Álvaro Morata
NOS Voetbal

Spanje-aanvoerder Morata keert bij Milan terug in Serie A

Álvaro Morata vervolgt zijn loopbaan bij AC Milan. De aanvoerder van de kersverse Europees kampioen Spanje tekende in Milaan een contract tot medio 2028, met een optie voor nog een seizoen.

Morata maakt daarmee na twee seizoenen bij Atlético Madrid zijn comeback in de Serie A. De transfersom bedraagt naar verluidt 13 miljoen euro.

Na jaren in de jeugd bij Atlético, Getafe en Real Madrid brak Morata bij Real door. Daarop volgde een reis langs verschillende topclubs in Europa. Via Juventus, weer Real Madrid, Chelsea, Atlético Madrid en weer Juventus keerde hij in 2022 terug bij Atlético.

Álvaro Morata

In totaal maakte hij op het hoogste clubniveau 172 doelpunten in 506 wedstrijden. Hij won twee keer de Champions League, één keer de Europese Supercup, één wereldbeker voor clubs, twee Spaanse landstitels, twee Spaanse bekers, twee Italiaanse landstitels, drie Italiaanse bekers en een FA Cup.

Bij Milan, de club van onder anderen Tijjani Reijnders, wordt Morata de opvolger van de Franse spits Olivier Giroud, die verhuist naar LA Galaxy. Ook Joshua Zirkzee was lang in beeld om de aanval van Milan te versterken, maar de Oranje-international koos voor Manchester United.

Kijk hieronder naar het interview met Morata na het veroveren van de Europese titel:

Morata na winst in EK-finale: 'Dit is geweldig, ik ben trots'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl