."

Keeper Raatsie van FC Utrecht naar Excelsior

FC Utrecht neemt afscheid van doelman Calvin Raatsie. Zijn doorlopende contract is afgekocht door het gedegradeerde Excelsior, dat de keeper voor drie seizoenen heeft vastgelegd.

De 22-jarige Raatsie kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor Roda JC. FC Utrecht heeft onder anderen de Griek Vasilis Barkas en Mattijs Branderhorst nog onder contract staan als keepers.

AZ haalt doelman Zoet transfervrij uit Italië

Jeroen Zoet stapt transfervrij over van het Italiaanse Spezia naar AZ. De 33-jarige doelman heeft een contract getekend voor drie seizoenen.

Zoet was jarenlang eerste doelman van PSV. Verder speelde hij voor RKC en FC Utrecht, de afgelopen jaren keepte de Veendammer voor het Italiaanse Spezia.

Spaanse verdediger Márquez keert terug bij NEC

De Spaanse verdediger Iván Márquez speelt komend seizoen weer voor NEC. De eredivisieclub uit Nijmegen huurt de 30-jarige verdediger van het Duitse 1. FC Nürnberg en heeft ook een optie tot koop bedongen.

Márquez kwam van 2021 tot en met 2023 al uit voor NEC. Hij speelde daarin 67 duels, waarin hij goed was voor drie treffers. De Spanjaard tekende daarna bij de Duitse club uit de tweede Bundesliga.

Ten Rouwelaar nieuwe keeperstrainer Manchester United

Het was al een tijdje bekend, maar nu is het ook officieel. Jelle ten Rouwelaar versterkt de Nederlandse enclave bij Manchester United. De oud-doelman wordt keeperstrainer bij de Engelse topclub.

Eerder haalde trainer Erik ten Hag al Ruud van Nistelrooij en René Hake naar Engeland om zijn staf te versterken. Ten Rouwelaar was deze zomer overgekomen van Burnley naar Ajax. Maar hij verlaat de Amsterdamse club dus alweer na amper twee weken. Er zou een vergoeding zijn betaald voor de 43-jarige oud-doelman.

Groenendijk nieuwe trainer Jong PSV

Alfons Groenendijk is de nieuwe coach van Jong PSV. De beloften van de Eindhovenaren spelen in de eerste divisie. De 60-jarige coach is de opvolger van Wil Boessen.

Groenendijk, in het verleden trainer van Willem II, Excelsior en ADO Den Haag, krijgt een nieuwe keeperstrainer. Boy Waterman (40), stopt als reservekeeper van het eerste elftal en gaat nu de keepers van Jong PSV trainen.

Traoré tekent voor twee seizoenen bij Ajax

Het hing al in de lucht, maar Ajax heeft het nu bevestigd: Bertrand Traoré keert terug in Amsterdam. De aanvaller uit Burkina Faso komt transfervrij over van het Spaanse Villarreal en heeft een contract getekend voor twee seizoenen.

De 28-jarige rechtsbuiten kwam in het seizoen 2016/2017 al eens op huurbasis uit voor Ajax. Hij speelde eerder, ook op huurbasis, voor Vitesse en voetbalde ook voor Olympique Lyonnais, Aston Villa, Istanbul Basaksehir en Villarreal.

Bertrand Traoré in 2017 in het Ajax-shirt

Mats Seuntjens naar club van Dick Schreuder

Mats Seuntjens gaat zijn carrière verder vervolgen bij CD Castellón, in Spanje. Dat is de club waar Dick Schreuder de leiding over heeft.

Seuntjes speelde afgelopen half jaar voor RKC Waalwijk en vertrok daar transfervrij aan het einde van het seizoen. De aanvaller hield de afgelopen tijd zijn conditie op peil bij de Waalwijkers, maar besloot om zijn toekomst te vervolgen in Spanje.

Bij Castellón, dat uitkomt in La Liga2, moet Seuntjens Haris Medunjanin opvolgen, hij stopte met voetballen.

Waterman stopt met voetballen en wordt keeperstrainer bij PSV

Doelman Boy Waterman stopt met voetballen en gaat bij PSV aan de slag als keeperstrainer, zo meldt de club.

De inmiddels 40-jarige keeper begon zijn loopbaan bij sc Heerenveen en speelde daarna onder meer voor AZ en ook al een jaar voor PSV, in het seizoen 2012/2013. Twee jaar geleden keerde hij terug bij de Eindhovenaren. Daar stopt hij nu dus met voetballen om zich te richten op de doelmannen van Jong PSV.

Waterman kende zijn hoogtepunt misschien wel op het EK van 2007, toen hij met Jong Oranje de Europese titel won. In dat toernooi werd de doelman de grote held in de halve finale tegen Engeland. In een zenuwslopende penaltyserie (13-12) pakte Waterman uiteindelijk drie strafschoppen.

Pasveer blijft nog een jaar bij Ajax

Remko Pasveer tekent een nieuw contract bij Ajax. De doelman blijft nu een jaar langer in Amsterdam, zijn contract loopt tot 30 juni 2025.

Pasveer kwam in 2021 over van Vitesse en tekende destijds een tweejarig contract. De tweevoudig international maakte vervolgens in dat jaar meteen zijn debuut voor de club in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

De geboren Tukker speelde vervolgens vijftig wedstrijden in het eerste van Ajax en werd met de Ajacieden kampioen in het seizoen 2021/2022. Ook speelde hij Champions League-wedstrijden met de Amsterdamse club.

Opvallend is dat de 40-jarige doelman komend seizoen wordt getraind door de Italiaan Francesco Farioli, die maar liefst vijf jaar jonger is.

El Maach tekent nieuw contract bij FC Twente

Doelman Issam El Maach heeft een nieuw contract getekend bij FC Twente. De 24-jarige doelman heeft een handtekening gezet onder een contract tot medio 2027, met optie voor nog een jaar.

"Ik ben op mijn plek bij FC Twente en heb gemerkt dat ik hier een betere keeper ben geworden, ik ben sterker, rustiger en volwassener geworden. Bij FC Twente heb ik goede keepers om me heen. We zijn relaxed en goed met elkaar en gunnen elkaar alles. Ik heb nog geen volledig seizoen bij een eerste elftal gespeeld en dat hoop ik in de toekomst bij FC Twente te bereiken. De club heeft vertrouwen in mij en dat voelt goed", zegt hij op de site van de Enschedese club.

Reservedoelman El Maach speelt sinds 2022 voor FC Twente.

Eerder dit jaar gingen wij bij de keeper op bezoek, toen hij met zijn familie het einde van de Ramadan vierde:

Twente-doelman El Maach viert Eid al-Fitr: 'Tijdens ramadan presteer ik zelfs beter'

Sugawara van AZ maakt transfer naar Premier League

Yukinari Sugawara verlaat AZ en maakt de overstap naar Southampton. De Japanse international tekent een contract voor vier jaar.

Sugawara zat vijf jaar bij de Alkmaarders en speelde 198 wedstrijden.

In die jaren ontpopte de 24-jarige voetballer zich tot een van de waardevolste verdedigers van de eredivisie, zo berekende statistiekenbureau Opta. Hij gaf maar liefst 20 assists en creëerde 141 kansen.

Sugawara: "Om in de Premier League te gaan spelen is een van mijn grootste dromen vanaf dat ik jong was. Vorige zomer troffen we Southampton in het voorseizoen. Ik vond ze heel goed aan de bal. De ploeg koos niet voor lange ballen, maar korte passes en speelde slim."

Van Ottele tekent bij Fortuna SIttard

Syb van Ottele vervolgt zijn loopbaan bij Fortuna Sittard. De 22-jarige verdediger annex middenvelder verlaat sc Heerenveen transfervrij en tekent een driejarig contract in Limburg.

Van Ottele is "toe aan een nieuwe uitdaging", schrijft hij in een verklaring. "Ik ben blij dat ik de kans krijg bij Fortuna en hoop binnen deze club de komende jaren een nieuwe stap te zetten in mijn ontwikkeling."

De geboren Nijmegenaar voetbalde sinds 2021 voor sc Heerenveen en kwam in totaal tot 59 wedstrijden in de hoofdmacht.

PSV langer door met 18-jarige Land

PSV gaat langer door met Tygo Land. De 18-jarige middenvelder heeft nu een contract tot en met de zomer van 2029 bij de Eindhovense landskampioen.

Land voetbalde sinds 2022 in de jeugdopleiding van PSV en debuteerde vorig seizoen in de hoofdmacht. Hij speelde tot dusverre drie duels in de eredivisie.

"Hij combineert zijn spelinzicht met een sterke balcontrole. Dat maakt hem een speler met veel potentie", aldus technisch directeur Earnest Stewart. "Wij wilden graag met hem de toekomst in. We hebben dus een belangrijke slag geslagen en daar ben ik enorm blij mee."

Tygo Land, vorig jaar tijdens een oefenduel met FC Eindhoven

'Lille biedt op Van den Boomen'

Voetbal International meldt dat het Franse Lille zich bij Ajax heeft gemeld voor Branco van den Boomen. Er zou inmiddels een bod op tafel liggen.

Van den Boomen kwam vorig jaar transfervrij naar Amsterdam. Daarvoor maakte hij veel indruk met Toulouse in de Ligue 1.

Telegraaf: 'Twee Saudische clubs concreet voor Bergwijn'

Steven Bergwijn staat volgens de Telegraaf in de concrete belangstelling van twee Saudische clubs. Ook West Ham United en Olympique Marseille zouden interesse hebben.

Bergwijn (26) is nu op vakantie. De Telegraaf schrijft dat de buitenspeler, twee keer in de basis bij Oranje op het EK, zijn opties momenteel weegt. Blijven bij Ajax zou ook een optie zijn.

Ajax zou tussen de 25 en 30 miljoen vragen voor Bergwijn.

'AZ denkt aan Zoet'

AZ overweegt Jeroen Zoet over te nemen van het Italiaanse Spezia, schrijft het AD. De doelman zou in Alkmaar de concurrentie aan moeten met de jonge Rome-Jayden Owusu-Oduro.

Zoet keepte jarenlang bij PSV en speelde elf interlands voor het Nederlands elftal. Bij Spezia kwam de 33-jarige Zoet sinds zijn komst in 2020 tot 49 wedstrijden.

Inter legt ervaren Iraanse aanvaller vast

Internazionale heeft de Iraanse international Mehdi Taremi voor drie jaar vastgelegd. De 31-jarige aanvaller komt over van FC Porto, waar hij in vier seizoenen tijd goed was voor 91 doelpunten in 182 duels. Bij de Serie A-club wordt hij ploeggenoot van Oranje-internationals Denzel Dumfries en Stefan de Vrij.

Taremi speelde tot nu toe 86 interlands voor Iran, waarin hij 49 treffers maakte. Op het WK in Qatar twee jaar geleden, scoorde hij tweemaal tegen Engeland.

'Traoré bereikt mondeling akkoord met Ajax'

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Ajax de terugkeer van Bertrand Traoré wereldkundig maakt. Volgens de Telegraaf bereikte de club uit Amsterdam vrijdag een mondeling akkoord met de 28-jarige rechtsbuiten, die in het seizoen 2016/2017 ook al (op huurbasis) voor Ajax uitkwam.

Traoré is transfervrij en zou een contract tot medio 2026 kunnen tekenen in Amsterdam. Hij kwam eerder ook, wederom op huurbasis, uit voor Vitesse in de eredivisie.

De aanvaller uit Burkina Faso voetbalde ook voor Olympique Lyon, Aston Villa, Istanbul Basaksehir en Villarreal.

Bertrand Traoré in maart van dit jaar, tijdens een competitieduel met Villarreal

Immobile naar Besiktas

Ciro Immobile speelt komend seizoen in het shirt van Besiktas. De Turkse topclub, waar Giovanni van Bronckhorst hoofdtrainer van is, neemt de 34-jarige aanvaller over van Lazio.

De Italiaan voetbalde sinds 2016 bij Lazio en won met de club uit Rome twee keer de Supercup en één keer de Coppa Italia, het nationale bekertoernooi.

Almere City huurt verdediger van Real Betis

De Spanjaard Ricardo Visus komt komend seizoen op huurbasis uit voor Almere City. De eredivisionist huurt de 23-jarige centrumverdediger van Real Betis, dat vorig seizoen als zevende eindigde in La Liga.

Visus voetbalde in de jeugdopleiding van Real Betis en kwam vorig seizoen tot vier wedstrijden in de hoofdmacht.

Määttä vertrekt bij FC Groningen

Isak Määttä vertrekt bij FC Groningen. De 22-jarige verdediger uit Noorwegen vervolgt zijn loopbaan in eigen land, bij regerend kampioen FK Bodø/Glimt.

Määttä kwam in de zomer van 2022 naar Groningen en speelde in totaal 72 duels voor de club.

'United richt zich nu op De Ligt'

Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat Manchester United, nu het Joshua Zirkzee zo goed als binnen heeft, zijn pijlen weer helemaal op Matthijs de Ligt richt. De verdediger van Bayern München en Oranje zou zelf al akkoord zijn met een vijfjarig contract bij United.

'Parrott onderweg naar AZ'

Volgens Voetbal International is AZ rond met Tottenham Hotspur over de transfer van Troy Parrott. De Ierse spits die vorig jaar op huurbasis bij Excelsior speelde, moet de opvolger van de vertrokken Vangelis Pavlidis (Benfica) worden.

AZ zou zo'n acht miljoen euro betalen voor Parrott.

Zirkzee maakt toptransfer naar Manchester United

Joshua Zirkzee staat voor een transfer naar Manchester United, zo melden diverse media in binnen- en buitenland. De jonge Nederlandse spits maakt voor 40 miljoen euro de overstap van Bologna naar de club van Erik ten Hag.

Afgelopen seizoen was Zirkzee goed voor twaalf goals in de Italiaanse competitie. Na een 'schrikmoment' met Brian Brobbey werd hij toegevoegd aan de EK selectie van Oranje. Zirkzee maakte tegen Turkije als invaller zijn debuut in het Nederlands elftal.

Joshua Zirkzee

'Sugawara gaat tekenen bij Premier League-club'

AZ-verdediger Yukinari Sugawara staat op het punt om het Engelse Southampton te versterken, meldt De Telegraaf. Volgens de krant heeft de Japanner het trainingskamp van AZ reeds verlaten en levert hij zijn club omstreeks zeven miljoen euro op.

Southampton was vorig seizoen actief op het tweede niveau en eindigde daar als vierde. Door de play-offs te winnen, verzekerden The Saints zich alsnog van promotie naar de Premier League.

Sugawara speelde de laatste vier seizoenen voor AZ en ontpopte zich tot een aanvallende vleugelverdediger die veel assists gaf en af en toe zelfs een vrije trap erin schoot, zoals dit seizoen op bezoek bij FC Volendam.

Yukinari Sugawara

Schreuder haalt opnieuw Nederlander naar VAE

Alfred Schreuder, trainer van Al-Nasr SC uit de Verenigde Arabische Emiraten, heeft opnieuw een Nederlander gestrikt. De club maakt donderdag bekend dat Leroy Fer (34) een eenjarig contract heeft getekend. Eerder deze week werd Marouan Azarkan al overgenomen van FC Utrecht door Al-Nasr.

Fer komt over van het Turkse Antalyaspor. Daarvoor speelde de elfvoudig international voor Feyenoord.

Van Amersfoort naar Qatar

Pelle van Amersfoort tekent voor twee jaar bij het Qatarese Al-Shahania SC. Dat meldt sc Heerenveen op de clubsite.

De aanvaller was afgelopen seizoen met tien eredivisiegoals een belangrijke speler voor de Friezen.

Verdediger Sven van Beek is naar verluidt ook dichtbij een transfer naar Al-Shahania.

PSV kondigt vertrek Ramalho aan

Zijn vertrek hing al even in de lucht, maar is nu definitief. André Ramalho gaat weg bij PSV.

Drie seizoenen geleden kwam de Braziliaanse centrale verdediger over van RB Salzburg. Hij pakte in Eindhoven zes prijzen.

Afgelopen seizoen had Ramalho het soms moeilijk als hij speelde, maar trainer Peter Bosz sprak meermaals zijn vertrouwen in hem uit. Uiteindelijk kwam Ramalho in totaal tot 128 wedstrijden voor PSV.

'Ajax dichtbij terugkeer Traoré'

De Telegraaf meldt dat Ajax dicht bij de komst van Bertrand Traoré. De rechtsbuiten (die ook in de spits kan spelen) gaat weg bij Villarreal en kan gratis worden opgepikt.

In het seizoen 2016/2017 speelde Traoré op huurbasis bij Ajax.

Heerenveen haalt twee spelers binnen

sc Heerenveen heeft met Amara Condé een ervaren middenvelder aangetrokken. De 27-jarige Duitser komt over van tweededivisionist 1. FC Magdeburg, waarvoor hij meer dan honderd duels speelde en ook aanvoerder was. Daarvoor speelde hij bij andere Duitse clubs, zoals Holstein Kiel en Rot-Weiss Essen. Condé tekent een contract voor twee jaar in Heerenveen.

Heerenveen neemt verder Mateja Milovanovic over van Ajax. De geboren Vlaardinger met Servische roots doorliep de jeugdopleiding bij de Amsterdammers en kwam in het seizoen 2022/2023 tot twaalf duels in Jong Ajax. Het afgelopen seizoen kampte hij met blessures.

Palhinha alsnog naar Bayern

Bayern München heeft, met een jaar vertraging, João Palhinha binnengehaald. De Portugees leek vorige zomer al over te komen van Fulham naar Beieren, maar die transfer ketste op het laatste moment af. Volgens Duitse media betaalt Bayern rond de 50 miljoen euro.

Nu komt de middenvelder alsnog naar Der Rekordmeister. Eerder deze zomer haalde Bayern al Michael Olise en Hiroko Ito binnen. Naar verluidt is Bayern, dat afgelopen seizoen voor het eerst sinds 2012 naast de landstitel greep en zelfs helemaal geen prijs pakte, ook nog geïnteresseerd in het huren van Xavi Simons.

Go Ahead bevestigt overstap Hake naar United

Rene Hake stapt definitief over naar Manchester United, om daar assistent te worden van trainer Erik ten Hag. De bevestiging was een kwestie van tijd, want Go Ahead maakte vorige week bekend dat Paul Simonis de nieuwe hoofdtrainer is.

Hake was twee jaar trainer in Deventer. Afgelopen jaar kenden hij en de Eagles een geweldig seizoen, door negende te worden in de eredivisie en de play-offs om Europees voetbal te winnen.

Guirassy van Stuttgart niet door medische keuring bij Dortmund

De geplande transfer van Serhou Guirassy van VfB Stuttgart naar Borussia Dortmund heeft vertraging opgelopen door problemen tijdens de medische keuring. Volgens mediaberichten had de 28-jarige aanvaller al overeenstemming over een contract van vier jaar.

"Tijdens het medisch onderzoek van Serhou Guirassy werd een blessure ontdekt en deze vereist verdere opheldering", schreef Dortmund op X. De Champions League-finalist wil nu een second opinion van een specialist.

Guirassy

IJslander Halgrimsson bondscoach Ierland, Wales kiest voor Bellamy

De Ierse voetbalbond heeft Heimir Hallgrimsson aangesteld als bondscoach. Hij neemt de taken over van John O'Shea. De 57-jarige IJslander leidde zijn land bij het EK van 2016 in Frankrijk verrassend naar de kwartfinales, onder meer door Engeland in de achtste finales naar huis te sturen. Destijds deelde hij de functie als bondscoach met de ervaren Zweed Lars Lagerbäck.

Bij het WK van 2018 was hij alleen verantwoordelijk voor het IJslandse team. IJsland strandde in de groepsfase, ondanks een knappe remise tegen Argentinië (1-1) in de openingswedstrijd. Na dat WK werkte Hallgrimsson in Qatar bij Al-Arabi. De laatste twee jaar was hij bondscoach van Jamaica, maar werd daar onlangs ontslagen na een teleurstellende prestatie bij de Copa America.

Heimir Hallgrimsson tijdens een persconferentie als bondscoach van Jamaica.

Het EK van 2016 was het laatste eindtoernooi waar de Ieren zich voor wisten te kwalificeren. In de kwalificatie voor het huidige EK verloren de Ieren twee keer nipt van Oranje (0-1 en 2-1). De eerste wedstrijd van Ierland onder Hallgrimsson is meteen een pikante: op 7 september nemen de Ieren het in Dublin in het kader van de Nations League op tegen Engeland.

Ook Wales heeft een nieuwe bondscoach aangesteld: oud-spits Craig Bellamy is de opvolger van Robert Page. Bellamy, zelf 78-voudig international, werkte als coach vooral onder Vincent Kompany bij Anderlecht (als jeugdcoach) en Burnley (als assistent).

Napoli neemt Spinazzola over van AS Roma

Napoli heeft verdediger Leonardo Spinazzola transfervrij overgenomen van AS Roma. De 31-jarige international van Italië, die drie jaar geleden Europees kampioen werd met zijn land, zou een contract voor twee jaar hebben getekend.

Spinazzola is de eerste aankoop van naam van de nieuwe Napoli-trainer Antonio Conte. De club werd kampioen tijdens het seizoen 2022/2023, maar stelde afgelopen seizoen teleur met de tiende plaats.

Goudmijn vertrekt van AZ naar Engelse Derby County

Kenzo Goudmijn stapt over van AZ naar Derby County, de Engelse club die uitkomt in het Championship. Dat is het een na hoogste niveau van Engeland.

De 22-jarige middenvelder heeft getekend tot en met 2028. Welk bedrag de Engelse club heeft betaald is niet bekendgemaakt. AZ verhuurde Goudmijn afgelopen seizoen aan Excelsior. Eerder werd hij ook uitgeleend aan Sparta.

Nieuwe aanvaller voor Fortuna Sittard

Onur Demir speelt aankomend seizoen bij Fortuna Sittard. De in Den Haag geboren Demir (21) speelde in de jeugd van ADO Den Haag, FC Dordrecht en FC Utrecht en komt transfervrij over.

Vorige zomer maakt hij de overstap naar het Turkse Alanyaspor, dat hem in de winter verhuurde aan derdedivisionist Nazilli Belediyespor. Bij deze club kwam hij ook amper aan spelen toe.

Van de Beek neemt afscheid van United

Donny van de Beek heeft op Instagram zijn afscheid bij Manchester United aangekondigd.

"Beste Manchester United-familie, vandaag is een memorabele dag omdat mijn avontuur bij de club ten einde komt", zo begint de Nederlandse middenvelder zijn bericht. De 19-voudig international bedankt de mensen bij de club en de supporters. Ook zegt hij dat Manchester een speciale plek in zijn hart heeft.

Van de Beek wordt in verband gebracht met Girona CF. De Nederlander maakte in 2020 voor ongeveer veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar United. Sinds die tijd heeft de door blessureleed weinig potten kunnen breken. Ook zijn verhuurperiodes bij Everton en Eintracht Frankfurt liepen uit op een teleurstelling.

Donny van de Beek op Instagram

'AZ'er Sugawara naar Southampton'

Yukinari Sugawara gaat van AZ naar Southampton. Dit melden onder meer transfergoeroe Fabrizio Romano en VI. Hij zal naar verluidt een contract tot 2028 tekenen.

De Japanner had nog een contract van een jaar in Alkmaar. Nu kan de club nog wat voor hem krijgen. Het bedrag is (nog) niet bekend.

Wellenreuther verlengt bij Feyenoord

De Duitse doelman Timon Wellenreuther heeft zijn contract bij Feyenoord tot 2027 verlengd. De Duitser was de afgelopen twee seizoenen reservekeeper, maar heeft door blessures van Justin Bijlow meerdere wedstrijden op goal gestaan. Daarin maakte hij regelmatig indruk.

In april liet Wellenreuther aan ESPN weten dat hij het aankomende seizoen graag eerste keeper wil zijn. "Ik ben niet iemand die graag op de bank zit."

Betekent dit dat Bijlow gaat vertrekken deze zomer?

Azarkan vertrekt na jaar uit Utrecht en gaat naar Dubai

Marouan Azarkan zet zijn carriere voort bij Al-Nasr SC uit de Verenigde Arabische Emiraten. Bij die club is Alfred Schreuder trainer. De 22-jarige aanvaller verruilde vorige zomer Feyenoord voor FC Utrecht. Hij heeft ook gespeeld voor NAC Breda en Excelsior.

"Mede vanwege enkele blessures is het eerste seizoen van Marouan bij FC Utrecht niet zo gelopen als hijzelf en wij hadden verwacht en gehoopt. Toen Al-Nasr SC zich voor Marouan meldde, gaf hij aan open te staan voor een overstap", licht Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht toe.

Het contract van Azarkan wordt afgekocht door de club uit Dubai. Hoeveel geld hiermee gemoeid is, wordt niet gemeld.

Talent Misehouy naar Girona

Gabriel Misehouy gaat naar Girona FC. De 18-jarige aanvallend ingestelde speler gold als een van de grote talenten uit de jeugd van Ajax. In Amsterdam speelde hij het afgelopen seizoen voor Jong Ajax.

De Nederlands jeugdinternational verlengde zijn contract bij Ajax niet en gaat nu dus transfervrij naar Spanje. Daar tekent hij tot 2028.

Groningen huurt Stam van AZ

Finn Stam speelt aankomend seizoen bij FC Groningen. De 21-jarige verdediger wordt voor een jaar gehuurd van AZ. Daar heeft hij ook de jeugdopleiding doorlopen. De afgelopen seizoenen speelde Stam in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong AZ.

"Het klopt dat ik voor het eerst op mezelf ga wonen en eerlijk gezegd kijk ik daar ook wel naar uit. Ik ben klaar voor deze stap. Het wordt een leerzaam jaar waarin ik zoveel mogelijk minuten wil maken in de Eredivisie."

Brouwer na 12 jaar weg bij Heracles, club gooit het op regelgeving

Michael Brouwer gaat weg bij Heracles, hij mag van de Almelose club uitkijken naar een nieuwe ploeg. Niet omdat hij niet presteert, maar vanwege de regelgeving.

"Als je na 12 seizoenen bij dezelfde club een nieuw contract aanbiedt dan wordt dat automatisch een contract voor onbepaalde tijd", aldus technisch directeur Nico-Jan Hoogma. "Dat zou betekenen dat een speler zijn contract tussendoor op ieder moment in het seizoen kan opzeggen als er een mooie kans voorbij komt. Dan zou de club op dat moment geen vervanger meer kunnen halen. Met dat in het achterhoofd hebben we afgelopen jaar geïnvesteerd in Fabian de Keijzer."

De Keijzer wordt kwalitatief gelijkwaardig geacht aan Brouwer en de club wil die eerste niet nog een jaar op de bank houden. "Het is natuurlijk heel vervelend voor Michael, want we zijn heel tevreden over hem, hij is de afgelopen jaren een uitstekende keeper voor ons geweest en is een echte clubman geworden. Maar met het oog op de toekomst moeten we deze lastige beslissing wel nemen."

'Graag nog een jaar onder de lat gestaan'

Brouwer mag wel bij Heracles blijven trainen tot hij een nieuwe club heeft gevonden. Zelf is de keeper ernstig teleurgesteld. "Het is natuurlijk zeer teleurstellend dat de club op basis van deze gronden tot deze keuze gekomen is. Ik had graag nog een jaar onder de lat gestaan bij mijn club maar dat is mij helaas niet gegund."

Michael Brouwer

Cambuur ontbindt contract oud-AC Milan-aanvaller

Youns El Hilali vertrekt per direct bij SC Cambuur. Club en aanvaller hebben in onderling overleg besloten om het contract te ontbinden.

De 21-jarige El Hilali kwam vorige zomer van AC Milan over naar SC Cambuur en kwam tot zestien optredens in Friesland. Daarin maakte hij twee treffers.

'De Ligt akkoord met Manchester United'

Volgens The Manchester Evening News, een doorgaans betrouwbaar medium, is Matthijs de Ligt persoonlijk rond met Manchester United. De club van Erik ten Hag hengelt al langer naar de Nederlandse verdediger, die zelf ook wel open zou staan voor de transfer.

Volgens de krant moet United nog wel een akkoord bereiken met Bayern München, de huidige werkgever van De Ligt. Een bedrag van 42 miljoen pond (omgerekend bijna 50 miljoen euro) zou genoeg moeten zijn om de deal te beklinken.

De Ligt kopt

NAC shopt bij FC Den Bosch

NAC Breda heeft zich versterkt met Kacper Kostorz. De Poolse spits was vorig seizoen op huurbasis actief bij FC Den Bosch en ondanks de tegenvallende prestaties van die club, wist hij zestien keer te scoren.

Dat mag hij nu dus in de eredivisie proberen. NAC huurt hem, met een optie tot koop, van zijn werkgever Pogon Szczecin.

Thiago Alcântara stopt

Thiago Alcântara maakt de overstap naar het voetbalpensioen. De 33-jarige Spaanse Braziliaan stopt ermee. Hij speelde de afgelopen vier seizoenen voor Liverpool. Daarvoor kwam hij uit voor FC Barcelona en Bayern München.

Vooral afgelopen seizoen werd hij geteisterd door blessureleed. De 46-voudig Spaans international speelde afgelopen seizoen maar vijf minuten in de competitie. Op sociale media bedankt hij het voetbal.

'Heitinga wordt assistent Arne Slot'

John Heitinga staat op het punt om assistent van Arne Slot te worden bij Liverpool. De 40-jarige Heitinga is in onderhandeling met de Engelse topclub, bevestigt zijn zaakwaarnemer Rob Jansen na een bericht van De Telegraaf. De overgang van Heitinga is opmerkelijk, in die zin dat hij jarenlang voor rivaal en stadgenoot Everton speelde.

Heitinga werkte afgelopen seizoen al als assistent-trainer in de Premier League, bij West Ham United. Daarvoor werkte hij als trainer in de jeugd bij Ajax. De oud-verdediger maakte het seizoen 2022-2023 af als interim-hoofdtrainer van de Amsterdamse club, na het ontslag van Alfred Schreuder.

Slot, die Feyenoord deze zomer verruilde voor Liverpool, heeft ook zijn assistent Sipke Hulshoff meegenomen uit Rotterdam.

John Heitinga

Feyenoord haalt 19-jarige centrale verdediger uit Costa Rica

Feyenoord heeft zich versterkt met verdediger Jeyland Mitchell. De 19-jarige Costa Ricaan komt over van LD Alajuelense uit zijn thuisland en heeft getekend tot medio 2029.

Wat de rechtsbenige centrale verdediger gekost heeft, is niet bekendgemaakt. Diverse media hebben het over een bedrag van ongeveer 2,5 miljoen euro.

Van Nistelrooij en Hake komen aan bij Manchester United

Hun komst is nog niet officieel aangekondigd, maar Ruud van Nistelrooij en René Hake zijn al wel gespot bij het trainingscomplex van Manchester United. Het tweetal arriveerde samen per auto op Carrington.

Van Nistelrooij en Hake worden, net als keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar, toegevoegd aan de technische staf van trainer Erik ten Hag, die recent zijn contract bij United verlengde.

FC Utrecht haalt Ohio op als vervanger Lammers

Noah Ohio is de nieuwe spits van FC Utrecht. De jeugdinternational komt over van Standard Luik en tekent voor drie seizoenen in de Domstad.

De in Almere geboren Ohio speelde jeugdinterlands voor Nederland en Engeland. De spits heeft namelijk in de jeugdacademie van Manchester United gezeten. Later vertrok Ohio naar RB Leipzig. Die club verhuurde hem aan Vitesse en Austria Wien.

In 2022 vertrok de aanvaller van Leipzig naar Luik, waar hij 45 wedstrijden speelde in de hoofdmacht. Maar ook bij die club kon hij niet echt slagen. Een verhuurperiode aan Hull City volgde het afgelopen seizoen en in Engeland maakte hij drie treffers.

Nu gaat hij het proberen in zijn geboorteland. "Ik ben heel blij om hier te zijn, eindelijk is het rond", aldus Ohio. "In de winterstop was het al heel dichtbij."

Ohio juicht na een treffer voor Standard Luik

En inderdaad: Flamingo is PSV'er

PSV heeft de komst van Ryan Flamingo bekendgemaakt. De 21-jarige verdediger tekent een contract voor vijf jaar in Eindhoven.

Weer transfernieuws in Eindhoven: 'Flamingo is snel PSV'er'

Ryan Flamingo lijkt bij PSV ook zeer snel gepresenteerd te worden als nieuwe aanwinst. Na het aantrekken van Couhaib Driouecht is de verdediger de tweede aanwinst in zeer korte tijd voor de ploeg van Peter Bosz.

PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad plaatste zondagavond een foto waarop te zien is dat de verdediger van FC Utrecht nu in een PSV-shirt poseert.

Flamingo speelde de afgelopen jaren voor het Italiaanse Sassuolo en werd vervolgens verhuurd aan Vitesse en FC Utrecht. De Utrechters besloten vervolgens de optie tot koop in het huurcontract te lichten, waardoor de club uit de Domstad nu miljoenen kan vangen voor Flamingo.

Petitie om De Ligt in München te houden al 60.000 keer getekend

De fans van Bayern München zijn een petitie gestart om Matthijs de Ligt bij de club te houden. Er gaan geluiden op dat de verdediger wel eens zou kunnen vertrekken bij de Rekordmeister. Zo zou Manchester United achter de Nederlandse verdediger aanzitten.

In de petitie staat dat De Ligt heeft bewezen een verdediger van wereldklasse te zijn. "Hij is mogelijk de beste in onze selectie en heeft nog een veelbelovende toekomst voor zich. Hem verkopen zou een verschrikkelijke beslissing zijn, daar zullen we spijt van krijgen."

Inmiddels is de petitie al bijna 60.000 keer ondertekend.

Matthijs de Ligt

Fransman Olise naar Bayern München

Bayern München heeft Michael Olise (22) overgenomen van Crystal Palace, dat heeft de Duitse topclub bevestigd. De Franse buitenspeler heeft getekend tot medio 2029.

Volgens Britse media moet de Duitse grootmacht ongeveer 60 miljoen euro overmaken naar de club uit Londen. Olise speelde afgelopen seizoen negentien keer voor Palace in de Premier League en scoorde tien keer en gaf zes assists.

Driouech nu wel naar PSV

Couhaib Driouech maakt de overstap van Excelsior naar PSV. De buitenspeler tekent een contract tot medio 2029. Hoeveel er precies voor Driouech betaald is, is niet duidelijk. Excelsior en PSV waren eerder deze week al rond over de transfer, PSV moest er later nog uit zien te komen met de rappe aanvaller.

Dat de transfer nu rondkomt, is vooral voor Driouech erg mooi. De aanvaller dacht in januari al de overstap te maken naar de Eindhovense topclub, maar toen ging het mis, tot zijn grote teleurstelling

Go Ahead bevestigt komt Simonis

Paul Simonis is de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. De 39-jarige coach komt over van sc Heerenveen, waar hij de assistent was van Robin van Persie. Hij tekent in Deventer voor twee seizoenen.

'Zirkzee akkoord met United'

Joshua Zirkzee maakte gisteravond zijn debuut voor het Nederlands elftal in de zinderende EK-kwartfinale tegen Turkije (2-1 winst), mogelijk het begin van een mooie interlandloopbaan. De toekomst ziet er sowieso hoopvol uit voor de 23-jarige spits van Bologna, want hij zou op het punt staan om naar Manchester United te gaan.

Het Britse CaughtOffside meldt dat Zirkzee een persoonlijk akkoord heeft met de club van manager Erik ten Hag. Zirkzee, die ook in de belangstelling van AC Milan staat, heeft een afkoopsom van 34 miljoen euro.

  • Joshua Zirkzee

Go Ahead Eagles heeft nieuwe trainer

Paul Simonis wordt nieuwe trainer van Go Ahead Eagles, melden diverse media. Hij is de opvolger van René Hake, die bij de Deventenaren vertrekt om assistent te worden van Erik ten Hag bij Manchester United.

"Het ziet er allemaal erg goed uit", verklapt Simonis aan De Stentor. Hij was het afgelopen seizoen assistent-trainer van Kees van Wonderen bij sc Heerenveen, en was daarvoor al twee jaar werkzaam bij Go Ahead Eagles. Toen was hij eveneens de assistent van Van Wonderen.

Paul Simonis

'Donny van de Beek tekent bij Spaanse Champions League-club'

Donny van de Beek heeft een nieuwe club gevonden, melden het Spaanse Relevo en transferexpert Fabrizio Romano. De Nederlander gaat volgens hen tekenen bij Girona FC.

Daarmee zou Donny van de Beek worden herenigd met Daley Blind, die al sinds vorige zomer bij Girona speelt. Met die club werd Blind heel verdienstelijk derde in de competitie, waarmee Girona zich kwalificeerde voor Champions League-voetbal.

Volgens Romano is er slechts een minimaal transferbedrag gemoeid met de overgang, dat wel kan oplopen met enkele miljoenen als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Van de Beek

Van Nistelrooij komende twee jaar assistent van Ten Hag bij United

Ruud van Nistelrooij is op weg naar Engeland om daar een tweejarig contract bij Manchester United te tekenen, meldt het AD.

De voormalige hoofdtrainer van PSV wordt bij de 'Red Devils' eerste assistent van manager Erik ten Hag, die afgelopen donderdag zijn verbintenis tot 2026 verlengde. De nu 48-jarige Van Nistelrooij speelde van 2001 tot 2006 zelf bij Manchester United, waarmee hij in 2003 landskampioen werd en een jaar later de FA Cup veroverde.

Ruud van Nistelrooij

Amateur De Rooij blijft bij PEC Zwolle, maar nu als prof

Kaj de Rooij voetbalt ook komend seizoen voor PEC Zwolle. De eredivisionist heeft de 23-jarige vleugelaanvaller voor een jaar vastgelegd met een optie voor nog een jaar.

De Rooij kwam het afgelopen halfjaar al uit voor de Zwollenaren, maar deed dat nog op amateurbasis. Hij speelde eerder voor FC Eindhoven en NAC Breda, waar zijn contract in de zomer van 2023 niet werd verlengd.

Feyenoorder Wieffer voor 'recordbedrag' naar Brighton & Hove Albion

Mats Wieffer zet zijn loopbaan voort bij Brighton & Hove Albion in de Premier League. De 24-jarige middenvelder van Feyenoord tekent een contract voor vijf jaar.

De afkoopsom is niet bekendgemaakt, maar Feyenoord zegt dat het een "recordbedrag" opstrijkt voor Wieffer. Volgens meerdere media gaat het om ruim 30 miljoen euro.

FC Utrecht huurt Spanjaard Rodríguez van Celta de Vigo

FC Utrecht heeft zich versterkt met de Spaanse rechtsbuiten Miguel Rodríguez. De 21-jarige jeugdinternational wordt gehuurd van Celta de Vigo, met een optie tot koop.

In 2020 debuteerde Rodríguez op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Celta de Vigo. Hij kwam 32 officiële duels in actie.

Rodríguez is voor FC Utrecht de zesde aanwinst voor komend seizoen. Alonzo Engwanda (Anderlecht), David Min (RKC Waalwijk), Paxten Aaronson (Eintracht Frankfurt, was verhuurd aan Vitesse), Siebe Horemans (Excelsior) en Matisse Didden (Roda JC) gingen hem voor.

Buitink na vijftien jaar weg bij Vitesse

Na een periode van maar liefst vijftien jaar verlaat Thomas Buitink Vitesse om een nieuw avontuur aan te gaan bij PEC Zwolle. Het contract van de 24-jarige spits bij de Arnhemse club wordt ontbonden.

In totaal speelde Buitink 129 wedstrijden voor Vitesse, waarin hij 17 doelpunten maakte. Hij maakte twee keer een uitstapje naar een andere club, waaronder zijn nieuwe club PEC Zwolle.

Buitink vertelt in het persbericht: "Vitesse is echt mijn club". De huidige situatie van de club raakt hem dan ook diep. "Als jongen van de club is het verschrikkelijk om te zien dat de club in deze situatie verkeert."

Thomas Buitink

Nieuwe Duitse aanvaller voor Willem II

Willem II heeft een nieuwe aanvaller: de 22-jarige Duitser Emilio Kehrer komt over van Cercle Brugge en heeft in Tilburg een contract voor drie jaar getekend met een optie voor nog een seizoen.

De Duitse jeugdinternational begon zijn loopbaan bij SC Freiburg, vertrok in 2022 naar Brugge en werd afgelopen seizoen aan KMSK Deinze verhuurd.

Kehrer zou bij Willem II de opvolger moeten worden van Thijs Oosting, die naar FC Groningen is vertrokken.

'PSV neemt Flamingo over van FC Utrecht'

Het lijkt een kwestie van tijd voordat PSV de komst van Ryan Flamingo bekendmaakt. Dat melden verschillende media, waaronder het doorgaans goed ingevoerde Eindhovens Dagblad.

De 21-jarige aanvaller van FC Utrecht kost PSV naar schatting zo'n negen miljoen euro en ondergaat waarschijnlijk dit weekend nog een medische keuring in Eindhoven.

Flamingo kwam vorig seizoen op huurbasis in actie voor FC Utrecht. De club nam hem na de geslaagde huurperiode over van het Italiaanse Sassuolo, de club waar hij toen onder contract stond.

Ryan Flamingo in november van vorig jaar, tijdens een eredivisiewedstrijd tegen Excelsior

NEC pikt Önal bij De Graafschap op

NEC heeft Basar Önal binnengehaald. De 19-jarige vleugelspeler komt over van De Graafschap en tekent een contract tot en met 2028.

Önal stond bij De Graafschap bekend als een groot talent. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde hij al 83 wedstrijden voor de Superboeren. In die wedstrijden maakte hij 19 treffers en gaf hij elf assists.

Technisch directeur Carlos Aalbers is uiteraard zeer content met de versterking: "Basar is een talentvolle buitenspeler die zich afgelopen seizoen sterk heeft ontwikkeld. Hij voegt met zijn diepgang en techniek weer iets extra's toe aan onze speelwijze en combineert dit met een prima rendement."

Fortuna haalt Kroatische aanvaller binnen

Fortuna Sittard heeft de Kroaat Josip Mitrovic vastgelegd. De 24-jarige aanvaller komt over van HNK Gorica en tekent een contract voor drie jaar in Sittard. Hij speelde 161 wedstrijden op het hoogste niveau in Kroatië. Mitrovic scoorde 24 keer en gaf 17 assists.

'Ten Rouwelaar voor een ton van Ajax naar United'

Volgens De Telegraaf gaat Jelle ten Rouwelaar van Ajax naar Manchester United. De keeperstrainer tekende twee maanden geleden pas in Amsterdam.

United betaalt naar verluidt een ton voor de diensten van Ten Rouwelaar. Trainer Erik ten Hag voegt deze zomer met René Hake nog een Nederlander toe aan zijn technische staf. Ook Ruud van Nistelrooij zou op zijn wensenlijst staan.

'Karsdorp vertrekt transfervrij bij AS Roma'

Rick Karsdorp mag transfervrij vertrekken bij AS Roma, zo meldt het AD donderdagavond. Hij staat nog een jaar onder contract in Rome, maar mag van de club dus gratis de deur uit.

De 29-jarige Karsdorp staat al sinds 2017 onder contract bij Roma, dat hem in het seizoen 2019/20 nog uitleende aan Feyenoord, waar hij uit de jeugd komt. Wat zijn volgende bestemming wordt, is nog niet bekend.

Rick Karsdorp

Ajax verkoopt verdediger Sánchez aan Cruz Azul

Ajax heeft de Mexicaanse verdediger Jorge Sánchez verkocht aan Cruz Azul, een club uit zijn geboorteland. De 26-jarige Sánchez, die in 2022 was overgenomen van Club América, had nog een contract voor twee seizoenen in Amsterdam.

Bij Ajax wist Sánchez nooit te overtuigen. Hij kwam ook maar tot 26 duels. Daarin maakte hij wel drie doelpunten. Afgelopen seizoen speelde de Mexicaans international op huurbasis bij het Portugese FC Porto.

Jorge Sánchez na een van zijn drie treffers voor Ajax

Almere City haalt middenvelder uit Spanje

Almere City FC neemt Álex Balboa (23) over van het Spaanse Deportivo Alavés. De transfervrije middenvelder tekende voor twee jaar, met een optie op nog een seizoen.

Balboa, geboren in Spanje, speelde negen interlands voor Equatoriaal-Guinea. Hij werd vorig seizoen door Alavés verhuurd aan SD Huesca, dat uitkwam op het tweede Spaanse niveau.

'Wieffer op weg naar Brighton'

Mats Wieffer gaat in gesprek met Brighton & Hove Albion over een mogelijke transfer naar de Engelse club. Feyenoord heeft daar toestemming voor gegeven aan de middenvelder, weet Voetbal International.

Zodra de gesprekken tussen de Wieffer en de Engelse club zijn afgerond, is de verwachting dat de clubs er snel uit zullen komen. Wieffer heeft wel oren naar een stap omhoog. Afgelopen winter meldde Atlético Madrid zich al voor de 24-jarige international, maar toen wilde Feyenoord hem niet verkopen.

Wieffer speelde twee seizoenen voor Feyenoord, dat hem overnam van Excelsior. Onder trainer Arne Slot groeide Wieffer uit tot een belangrijke schakel in het team dat vorig jaar kampioen werd en afgelopen seizoen de beker won.

Ten Hag verlengt contract bij Manchester United

Het contract van trainer Erik ten Hag bij Manchester United is verlengd tot 2026, zo maakt de Engelse club bekend.

"Terugkijkend op de afgelopen twee jaar kunnen we met trots terugkijken op twee prijzen en vele voorbeelden van vooruitgang. Daarmee zijn we echter nog niet klaar, er is nog veel werk voor de boeg om Manchester United terug te brengen op het niveau dat bij de club verwacht wordt. Dat betekent strijden om titels, in Engeland en Europa."

Willem II huurt middenvelder Sandra

Cisse Sandra speelt komend seizoen bij Willem II. De Tilburgers huren de aanvallende middenvelder, die afgelopen seizoen bij Excelsior speelde, van het Belgische Club Brugge.

De 20-jarige Belg verlengde onlangs zijn contract in Brugge, waar hij drie jaar geleden als 17-jarige al zijn Champions League-debuut maakte tegen Paris Saint-Germain. Sandra is na Mickaël Tirpan en Thomas Didillon-Hödl de derde zomerse versterking voor het gepromoveerde Willem II.

Cisse Sandra in het shirt van Excelsior

RKC legt Poolse spits Zawada vast

RKC heeft Oskar Zawada gecontracteerd tot medio 2026. De Poolse spits komt transfervrij over van het Nieuw-Zeelandse Wellington Phoenix. De 28-jarige Zawada speelde in 2016 een half seizoen op huurbasis voor FC Twente. In elf eredivisiewedstrijden kwam hij niet tot scoren.

Ook in de jaren daarna was Zawada matig productief in de tweede Bundesliga, de Poolse Ekstraklasa en de Zuid-Koreaanse K League. In 2022 bloeide de spits helemaal op bij Wellington Phoenix, dat uitkomt in de Australische A-League. Zawada scoorde 22 keer in 40 competitiewedstrijden.

"Na succesvolle jaren in Nieuw-Zeeland ben ik toe aan een nieuwe sportieve uitdaging en RKC Waalwijk is een mooie stap voor mij", zegt de spits via de clubkanalen van RKC. "Ik heb in de A-League laten zien dat ik als spits van waarde kan zijn voor het team met doelpunten. Het is een wens van mij om dit ook in de Eredivisie te bewijzen."

Tsjechische aanwinst voor Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft Jan Žambůrek overgenomen van het Deense Viborg FF. De 23-jarige middenvelder tekent in Almelo tot medio 2028.

De voormalig jeugdinternational van Tsjechië speelde naast Viborg ook voor Brentford, Shrewsbury Town en Slovan Liberec. Over een transfersom zijn geen mededelingen gedaan.

Dani de Wit tekent bij VfL Bochum

Dani de Wit tekent een contract tot 2028 bij Bundesligaclub VfL Bochum. De middenvelder was transfervrij, zijn contract bij AZ liep deze zomer af.

De Wit kwam in 2019 over van Ajax en speelde 188 wedstrijden voor de Alkmaarders, waarin hij goed was voor 46 doelpunten en 21 assists.

Bochum ontsnapte afgelopen seizoen aan degradatie uit de Bundesliga door een spectaculaire comeback in de play-offs tegen Fortuna Düsseldorf.

RKC haalt Van der Venne terug

RKC Waalwijk heeft Richard van der Venne aangetrokken. De middenvelder (32) komt transfervrij over van de Zwitserse club Sankt Gallen. Van der Venne, die van 2020 tot 2022 ook voor de Brabanders uitkwam, heeft tot medio 2026 getekend.

Feyenoord haalt en verhuurt Haen

Feyenoord heeft Devin Haen vastgelegd en meteen aan FC Dordrecht verhuurd. De 20-jarige centrumspits, die overkomt van De Graafschap, heeft voor twee seizoenen getekend met een optie op nog een jaar. Haen speelde 83 wedstrijden voor de 'Superboeren'.

RKC haalt Van Eijma, international van Curaçao

RKC Waalwijk heeft Roshon van Eijma aangetrokken. De centrale verdediger was transfervrij en komt over van TOP Oss. De 26-jarige international van Curaçao speelde 95 wedstrijden voor TOP Oss en maakte acht doelpunten.

Hadj Moussa officieel Feyenoorder

Het was al veel langer bekend, maar nu is het ook eindelijk officieel gemaakt: Anis Hadj Moussa is Feyenoorder.

De behendige buitenspeler, die het afgelopen halfjaar op huurbasis voor Vitesse uitkwam, heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot 2029. Naar verluidt maakt Feyenoord zo'n 2,5 miljoen euro over naar Patro Eisden Maasmechelen, de vorige werkgever van Hadj Moussa.

FC Groningen strikt Oosting

Van de ene promovendus naar de andere: Thijs Oosting heeft getekend bij FC Groningen.

De zoon van FC Twente-trainer Joseph Oosting maakte afgelopen seizoen indruk in dienst van Willem II. Hij was met twaalf goals en vijf assists belangrijk in de promotie van de Tilburgers. Toch gaat hij nu dus de eredivisie in met FC Groningen, waar hij rugnummer 25 heeft gekregen.

NAC Breda haalt middenvelder Balard uit Australië

NAC Breda heeft middenvelder Max Balard transfervrij overgenomen van de Australische kampioen Central Coast Mariners. De 23-jarige Balard heeft zowel een Australisch als een Frans paspoort en tekent voor drie jaar bij de club die naar de eredivisie promoveerde via de play-offs.

Balard werd uitgeroepen tot beste speler van het seizoen bij Central Coast Mariners.

"Max is een dynamische karakterspeler. We denken dat hij snel zal wennen aan de Nederlandse voetbalcultuur en mentaliteit en het nodige gif kan toevoegen aan ons team", aldus technisch directeur Peter Maas op de website van NAC.

Ashworth nieuwe sportief directeur Manchester United

Dan Ashworth (53) wordt de nieuwe sportief directeur bij het Manchester United van trainer Erik ten Hag. Dat maakt de Engelse club bekend op de website. Ashworth komt over van Newcastle United, waar hij officieel nog tot 2026 onder contract stond. Hij gaat per direct aan de slag in Manchester.

Het was al geruime tijd bekend dat Manchester United interesse had in Ashworth. Jim Ratcliffe, de nieuwe eigenaar van de Britse club, ziet in Ashworth een perfecte kandidaat om zijn club weer terug naar de top te brengen.

Ashworth gaat veel samenwerken met Ten Hag, onder meer om de ploeg voor komend seizoen samen te stellen.

De 53-jarige Ashworth was ruim anderhalf jaar sportief directeur in Newcastle. Daarvoor bekleedde hij die functie bij West Bromwich Albion en Brighton & Hove Albion.

Dan Ashworth

Pavlidis vertrekt naar Benfica

Eredivisietopscorer Vangelis Pavlidis gaat van AZ naar het Portugese Benfica. Voor welk bedrag de Griek overstapt is niet bekend.

Pavlidis werd afgelopen seizoen samen met Luuk de Jong topscorer van de eredivisie met 29 goals.

Marisa Olislagers verruilt FC Twente voor Brighton

Marisa Olislagers vertrekt naar Engeland. De 23-jarige verdedigster heef een contract voor twee seizoenen getekend bij Brighton & Hove Albion FC.

Olislagers kwam vier jaar geleden naar FC Twente en won sindsdien negen prijzen met de club uit Enschede: drie landstitels (waaronder die van afgelopen seizoen), drie Eredivisie Cups, twee Super Cups en één keer de KNVB-beker.

"Bij Brighton had ik direct een goed gevoel", vertelt de Oranje-international in een persbericht van FC Twente. "Er ligt een duidelijk plan klaar en onze ambities sluiten naadloos op elkaar aan. Ik kijk ernaar uit om mij hier verder te ontwikkelen als voetbalster en als mens."

Marisa Olislagers

Ajax maakt drie miljoen verlies op Mikautadze

Ajax meldt via de officiële kanalen dat er overeenstemming is bereikt met FC Metz over de transfer van Georges Mikautadze. De Georgiër werd vorige zomer voor zestien miljoen euro van de Fransen overgenomen, maar kwam in Amsterdam nooit uit de verf. Hij werd afgelopen halfjaar uitgeleend aan Metz en nu voor dertien miljoen euro weer verkocht aan de club.

Mikautadze is op dit EK één van de uitblinkers en topscorer van het toernooi met drie goals. De verwachting is dat Metz hem direct weer wil doorverkopen: onder meer AS Monaco zou geïnteresseerd zijn.

Georges Mikautadze

Sparta strikt opvolger van Bart Vriends

De eredivisie is een linksbenige Venezolaanse Spanjaard rijker. Teo Quintero heeft voor drie seizoenen getekend op Het Kasteel en wordt bij Sparta de opvolger van de vertrokken Bart Vriends.

Quintero komt over van het Belgische KMSK Deinze, waar zijn contract was afgelopen. Sinds vandaag was hij dus transfervrij op te pikken.

NEC neemt aanvaller over van De Graafschap

NEC versterkt zich voor bijna een miljoen euro met Basar Önal van De Graafschap, zo meldt De Gelderlander maandagochtend.

Önal is pas 19 jaar, maar kwam al tot 73 duels voor De Graafschap in de eerste divisie. Afgelopen seizoen was hij goed voor negen goals en zes assists.

NEC troeft flink wat concurrentie af, want ook sc Heerenveen zou in de markt zijn voor de jonge aanvaller. Afgelopen winter werd bovendien gemeld dat de Turkse topclubs Besiktas en Galatasaray interesse zouden hebben.

Basar Önal

Ayoub op trainingsveld bij FC Utrecht

Oude liefde roest niet. De clubloze Yassin Ayoub mag vanaf vandaag meetrainen met Jong FC Utrecht om zijn conditie op peil te houden. En hij is niet de enige oud-speler met dat privilege: ook Jeff Hardeveld en Thijmen Nijhuis staan op het veld bij de Utrecht-beloften.

Vermoedelijk zullen ze geen contract afdwingen in de Domstad, maar het is mooi om de mannen weer even op het oude honk te zien.

Minteh voor recordbedrag naar Brighton

Brighton and Hove Albion heeft zich verzekerd van de diensten van Yankuba Minteh. De 19-jarige Gambiaan, die vorig seizoen op huurbasis actief was voor Feyenoord, komt over van Newcastle United.

Volgens de BBC is een bedrag van 30 miljoen pond gemoeid met de overstap, omgerekend ruim 35 miljoen euro. Dat is voor Brighton een recordbedrag: nooit betaalde de club zoveel geld voor een speler.

'De Ligt snel akkoord met Manchester United'

Matthijs de Ligt gaat een transfer maken van Bayern München naar Manchester United, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. De Nederlandse verdediger kan voor vijf jaar tekenen bij de Engelse topclub, waar hij herenigd zou worden met Erik ten Hag. Volgens de krant wordt een snel akkoord verwacht tussen De Ligt en United.

De Ligt en Ten Hag kenden een succesvolle samenwerking bij Ajax: in het seizoen 2018/19 wonnen ze de landstitel en de KNVB-beker en bereikten ze de halve finale van de Champions League. De Ligt stapte na dat seizoen over naar Juventus. In 2022 transfereerde hij naar Bayern München.

Bij de Duitsers kon De Ligt de laatste maanden rekenen op een basisplaats, maar hij was nooit helemaal onomstreden in Beieren. 'Der Rekordmeister' zou daarom willen meewerken aan een vertrek.

Matthijs de Ligt

Noslin na een half jaar al hogerop in Serie A

Tijjani Noslin stapt van Hellas Verona over naar Lazio. De bijna 25-jarige buitenspeler verhuisde in de afgelopen winterstop van Fortuna Sittard naar Verona. In de Serie A maakte hij in een half jaar veel indruk, met vijf goals en vier assists in zeventien wedstrijden.

In het seizoen 2020/2021 kwam Noslin nog uit voor de Utrechtse amateurclub DHSC. Mede met de hulp van Wesley Sneijder kwam hij via TOP Oss bij Fortuna terecht. Na tweeënhalf jaar in Limburg vervolgde Noslin zijn loopbaan in Italië.