Marc Overmars
NOS Voetbal

FIFA verwerpt beroep Overmars tegen wereldwijde schorsing

De internationale voetbalbond FIFA heeft het beroep dat Marc Overmars heeft aangespannen tegen zijn wereldwijde schorsing verworpen. Overmars mag daardoor tot november 2024 geen enkele functie bekleden in het voetbal.

Afgelopen najaar kreeg Overmars in Nederland een werkverbod naar aanleiding van grensoverschrijdende berichten die hij als directeur voetbalzaken van Ajax had verstuurd naar een vrouwelijke medewerker.

Hij werd in februari 2022 door Ajax op non-actief gesteld en in november 2023 door het Nederlands Instituut Sportrechtspraak voor twee jaar geschorst, waarvan een voorwaardelijk.

De FIFA nam die schorsing begin januari over. Overmars vond het wereldwijde werkverbod een straf die niet in verhouding stond met zijn vergrijp.

De afwijzing werd bevestigd door Frank Neervoort, de woordvoerder van Overmars. "We hebben een bericht van twee zinnen ontvangen. In de eerste zin staat dat het beroep is verworpen, de tweede zin luidt dat de gemaakte kosten voor rekening van de heer Overmars zijn", zegt Neervoort.

De motivatie van de beslissing van de wereldvoetbalbond is Neervoort nog niet bekend. "Die moeten we nu via een portal van de FIFA opvragen. Ook de vorige keer duurde dat even."

Een beslissing over een eventuele gang naar het internationaal sporttribunaal CAS, de laatste beroepsmogelijkheid, volgt pas na lezing van de motivatie, aldus Neervoort.

Antwerp en Ajax

Na zijn vertrek bij Ajax trad Overmars al snel in dienst bij de Belgische club Royal Antwerp FC. Onder technische leiding van de Nederlander won Antwerp de dubbel van kampioenschap en beker.

De landstitel was de eerste sinds 1957 voor de club, die daardoor ook voor het eerst in de Champions League uitkwam.

De spelers van Antwerp tonen hun steun aan Overmars na de FIFA-schorsing.

In gesprek met de NOS onthulde Overmars vorige week dat hij tot twee keer toe een aanbod had gekregen om bij zijn oude werkgever Ajax terug te keren, de eerste keer slechts een kleine maand na zijn vertrek. Overmars verkoos echter een verblijf in het buitenland.

Dat werd bevestigd door uitvoerig berichtenverkeer, dat de NOS heeft ingezien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl