KNVB-bekerblog
NOS VoetbalAangepast

Atlético Madrid meldde zich voor Wieffer • Timber en Trauner geblesseerd eraf

Lees hier terug hoe de twee wedstrijden in de kwartfinales van het bekertoernooi van woensdag verliepen:

liveblog gesloten

Tot morgen!

We houden ermee op hier in De Kuip. Feyenoord en Cambuur plaatsten zich deze woensdagavond voor de halve finales van de KNVB-beker.

Dit zijn nu de halvefinalisten:

  • NEC
  • SC Cambuur
  • Feyenoord

Morgen maken FC Groningen en Fortuna Sittard uit wie de laatste ploeg bij de laatste vier wordt. Dat duel begint om 20.00 uur. De loting voor de halve finales vindt zaterdag plaats om 22.30 uur.

Daarmee sturen we je de nacht in. Het was een genoegen, en wie weet: tot morgen!

Uitslagen en programma van morgen

De uitslagen en het programma van de kwartfinales van de KNVB-beker

Atlético Madrid meldde zich voor Wieffer

Mats Wieffer geeft na het bekerduel met AZ toe dat het Spaanse Atlético Madrid zich deze winter bij Feyenoord heeft gemeld om de middenvelder over te nemen. Maar, zegt de Oranje-international tegen ESPN, dat de clubs er niet uit zijn gekomen.

Wrok heeft Wieffer niet, hij zit op zijn plek in Rotterdam. Een transfer komende zomer sluit hij niet uit. Maar voorlopig voetbalt hij nog met goede moed voor Feyenoord.

Mats Wieffer

FEY-AZ | 90+8' Klaar in Rotterdam!

Het is gedaan in De Kuip. Feyenoord wint met 2-0. Zeer gemakkelijk. Eigenlijk was het nooit een echte wedstrijd. Arm in arm lopen Arne Slot en Dani de Wit het veld over. Japanners Sugawara en Ueda praten nog wat na. Giménez - ook wat hinkend - geeft nog wat handjes. Gemoedelijk sfeertje.

Eigenlijk had de neutrale kijker hier wel meer van verwacht, kijkend naar de ontmoeting tussen AZ en Feyenoord in de competitie afgelopen zondag (1-0 voor Feyenoord), waarin AZ veel sterker speelde dan in deze kwartfinale. AZ ligt erui, Feyenoord gaat door naar de halve finales.

Lees hieronder het hele verslag:

FEY-AZ | 90+2' Timber groggy

Timber ligt al even op de grond. Bij bewustzijn, zeggen we er gelijk maar even bij. Maar groggy is de middenvelder wel. Hij werd ongenadig hard in het gezicht geschoten door Paixao, die zonder al te veel oog voor zijn omgeving en gevoel voor rust, de bal weg roeide. De bal komt zo op de kind van Timber.

Na minutenlang behandeling, waarin hij ook even in de stabiele zijligging gelegd moet worden, gaat Timber er met een brancard van af. Geen fijn beeld.

Feyenoord-AZ: 2-0

FEY-AZ | 86' Goal Feyenoord!

En daar is de beslissing: 2-0 voor Feyenoord! De aanval is fraai, tiki-taka door de AZ-linies. Paixao zet 'm op, via Wieffer wordt Stengs bereikt en die geeft Nieuwkoop een niet te missen kans voor open doel. AZ zoek gespeeld.

Feyenoord-AZ: 2-0

FEY-AZ | 78' Applaus voor doelpuntloze Giménez

De Feyenoord-fans houden van hun spits Giménez, ook al heeft hij nu vijf wedstrijden op rij niet gescoord. De Mexicaan maakte pas één doelpunt dit nieuwe jaar. Een spits met een dipje.

De Kuip probeert 'm met een bemoedigend applaus eruit te trekken, terwijl hij naar de kant sjokt omdat hij vervangen wordt door Ueda.

Feyenoord-AZ: 1-0

Santiago Giménez

FEY-AZ | 68' Timber?! Nee

Timbertje, Timbertje, wat ga je doen? Schieten natuurlijk, de bal komt zo lekker voor zijn rechter uit dat hij wel moet. Iedereen zou schieten. Timber mikt 'm naar de linkerhoek, van het doel af draaiend, maar net te ver naar links.

Feyenoord krijgt weer iets meer controle over de wedstrijd. De opleving van AZ duurde kort. De Alkmaarders brengen Lequincio Zeefuik in, als lange sterke stormram, wie weet levert dat nog wat op.

Feyenoord-AZ: 1-0

FEY-AZ | 61' AZ schiet richting doel, ja echt

Bijna het eerste schot tussen de palen van AZ. Het is een blogpost waard en dat zegt eigenlijk alles. AZ heeft na rust meer de bal, maar het levert nog niets op. De actie van Van Brederode zojuist is niks op aan te merken, hij komt goed naar binnen, maar zijn schot draait naast het doel.

Feyenoord-AZ: 1-0

FEY-AZ | 54' Felheid neemt toe

AZ zal toch moeten komen, want op deze manier wordt het niks. De Alkmaarders schoten nog niet één keer op het doel van Wellenreuther. Het begint er deze minuten iets meer op te lijken, wat AZ laat zien. Meer strijd is er in elk geval wel. Al komt het ook omdat Feyenoord de handen om de keel van AZ ietsjes loslaat.

De tik op de enkels van Timber zo even was lelijk, maar soms moet er even 'een signaal' worden afgegeven. Even later krijgt Belic dan weer een cakeje. En zo wordt het allemaal wat feller en steviger. Niet in het nadeel van AZ...

Feyenoord-AZ: 1-0

FEY-AZ | 46' Spelen maar!

De tweede helft is begonnen: met drie wissels bij AZ.

  • Belic, Martins Indi en Van Brederode erin;
  • Penetra, Mijnans en Bazoer eruit.

Ja, AZ moet wat.

Feyenoord-AZ: 1-0

Dani Alves ontkent verkrachting: 'We genoten er allebei van'

De Braziliaanse voetballer Dani Alves heeft in de rechtbank ontkend dat hij in 2022 een 23-jarige vrouw heeft verkracht op het toilet van een nachtclub in Barcelona. "Ik ben niet het type man dat zoiets doet", zei de 40-jarige Alves.

Het Openbaar Ministerie eist negen jaar gevangenisstraf en een schadevergoeding van 150.000 euro van Alves. Hij zit sinds zijn arrestatie in januari vorig jaar vast.

Lees verder via onderstaande link:

Dit gebeurde eerder: Cambuur bereikt laatste vier KNVB-beker, 'niet normaal'

SC Cambuur heeft Vitesse een volgende kater bezorgd, dit keer in de kwartfinales van de KNVB-beker. De Leeuwarders, de nummer acht uit de Keuken Kampioen Divisie, wonnen op eigen veld met 3-1 van de hekkensluiter van de eredivisie en plaatsten zich voor de tweede keer in de clubhistorie voor de halve finales van de beker.

"Niet normaal, niet normaal", zei Milan Smit na afloop in gesprek met Langs de Lijn En Omstreken. "Je weet dat Vitesse er niet lekker in zit, maar hier thuis, in deze sfeer, dan weet je dat er wat te halen valt."

Lees het hele wedstrijdverslag en luister naar reacties via onderstaande link:

FEY-AZ | 45+5' Rust in De Kuip

En de heren gaan aan de thee. Verdiende voorsprong voor Feyenoord. Enige tegenvaller: aanvoerder Trauner is uitgevallen met een hamstringblessure. En AZ? Tja, dat kan eigenlijk niet meer doen dan tegenhouden, gokken op een counter, de Rotterdamse storm doorstaan, en dan hopen dat de schade niet zo groot is en dat er nog genoeg energie in de kuiten zit om de Rotterdammers achteruit te drukken.

Feyenoord-AZ: 1-0

FEY-AZ | 44' Goal Feyenoord!

Geertruida kopt binnen

Feyenoord komt op 1-0! Geertruida kopt binnen. Hancko neemt voor de zoveelste keer deze laatste minuten het AZ-doel onder vuur, met een afzwaaier, dat wel, maar die belandt op het voorhoofd van Geertruida. En hij twijfelt niet.

Feyenoord-AZ: 1-0

Geertruida viert de 1-0

FEY-AZ | 42' Nog 0-0, maar voor hoe lang?

Dat het nog 0-0 staat in De Kuip is een klein wonder. Feyenoord verdient de voorsprong. AZ-goalie Ryan redde er al flink wat ballen uit. Stengs miste al, net als Geertruida, en Gimenez, en Wieffer, en wie eigenlijk allemaal niet?

Kortom: AZ staat onder grote druk.

Feyenoord-AZ: 0-0

FEY-AZ | 31' Trauner gewisseld

Trauner tekent de dunne lijn tussen glorie en duisternis van het voetbal zo voor je uit. Nog geen tien minuten geleden denkt de aanvoerder van Feyenoord dat hij zijn eerste goal voor zijn club maakt. Teamgenoten bespringen hem, knuffelen hem, wrijven over de glimmende schedel, want wat wordt het hem gegund.

Trauner krijgt felicitaties na zijn doelpunt, die uiteindelijk niet telt

Maar de VAR trok al wat lijntjes en ziet buitenspel: Trauners eerste goal telt niet. En dan, enkele sprintjes later, schiet het de verdediger zo in de Oostenrijkse hamstrings. Iedere voetballer weet direct wat dat betekent: wisselen.

Over het machtige kale hoofd en vriendelijke gezicht, dat net nog zo vrolijk stond, valt een donkere droefenis. De Kuip gooit een kletterend applaus over hem uit, als hij richting de dug-out strompelt, maar dat helpt ook niet veel. Met de handen in het gezicht valt Trauner achterover op zijn stoel.

Feyenoord-AZ: 0-0

Trauner gaat geblesseerd eraf

FEY-AZ | 24' Geen eerste Trauner-goal

Gernot Trauner wil maar wat graag scoren, en dat doet hij net ook. Een kopbal, verlengd uit een vrije trap, valt zo onderkant lat binnen. Eindelijk die eerste goal namens Feyenoord... Maar nee, de VAR kijkt altijd mee om een droom aan diggelen te slaan. Volledig terecht overigens hoor: scheidsrechter Nijhuis wordt naar het scherm geroepen en ziet dan ook dat het buitenspel was.

Gaan we toch even terug naar half januari, toen we Trauner spraken. De Feyenoord-captain zei toen dit:

"Het belangrijkste is om als team succesvol te zijn, maar ik wil het team ook wel eens helpen met een doelpunt. Dat irriteert me wel een beetje. Het zou mooi zijn als ik dit seizoen in ieder geval één keer scoor..."

Feyenoord-AZ: 0-0

FEY-AZ | 21' Goal Feyenoord?

Trauner kopt binnen, maar het doelpunt telt niet

Trauner kopt binnen, goal voor Feyenoord! Zo lijkt het, maar het is randje buitenspel. Er is ook wat geduw en getrek gaande in het zestienmetergebied. De VAR gaat nog kijken...

Feyenoord-AZ: 0-0

FEY-AZ | 18' Feyenoord link

AZ komt even nauwelijks meer van de eigen helft af. Feyenoord houdt de druk erop. Het is tegenhouden voor de Alkmaarders - en meer niet. Net schoot Stengs al rakelings over. En nu haalt Gimenez in de draai uit vanaf een meter of tien. Maar het woud van AZ-benen is te dicht.

Geen goal nog, maar hoe lang houdt AZ dit vol?

Feyenoord-AZ: 0-0

FEY-AZ | 12' Applaus voor Bijlow

Twaalf minuten gespeeld en dan is het tijd voor Het Legioen van Feyenoord om zich te laten horen. Deze keer voor hun eerste keeper Justin Bijlow. Hij raakte geblesseerd afgelopen zondag en ligt er acht weken uit. De zoveelste blessure van de doelman dit seizoen.

We zien een spandoek, we horen een spreekkoor als ode aan Bijlow en dan komt de keeper zelf even van zijn stoel op het ereterras om te zwaaien. Een paar klopjes op het hart en de band tussen fans en doelman is onbreekbaar.

Feyenoord-AZ: 0-0

Spandoek voor Bijlow

FEY-AZ | 11' Feyenoord zet druk

Nog niet veel spannends gebeurd na ruim tien minuten spelen, maar duidelijk is wel dat Feyenoord AZ niet wil laten voetballen. Feyenoord staat hoog - zoals dat dan heet - en zet de boel dus vroeg vast. Kijken of AZ eronderuit kan voetballen.

Feyenoord-AZ: 0-0

Drievoudig winnaar Nigeria finalist Afrika Cup na penalty's tegen Zuid-Afrika

Nigeria heeft voor de achtste keer de finale van de Afrika Cup bereikt. De kampioen van 1980, 1994 en 2013 won in het Ivoriaanse Bouaké na penalty's van Zuid-Afrika.

Na 90 en 120 minuten stond het 1-1.

Lees hieronder het hele wedstrijdverslag:

FEY-AZ | 1' Aftrap!

We zijn begonnen in Rotterdam! Paar opvallende dingen:

  • Nieuwkoop staat weer rechtsbuiten bij Feyenoord
  • Poku staat in de spits bij AZ en rechtsback Sugawara speelt rechtsbuiten, want spits Pavlidis is geschorst
  • Wellenreuther staat onder de lat bij Feyenoord, want Bijlow is afgelopen weekend geblesseerd geraakt

Feyenoord-AZ: 0-0

FEY-AZ | Warming-up in De Kuip

  • Pro Shots
    De warming-up in Rotterdam
  • Pro Shots
    De warming-up in Rotterdam
  • Pro Shots
    De warming-up in Rotterdam
  • Pro Shots
    De warming-up in Rotterdam
  • Pro Shots
    De warming-up in Rotterdam
  • Pro Shots
    De warming-up in Rotterdam
  • Pro Shots
    De warming-up in Rotterdam

CAM-VIT | 90+9' Klaar in Leeuwarden!

Het bekeravontuur is voorbij voor Vitesse: Cambuur wint met 3-1 en plaatst zich voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi.

SC Cambuur-Vitesse: 3-1

CAM-VIT | 90+5' Fries heldendom dichtbij

Trainer Henk de Jong had zijn jongens voorgehouden: win vandaag en jullie wacht eeuwige roem in de Friese hoofdstad. Zeg maar niets meer, dachten de Cambuur-spelers, ze hebben allemaal gelopen voor twee, gebikkeld, het kunstgras opgevreten, en onsterfelijkheid is dichtbij. Nog maar vier minuten verwijderd...

SC Cambuur-Vitesse: 3-1

CAM-VIT | 90' Negen minuten extra

Oke, negen minuten extra, vanwege alle blessuregevallen, wissels en het VAR-moment van zojuist. Kan Vitesse nog iets?

SC Cambuur-Vitesse: 3-1

CAM-VIT | 88' Goal Cambuur!

Smit schiet raak! En niet te zuinig ook: snoeihard, vol in de bovenhoek. Geen vleugje twijfel in de streep die uit zijn rechter komt. Het is 3-1 voor de thuisploeg, de fans willen het weten, ze zingen en springen.

De grimas bij Sturing, en de Vitesse-fans, zegt alles.

SC Cambuur-Vitesse: 3-1

Smit schiet raak van elf meter

CAM-VIT | 87' Penalty Cambuur

Niemand zag het in het stadion, dat een Vitesse-verdediger een bal op de arm kreeg. De VAR zag het wel: penalty dus.

SC Cambuur-Vitesse: 2-1

CAM-VIT | 81' Goal Cambuur!

En de 2-1 voor Cambuur! Fedde de Jong schiet Cambuur naar de voorsprong. Twee minuten na de gelijkmaker. De maker van de 1-1 laat zich toch makkelijk uitspelen door Cambuur-back Poll die voorgeeft en daar de 20-jarige De Jong vrij ziet staan.

De Jong schiet lekker binnen hoor, hard in het dak van het doel.

SC Cambuur-Vitesse: 2-1

CAM-VIT | 79' Goal Vitesse!

Natuurlijk doet Anis Hadj Moussa het! Vitesse op 1-1. De van een Belgische eerstedivisionist gehuurde pingelaar dribbelt naar binnen, naar zijn linker, en prikt raak in de korte hoek. Verdiend? Jawel, op basis van de tweede helft.

SC Cambuur-Vitesse: 1-1

Vitesse viert de 1-1

FEY-AZ | Nog driekwartier te gaan...

CAM-VIT | 67' Geen Cambuur-goal, hoe is het mogelijk

Woorden kunnen moeilijk recht doen aan dit Cambuur-salvo. We zien een corner, een pegel van een meter of 25, een rebound die over alles en iedereen heen stuitert, een kopbal voor open doel op de lat, nog een rebound en de zoveelste redding. Een pandemonium van benen, van Vitesse-lichamen, van blauwgele Cambuur-stormrammen. Alles, maar geen doelpunt. En dus blijft het 1-0 voor Cambuur.

Net geen 2-0.

SC Cambuur-Vitesse: 1-0

CAM-VIT | 55' Cambuur ruikt bloed, Meerdink mikt mis

Zeker geen saai begin van de tweede helft. Cambuur ruikt bloed en zet Vitesse onverminderd onder druk. Het leidde al tot wat gehannes voor het doel van Schubert. Maar Cambuur is geen Manchester City en dus geeft het automatisch ook wat ruimte achterin weg.

Vitesse maakt er gebruik van. Via weer het duo Meerdink-Hadj Moussa, Meerdinks kopbal vliegt net over. Dit gaat niet bij 1-0 blijven...

SC Cambuur-Vitesse: 1-0

Meerdink springt over een verdediger heen

CAM-VIT | 46' Gaan we weer!

We zijn weer begonnen in Leeuwarden. Ietsjes later, want er stond nog een sproeier iets te lang aan. Nog wissels? Jazeker, Mazilu blijft achter in de kleedkamer, Boutrah komt erin voor Vitesse.

SC Cambuur-Vitesse: 1-0

FEY-AZ | Road to the kwartfinales van Feyenoord en AZ

Feyenoord kwam in de vierde ronde pas voor het eerst in actie dit bekertoernooi, tegen FC Utrecht, een nipte 2-1 thuisoverwinning werd het.

In de achtste finales boekte Feyenoord een o zo belangrijke zege voor het zelfvertrouwen, want de weken ervoor ging het toch niet meer vanzelf met de Rotterdammers. Feyenoord versloeg PSV met 1-0.

Lees hier terug hoe dat verliep:

AZ moet overal hard voor werken dit seizoen, zo ook in de beker. In de vierde ronde overleefde het ternauwernood een veldslag bij de amateurs van HHC Hardenberg (2-3) en een ronde later tegen de amateurs van Quick Boys (4-3) moest het tot penalty's komen.

Een ding is wel duidelijk: als AZ in de beker speelt, is er vermaak.

Lees hier hoe het tegen Quick Boys verliep:

CAM-VIT | 45' Rust!

In Leeuwarden gaan ze aan de thee. De thuisploeg staat 1-0 voor, door een doelpunt van Smit.

SC Cambuur-Vitesse: 1-0

CAM-VIT | 35' Goal Cambuur!

Hangen! De kansen zijn dan wel voor Vitesse, maar het is Cambuur dat op voorsprong komt. Vitesse-middenvelder Enzo Cornelisse helpt een handje door knullig de bal te verspelen op het middenveld. Fedde de Jong duikt erop en legt de bal panklaar voor spits Milan Smit. De aanvaller denkt snel en schiet raak achter de Duitser Schubert.

Het zat er de laatste minuten wel aan te komen. Net voor het doelpunt nam Daniël van Kaam een voorzet in één keer op zijn slof, maar de volley belandde in de handen van een supporter achter het doel. +

SC Cambuur-Vitesse: 1-0

Milan Smit maakt de 1-0

CAM-VIT | 22' Vitesse drukt, met Meerdink en Hadj Moussa

Cambuur liet zich al wel zien, maar de grootste kansen zijn voor Vitesse. Zojuist twee keer achter elkaar. Eerst pegelt Meerdink hard op de vuisten van Van Osch. En vlak erna eindigt een venijnig schot van Hadj Moussa in de handen van de Cambuur-goalie.

Die Hadj Moussa is een 21-jarige Algerijns-Frans voetballer die sinds 2023 onder contract staat bij Patro Eisden Maasmechelen. Vitesse huurt de lepe buitenspeler van de club die uitkomt op het tweede niveau in België. Patro Eisden Maasmechelen is in handen van Coley Parry, de man die ook Vitesse wil overnemen, al is het nog wachten op goedkeuring van de KNVB.

SC Cambuur-Vitesse: 0-0

CAM-VIT | 15' Mexx en Fedde: ex-teamgenoten bij Jong AZ

Mexx Meerdink omringd door Cambuur-spelers

Ze zijn allebei 20 jaar. Ze staan vanavond in Leeuwarden allebei op de linkerflank. En ze wonnen vorig seizoen samen de Youth League met Jong AZ. Mexx Meerdink en Fedde de Jong.

In deze kwartfinale van de beker spelen ze alleen niet met elkaar, maar tegen elkaar. De Jong is uitgeleend aan Cambuur, speelt met nummer 10 en staat linksbuiten. Meerdink is uitgeleend aan Vitesse, speelt met nummer 35 en staat ook linksbuiten. Een kennismaking met het beulswerk van een kwartfinales van de KNVB-beker. Kijken hoe beide jongemannen zich staande houden.

SC Cambuur-Vitesse: 0-0

Lees hier terug hoe Jong AZ vorig jaar de Youth League won:

CAM-VIT | 10' Vitesse met eerste gevaar

Je merkt al: dit gaat geen duffe wedstrijd worden. Er zit spanning in het spel, ploegen die elkaar niet veel ruimte willen geven. Hartstochtelijk zingen de aanwezige supporters de heren toe.

Het eerste gevaar komt zojuist van Vitesse, van Anis Hadj Moussa, zijn schot van scheert rakelings over.

SC Cambuur-Vitesse: 0-0

Mica Pinto en Fedde de Jong

CAM-VIT | 1' Aftrap in Leeuwarden!

En we zijn begonnen in Leeuwarden. In het uitverkochte Cambuur-huis. Vuurwerk stijgt op boven de tribunes. Het kunstgras glinstert in het stadionlicht. Kom maar op!

SC Cambuur-Vitesse: 0-0

CAM-VIT | Warming-up in Leeuwarden

  • Pro Shots
    De warming-up in Leeuwarden
  • Pro Shots
    De warming-up in Leeuwarden
  • Pro Shots
    De warming-up in Leeuwarden

Alvast even naar morgen: broertjes Duarte tegen elkaar in KNVB-beker

De broertjes Laros en Deroy Duarte stonden voor Kaapverdië samen op het veld bij de Afrika Cup en nemen het morgen tegen elkaar op tijdens FC Groningen-Fortuna Sittard.

Broertjes Duarte tegen elkaar in KNVB-beker: 'Zo mooi, alsof het zo moet zijn'

Zout in de wond van Hongkongse voetbalfan: Japanse fans zien Messi wel spelen

Lionel Messi heeft zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. De Argentijnse wereldster viel na een uur in bij Inter Miami in het vriendschappelijke duel met Vissel Kobe.

Tot zover niets bijzonders. Maar voor voetballiefhebbers in Hongkong is de invalbeurt extra zout in een nog verse wond.

Lees hier waarom:

Qatar klopt Iran bij de Azië Cup en staat opnieuw in de finale

Qatar heeft andermaal de finale van de Azië Cup bereikt. De titelverdediger was bij het Aziatische kampioenschap in eigen land in de halve finales drievoudig kampioen Iran - met Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh in de basis - met 3-2 de baas.

Lees via deze link het hele wedstrijd verslag:

CAM-VIT | Meerdink start weer bij Arnhemmers

  • Pro Shots
    Mexx Meerdink
  • Pro Shots
    Spelers van Vitesse komen aan bij het stadion
  • Pro Shots
    Spelers van Vitesse komen aan bij het stadion

Overmars-nieuws: FIFA verwerpt beroep tegen wereldwijde schorsing

De internationale voetbalbond FIFA heeft het beroep dat Marc Overmars heeft aangespannen tegen zijn wereldwijde schorsing verworpen. Overmars mag daardoor tot november 2024 geen enkele functie bekleden in het voetbal.

Lees verder via onderstaande link:

CAM-VIT | Opstellingen van Vitesse

De nieuwste aanwinst Mexx Meerdink staat weer in de basis bij Bitesse. Ook hebben Hadj Moussa en Kozlowski een basisplaats na hun invalbeurten tegen Go Ahead van afgelopen weekend.

Room speelt niet, reservedoelman Schubert staat onder de lat.

CAM-VIT | Opstellingen van Cambuur

Bij Cambuur zijn Wormgoor en Ottesen er voor het eerst bij. En veel namen keren terug in de selectie. Uldrikis, Kooistra, De Koe, Pichel en Reiziger zijn er weer bij.

Road to the kwartfinales van Cambuur en Vitesse

SC Cambuur staat achtste in de eerste divisie - geen wereldnieuws - maar in de KNVB-beker gaat het stukken beter. Tegen het dit seizoen geplaagde Vitesse kan de ploeg van trainer Henk de Jong zomaar de halve finales halen van het bekertoernooi. Maar hoe kwamen de Friezen eigenlijk zo ver?

Cambuur begon het toernooi in de derde ronde met een overtuigende 4-1 zege op MVV. Het begin van een knappe reeks. Want in de vierde ronde werd Dordrecht met 3-0 opgerold. Het lastigste hadden de Friezen het in de kwartfinales met de amateurs van Hercules: het werd 4-3.

Lees hier terug hoe dat verliep:

Het dit seizoen worstelende Vitesse - de Arnhemmers staan laatste in de competitie - begon het bekertoernooi met een bescheiden 1-0 overwinning in de derde ronde op de amateurs van Groene Ster. Tegen Heerenveen moest Vitesse aan de bak en tankte het wat vertrouwen (1-0) en toen kwamen de onbevreesde amateurs van AFC. Ook dat werd een nipte overwinning: 1-0.

Lees hier terug hoe dat verliep:

NEC is halvefinalist #1

Het was gisteren feest in De Goffert, waar NEC met 3-0 afrekende met ADO Den Haag. Koki Ogawa, Dirk Proper en Tjaronn Chery tekenden voor de drie Nijmeegse doelpunten.

De eerste van de vier kwartfinales bracht twee teams tegenover elkaar die de laatste weken in vorm zijn. NEC won vijf van zijn laatste zeven duels in de eredivisie en staat zevende. ADO Den Haag is met vijf overwinningen in zijn laatste zes duels opgeklommen naar de tweede plek in de eerste divisie en is ineens een serieuze kandidaat voor rechtstreekse promotie.

Hoe NEC ADO er precies onder kreeg, lees je hieronder:

Welkom!

Gaat u zitten voor een fijne avond Nederlands bekervoetbal. Zeker niet de minste wedstrijden. NEC plaatste zich gisteren als eerste club voor de halve finales van de beker. Vanavond gaan twee club zich voegen bij de Nijmegenaren.

Cambuur en Vitesse trappen af om 18.45 uur, waarna om 20.00 uur met een Feyenoord en AZ een bekertopper volgt.

Morgen sluiten FC Groningen en Fortuna Sittard de bekerweek af.

De uitslagen en het programma van de kwartfinales van de KNVB Beker