NOS Voetbal

Koeman voegt Zirkzee toe aan EK-selectie na schrikmoment met Brobbey

Bondscoach Ronald Koeman heeft Joshua Zirkzee bij de EK-selectie van het Nederlands elftal gehaald. Dat doet hij nadat Brian Brobbey vandaag op de training in Duitsland uit was gevallen met hamstringklachten.

Bologna-spits Zirkzee moet zijn vakantie in Florida afbreken om naar het trainingskamp van Oranje in Wolfsburg te komen. Nederland speelt zondag om 15.00 uur zijn eerste wedstrijd van dit EK tegen Polen.

Zirkzee maakte geen deel uit van de voorselectie voor het EK. Dat had mede met een lichte blessure te maken. Daarvan is hij nu hersteld. Het is nog onduidelijk wanneer de aanvaller voor het eerst mee kan trainen. Oranje traint morgen weer om 12.00 uur.

Schrikmoment met Brobbey

Woensdag ging Brobbey licht aangeslagen van het trainingsveld na een botsing met Matthijs de Ligt en met de medische staf naar binnen. Zijn hamstring voelde wat stram en de Ajax-spits werd voor de zekerheid onderzocht. Er bleek niets beschadigd.

Toch is Brobbey niet okselfris en onzeker qua inzetbaarheid voor het duel met Polen.

Met het oproepen van Zirkzee zijn er weer 26 spelers in de selectie van Oranje. Eerder deze week vielen Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners af en daarop besloot Koeman al Ian Maatsen op te roepen.

In eerste instantie wilde Koeman geen 26ste speler bij de selectie halen, maar nu Brobbey klachten heeft neemt de bondscoach het zekere voor het onzekere.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl