NOS Voetbal

Ten Hag verlengt contract bij Manchester United: 'Vele voorbeelden van vooruitgang'

Het contract van trainer Erik ten Hag bij Manchester United is verlengd tot 2026, zo maakt de Engelse club bekend.

"Ik ben erg blij dat we een overeenstemming hebben bereikt om de samenwerking voort te zetten", aldus Ten Hag op de clubkanalen. De 54-jarige coach vertelde onlangs in Studio Fußball al hoe de clubleiding hem duidelijk maakte samen verder te willen.

Ten Hag ontving United-eigenaars op Ibiza: 'Binnenkort praten over contractverlenging'

"Terugkijkend op de afgelopen twee jaar kunnen we met trots terugkijken op twee prijzen en vele voorbeelden van vooruitgang. Daarmee zijn we echter nog niet klaar, er is nog veel werk voor de boeg om Manchester United terug te brengen op het niveau dat bij de club verwacht wordt. Dat betekent strijden om titels, in Engeland en Europa."

Slechtste notering ooit

Onder Ten Hag won Manchester United in twee seizoenen een League Cup en de FA Cup. In zijn eerste seizoen leidde hij de club naar de derde plek in de Premier League, afgelopen seizoen eindigde United op de achtste plaats, de slechtste notering in de clubhistorie.

"Hoewel de evaluatie van het afgelopen seizoen verbeterpunten benadrukt", zegt sportief directeur Dan Ashworth, "kwam er ook een duidelijke conclusie dat Erik de beste man is om mee samen te werken om de normen en de resultaten te verbeteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl