NOS Voetbal

Opluchting Oranje: geen hamstringblessure Brobbey wijst onderzoek uit

Opluchting in het Oranje-kamp. Brian Brobbey viel - vier dagen voor de eerste EK-wedstrijd tegen Polen - met hamstringklachten uit op de training in Wolfsburg, maar onderzoek heeft uitgewezen dat er niks aan de hand is, laten bronnen aan de NOS weten.

Morgen traint het Nederlands elftal weer (om 12.00 uur) in basiskamp Wolfsburg en dan kan Brobbey gewoon weer meedoen. Afgelopen dagen raakte Oranje Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners kwijt door blessureleed en kwam Ian Maatsen als vervanger bij de groep.

Na een duel met Matthijs de Ligt ging Ajax-spits Brobbey licht aangeslagen van het veld en met de medische staf naar binnen. Zijn hamstring voelde wat stram en die werd voor de zekerheid onderzocht, met een gunstige uitkomst.

Voorvechter voor 26 spelers

Mocht Brobbey zijn afgevallen, dan had bondscoach Ronald Koeman voor hem nog een vervanger hebben kunnen oproepen. Zijn selectie bestaat nu uit 25 spelers.

Koeman heeft altijd gezegd dat het voor bondscoaches fijn zou zijn als er in plaats van 23 spelers 26 spelers opgeroepen mogen worden, omdat je dan blessures beter kan opvangen en alsnog elf tegen elf kan spelen op de training. De UEFA stond dat uiteindelijk ook toe.

Bekijk hier de laatste aflevering van 'In het spoor van Oranje.

In het spoor van Oranje #6: Frenkie-debacle en Maatsen van jacht geplukt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl