Marc Overmars is het niet eens met zijn beroepsverbod voor een jaar
NOS Voetbal

Overmars in beroep bij FIFA tegen 'buitenproportionele' wereldwijde schorsing

Marc Overmars gaat in beroep tegen de schorsing van de FIFA die hij kreeg voor grensoverschrijdend gedrag. Woordvoerder Frank Neervoort van de technisch directeur van Royal Antwerp FC laat weten dat Overmars de straf 'buitenproportioneel' vindt.

"Er is een aantal redenen om tegen die straf in beroep te gaan", zegt Neervoort. "Maar het gaat er vooral om dat één zaak van grensoverschrijdend gedrag een wereldwijd werkverbod van een jaar niet zou rechtvaardigen."

Hoe lang het duurt voordat er uitspraak wordt gedaan in de beroepszaak, is niet duidelijk. Tot die er is mag Overmars niet aan het werk.

Grensoverschrijdende berichten

De 50-jarige Overmars moest in februari 2022 vertrekken bij vanwege het sturen van grensoverschrijdende berichten en foto's aan een vrouwelijke medewerker. In november 2023 werd hij voor een jaar geschorst door het Nederlandse Instituut Sportrechtspraak (ISR).

Die straf werd deze maand overgenomen door de FIFA. "Nadat we de toelichting op de uitspraak van de FIFA ontvingen, hadden we drie dagen om in beroep te gaan, dat is bij deze gebeurd", legt Neervoort uit.

  • Pro Shots
    Spelers van Antwerp betuigden afgelopen weekend met die spandoek hun steun aan Overmars
  • ANP
    Een steunbetuiging aan Overmars door Ajax-fans

"Nu heeft de advocaat van Overmars tot en met vrijdag de tijd om het uitgewerkte beroep in te dienen. Hoe het daarna verder gaat, weten wij op dit moment ook niet."

Steunbetuigingen

Afgelopen weekend steunden de spelers en supporters van Antwerp Overmars met een spandoek en ook bij de wedstrijd Ajax-RKC was er een doek te zien met een steunbetuiging.

Als linksbuiten was Overmars rond de eeuwwisseling succesvol als speler van Ajax, Arsenal, FC Barcelona en Oranje (86 interlands). Hij werkte tien jaar als directeur voetbalzaken bij Ajax. Slechts anderhalve maand na zijn gedwongen vertrek ging hij bij Antwerp aan de slag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl