Joshua Zirkzee
NOS Voetbal

Ten Hag heeft beet: Zirkzee van Bologna naar Manchester United

Joshua Zirkzee vertrekt van het Italiaanse Bologna naar Manchester United. De spits gaat bij de ploeg van trainer Erik ten Hag de concurrentiestrijd aan met de Deen Rasmus Højlund.

United betaalt naar verluidt ongeveer veertig miljoen euro voor Zirkzee, die tekent tot medio 2029 met een optie voor nog een jaar. Zirkzee (23) debuteerde vorige week in de kwartfinale van het EK tegen Turkije in het Nederlands elftal.

Zijn nieuwe trainer Ten Hag zet United de laatste weken steeds meer naar zijn hand. Hij vulde zijn staf aan met drie Nederlanders: Ruud van Nistelrooij, René Hake en Jelle ten Rouwelaar. Naast Zirkzee probeert United momenteel ook Matthijs de Ligt aan de selectie toe te voegen.

Zirkzee verruilde op jonge leeftijd de jeugdopleiding van Feyenoord voor Bayern München. Daar stond hij als een groot talent te boek, maar echt doorbreken lukte niet. Via Parma en Anderlecht kwam Zirkzee twee jaar geleden bij Bologna terecht.

In Italië draaide de Schiedammer een geweldig seizoen, als een hangende spits in een aanvallende ploeg. Met elf doelpunten en vijf assists had hij een groot aandeel in het succes van Bologna, dat zich plaatste voor de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl