liveblog
NOS VoetbalAangepast

Superieur Ajax verzuimt te scoren in Kiev, maar plaatst zich wel voor Champions League

  • Ajax speelt voor het eerst sinds het seizoen 2014/15 in het hoofdtoernooi van de Champions League
  • Eindstand: Dinamo Kiev-Ajax 0-0
  • Eerste duel werd met 3-1 gewonnen door Ajax
  • Tadic mist in de eerste helft een strafschop
liveblog gesloten

De beurt is nu aan PSV!

Het is inmiddels na 01.00 uur in Kiev en ook in Nederland is het inmiddels woensdag. Dat is de dag waarop PSV gaat proberen om zich net als Ajax voor de groepsfase van de Champions League te plaatsen.

De uitgangspositie van de ploeg van Mark van Bommel is prima na de 3-2 zege in Wit-Rusland tegen BATE Borisov. Het duel in Eindhoven begint om 21.00 uur en natuurlijk is de NOS er weer bij op NPO Radio 1 en via het liveblog op NOS.nl.

Bedankt voor het volgen en graag tot morgen!

PSV voor de uitwedstrijd tegen BATE Borisov

Frenkie de Jong: 'Ik blijf bij Ajax'

Voor Frenkie de Jong zou een koppeling met FC Barcelona een droomscenario zijn voor zijn eerste schreden in de Champions League. De middenvelder is in beeld bij de Catalaanse topclub als mogelijke opvolger van Sergio Busquets, maar een tussentijdse overgang sluit De Jong uit. "Ik blijf sowieso dit jaar bij Ajax."

Frenkie de Jong weerstaat lokroep uit Barcelona: 'Ik blijf bij Ajax'

Ten Hag hoopt op Bayern München

Opluchting en tevredenheid bij Ajax na het bereiken van de Champions League. Al plaatste coach Erik ten Hag die prestatie wel in perspectief. "Dit is prachtig voor de hele club, maar het is nog geen prijs."

Klaas-Jan Huntelaar nam alvast een voorproefje op de loting. "Lokomotiv Moskou moeten we kunnen hebben. En Borussia Dortmund is lekker dichtbij." Ook Erik ten Hag, die net als Huntelaar een verleden heeft in de Bundesliga, hoopt op een specifieke tegenstander: "Bayern München!".

Ten Hag danst op het veld: 'Hier kan ik wel even van genieten'
Huntelaar verlangt naar de hymne

Feest in Kiev

De spelers van Ajax vieren feest in Kiev

Ten Hag: 'Wij zijn op de goede weg'

"Vanavond moeten we even genieten", zei Erik ten Hag na afloop bij Veronica. "Natuurlijk moeten we meer scoren. Dat zal ik ze later ook nog wel onder de neus wrijven. Maar we zijn aan het groeien. Dit toont aan dat we op de goede weg zijn."

De Ligt: 'Dit is fantastisch'

"Dit is fantastisch", zei aanvoerder Matthijs de Ligt met schorre stem van het zingen en feesten voor de camera van Veronica. "Dit is alleen maar goed voor onze ontwikkeling als spelers. Loting? Daar ben ik nu echt niet mee bezig."

Matthijs de Ligt en Dusan Tadic vieren feest na de plaatsing voor de Champions League in Kiev

Ook feest bij AEK Athene en Young Boys

Naast Ajax mogen AEK Athene en Young Boys zich opmaken voor de groepsfase van de Champions League.

Arbiter Björn Kuipers zat op de eerste rang bij de comeback van Young Boys tegen Dinamo Zagreb. Guillaume Hoarau boog in de tweede helft de 1-0 achterstand om in een 2-1 zege, waardoor de Zwitsers hun debuut maken in het miljoenenbal. De eerste treffer kwam voort uit een door Kuipers toegekende strafschop.

Of dat debuut met Miralem Sulejmani (oud-Heerenveen en -Ajax) zal zijn is nog maar de vraag. De Serviër kreeg in de tweede helft een Kroatische schoen in zijn gezicht en moest per brancard van het veld.

Ook AEK Athene meldt zich weer in de Champions League. De Grieken hielden het Hongaarse Videoton (met Danko Lazovic) op 1-1, wat genoeg was voor AEK na de 2-1 uitzege vorige week in Boedapest. De thuisploeg eindigde wel met negen man na twee rode kaarten in de slotfase.

Eindstanden:
Dinamo Kiev-Ajax 0-0 (1-3)
AEK Athene-Videoton 1-1 (2-1)
Dinamo Zagreb-Young Boys 1-2 (1-1)

AFGELOPEN - Ajax naar Champions League

Ajax plaatst zich dankzij een 0-0 gelijkspel in Kiev voor het eerst sinds het seizoen 2014/15 voor de groepsfase van de Champions League!

Vreugde bij de Ajacieden in Kiev na het bereiken van de Champions League

91' Tijd vol spelen

Een doelpunt lijkt er vanavond niet in te zitten, maar Ajax speelt de tijd wel rustig vol. Dit kan niet meer mis.

Tussenstand: 0-0

84' Onwaarschijnlijk

Het begint lachwekkend te worden. De storm van Dinamo Kiev is weer gaan liggen en vervolgens krijgt Ajax twee niet te missen kansen. Of toch wel. Eerst stuit Huntelaar weer eens van dichtbij op Bojko, daarna houdt hij onbedoeld de inzet van Ziyech op de Oekraïense doellijn tegen.

Maar...Ajax hoeft natuurlijk niet te scoren. Ook met 0-0 is de groepsfase van de Champions League een feit. En daar begint het nu wel sterk op te lijken.

Kiev beukt op de deur

Ajax heeft de teugels wat laten vieren en daarmee Dinamo Kiev in het zadel geholpen. In het laatste kwartier zijn het opeens de Oekraïners met het initiatief, al gaat het nog met te weinig finesse om echt gevaarlijk te worden. De Amsterdammers moeten nu de strijd aangaan bij de vele hoge voorzetten in het strafschopgebied en dat hebben ze aan zichzelf te wijten.

Erik ten Hag reageert met het inbrengen van Carel Eiting voor Maximilian Wöber. Met de jonge middenvelder hoopt hij de rust terug te brengen in zijn ploeg. Maar Ajax heeft wel een kopper minder nu in de eigen zestien.

Tussenstand: 0-0

60' Oppassen Ajax

Ajax mag niet laconiek worden. Een frivool hakballetje op de eigen achterlijn van Frenkie de Jong leidt bijna tot de 1-0 voor Dinamo Kiev. Matthijs de Ligt zorgt ervoor dat Soepriaga net niet aan de bal kan komen, die rustig voor de goal langs rolt.

Terwijl Ziyech weer aanlegt voor een vrije trap, zet Ten Hag zijn ploeg weer op scherp. De vrije trap belandt in de muur.

55' Ziyech teistert de lat

En dan dit: Hakim Ziyech mag aanleggen voor een vrije trap op een meter of twintig van het doel en krult de bal prachtig....tegen de lat. Een Amsterdamse goal kan niet uitblijven. Toch?

Tussenstand: 0-0

Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar balen na weer een gemiste kans in Kiev

50' Fenomenale Bojko redt Kiev

Ajax gaat ook na rust vrolijk door met kansen missen. Nu was het Noussair Mazraoui met een puike voetbal op een voorzet van Tadic. De bal stuit via de grond richting de kruising, maar weer heeft Bojko een geweldige reflex in huis.

Ajax heeft al 17(!) doelpogingen gehad. Dinamo Kiev moet het doen met 4.

Tussenstand: 0-0

Tussenstanden

Ook in Athene en Zagreb (met Björn Kuipers als arbiter) wordt gevoetbald om een plek in de Champions League.

De tussenstanden:
Dinamo Kiev-Ajax 0-0 (1-3)
AEK Athene-Videoton 1-0 (2-1)
Dinamo Zagreb-Young Boys 1-0 (1-1)

TWEEDE HELFT

Dinamo Kiev zal in de twede helft uit een ander vaatje moeten tappen. De ervaren middenvelder Denys Garmasj is in de ploeg gekomen voor Volodymyr Sjepelev, maar of dat het verschil gaat maken? Ajax begint ongewijzigd aan het tweede bedrijf.

RUST - Geen doelpunten in Kiev

Het is rust in Kiev waar het nog altijd 0-0 staat tussen Dinamo Kiev en Ajax. Dat het superieure Ajax niet op voorsprong staat, mag een wonder heten.

Behalve de gemiste strafschop van Dusan Tadic, kreeg Ajax nog een flink aantal kansen. De grootste was twee minuten voor rust voor Klaas-Jan Huntelaar. De spits hoefde de bal na een voorzet van Donny van de Beek maar in het Oekraïense doel te schuiven, maar keeper Denys Bojko is razendsnel uit zijn doel. Een knappe actie van de doelman, ere wie ere toekomt.

Het perspectief op de Champions League is, na de 3-1 in Amsterdam, nog altijd prima voor Ajax.

Ruststand: 0-0

Dinamo Kiev-doelman Denys Bojko gooit zich voor de inzet van Klaas-Jan Huntelaar

35' Ajax verzuimt te scoren

Ajax lijkt niet onder de indruk van de gemiste strafschop en gaat rustig door met het creëren van kansen. Tadic, Huntelaar en Van de Beek waren alle drie al heel dicht bij de openingstreffer. Toch blijft het ook uitkijken voor de uitbraak van Dinamo Kiev, waar het grote talent Viktor Tsygankov en de pas 18-jarige Vladyslav Soepriaga af en toe voor dreiging zorgen.

Tot vandaag had Soepriaga pas 7 minuten gespeeld in het eerste van Dinamo Kiev.

Tussenstand: 0-0

15' Tadic mist strafschop

Ai Tadic! De Serviër mag een strafschop nemen, maar schiet de bal met de binnenkant van zijn voet op de paal. Tomasz Kedziora, de doelpuntenmaker van vorige week, was trouwens de boosdoener bij Kiev. De Pool hield Matthijs de Ligt opzichtig vast in de Oekraïense zestien en arbiter Damir Skomina wees resoluut naar de stip.

Dat kan een dure misser worden, al heeft Ajax op de eerste vijf minuten na de touwtjes stevig in handen in Kiev.

Tussenstand: 0-0

Ziyech juicht al, maar Tadic schiet de strafschop tegen Dinamo Kiev op de paal
Dusan Tadic baalt van zijn gemiste strafschop tegen Dinamo Kiev

10' Van de Beek

De storm van Dinamo Kiev is gaan liggen en meteen krijgt Ajax de eerste grote kans. Dusan Tadic schildert de bal op het voorhoofd van Donny van de Beek, maar die krijgt net op dat moment een duwtje in zijn rug en kopt over.

6' Ajax dankt Onana

Wat een reflex van André Onana! De Kameroense goalie moet zich helemaal strekken op een inzet van Benjamin Verbic, die prachtig wordt bediend door Viktor Tsygankov. Dinamo Kiev begint furieus aan de wedstrijd. Voor Ajax is het even een kwestie van overleven.

Tussenstand: 0-0

André Onana redt Ajax op de inzet van Benjamin Verbic

Aftrap

Ajax trapt af in het Olympisch Stadion van Kiev. Dinamo Kiev zal moeten scoren na de 3-1 in Amsterdam. Plaatst Ajax zich voor het eerst sinds 2014/15 weer voor de Champions League?

De elf van Ajax voor het duel met Dinamo Kiev

Onrust op de tribunes

Terwijl de spelers wachten in de catacomben, worden de meegereisde fans uit Amsterdam belaagd door een groep Oekraïense fans. Ook vanmiddag in de stad werden Ajax-fans mishandeld. Laten we hopen dat het verder rustig blijft.

Ten Hag: 'Lef wordt beloond'

Erik ten Hag wil dat Ajax ook in Kiev in de aanval gaat. "Wij moeten bij onze eigen identiteit blijven", zei hij voor de camera van Veronica. "Lef wordt beloond, angst wordt bestraft. We moeten lef hebben."

Zijn keuze voor Maximilian Wöber als vervanger van de geschorste Nicolas Tagliafico heeft ook te maken met het feit dat hij Daley Blind optimaal wil laten renderen. "Ik weet waar Blind het beste uit de voeten kan. Dat is centraal in de verdediging of op het middenveld. Hij kan ook linksback, maar dat is niet zijn beste positie."

En hoe zit het met de blessure van David Neres? "Neres zit bij de eerste 18 en kan dus spelen. Ook na tien minuten als het moet, al zal dat niet mijn eerste optie zijn."

Erik ten Hag voor het duel van Ajax met Dinamo Kiev

ADO haalt Necid, Velthuizen krijgt kans bij AZ

Ook AZ en ADO Den Haag hebben vandaag goede zaken gedaan. AZ heeft dinsdag doelman Piet Velthuizen vastgelegd. De 31-jarige doelman trainde al enkele weken mee bij AZ en tekende een contract tot medio 2019. Achter eerste doelman Marco Bizot zocht AZ een extra doelman, omdat reservekeeper Rody de Boer met een schouderblessure kampt.

ADO Den Haag heeft spits Tomás Necid voor twee seizoenen vastgelegd. Necid liet maandag zijn contract bij het Turkse Bursaspor ontbinden. Dat maakte de weg vrij voor een terugkeer van de 29-jarige Tsjech naar de eredivisie, waarin hij eerder uitkwam voor PEC Zwolle. Bij ADO moet hij spits Bjørn Johnsen, die naar AZ is vertrokken, doen vergeten.

Ook huurt de club uit de Hofstad rechtsback Giovanni Troupée dit seizoen van FC Utrecht.

Piet Velthuizen

Luckassen weg bij PSV, Australiër Behich op komst

Voor het losbarst in Kiev, nog even een paar transfernieuwtjes. Bijvoorbeeld uit Eindhoven. Daar heeft Derrick Luckassen de deur (voorlopig) achter zich dicht getrokken. De middenvelder speelt dit seizoen op huurbasis voor Hertha BSC, dat ook een optie tot koop heeft bedongen. Vorig jaar tekende Luckassen een contract tot medio 2022 van AZ naar PSV. In Eindhoven slaagde hij er niet in een vaste basisplaats te veroveren. Hij speelde 19 eredivisiewedstrijden voor PSV, waarvan 9 als basisspeler.

Tegelijk is PSV in gesprek met Aziz Behich. De 27-jarige Australische linksback is een bekende van coach Mark van Bommel. Bij het afgelopen WK speelde Behich alle duels met Australië, waar Bert van Marwijk bondscoach was en Van Bommel assistent.

Aziz Behich namens Australië in actie bij het WK in Rusland

Opstelling Ajax

Maximilian Wöber tijdens de afsluitende training voor het duel met Dinamo Kiev

Toivonen, Vardy en Cahill stoppen ermee

Nou ja, niet met voetballen. Maar de interlandloopbaan van Ola Toivonen bij Zweden en Jamie Vardy en Gary Cahill bij Engeland zit erop.

Hoewel... "Als werkelijk iedereen in de aanval geblesseerd is, zal ik geen 'nee' tegen de bondscoach zeggen", aldus Vardy. En Cahill: "Als de coach mij echt nodig heeft, kan hij me oproepen."

Hongaar met koempel-verleden

Bij Dinamo Kiev zal Tamás Kádár vermoedelijk weer in de basis beginnen. De 28-jarige Hongaarse mandekker speelde een hoofdrol in het heenduel in Amsterdam. Eerst resulteerde zijn fraaie kopbal na tussenkomst van André Onana tot de Oekraïense gelijkmaker, later schonk hij Ajax een doelpunt door een schot van Hakim Ziyech met zijn kruin van richting te veranderen.

Wist u dat de Hongaar ooit in 2012 nog 12 wedstrijden in de eredivisie speelde?

Roda JC'er Tamás Kádár (links) stuwt PSV'er Dries Mertens in 2012 tot grote hoogte

Uitgerust

Dinamo Kiev startte afgelopen weekend met een flink gewijzigd team aan de competitiewedstrijd tegen Tsjernomorets Odessa (1-1). Van de 11 basisspelers in Amsterdam begonnen alleen doelman Denys Bojko, Mykyta Boerda en Viktor Tsygankov in de basis. De andere acht spelers kregen rust.

Verstandig of niet? We zullen zien...

Nu we het toch over Galácticos hebben

Een andere voormalig Galáctico dan. De schitterende omhaal van Cristiano Ronaldo in de kwartfinale van de Champions League is door voetbalfans gekozen tot mooiste doelpunt in de Europese competities van het afgelopen seizoen.

Het artistieke hoogstandje van de Portugees leverde hem een open doekje van het publiek in Turijn op. Die supporters kunnen inmiddels tweewekelijks genieten van Cristiano Ronaldo, die deze zomer voor 100 miljoen euro overstapte naar Juventus.

Ondertussen in Sittard

Mogen de supporters van Fortuna zich verheugen op de komst van een voormalig lid van 'Los Galácticos'.

Fortuna Sittard huurt José Rodríguez voor de rest van het seizoen van FSV Mainz. Rodríguez doorliep de jeugdopleiding bij Real Madrid, waar hij eind 2012 in de Champions League tegen Ajax debuteerde (4-1 winst voor Real). Een echte doorbraak bij de Koninklijke bleef echter uit.

Lees hier meer over het opmerkelijke carrièreverloop van de 23-jarige middenvelder.

José Rodríguez in het shirt van Fortuna Sittard

Ondertussen in Marseille

Is Kevin Strootman gepresenteerd als speler van Olympique Marseille. De Franse club betaalt 25 miljoen euro aan AS Roma en de 28-jarige middenvelder heeft een contract getekend voor vijf jaar. De transfersom kan met bonussen nog drie miljoen oplopen.

Ondertussen in Eindhoven

Heeft PSV-trainer zijn zegje gedaan in de persconferentie voor het duel in de play-offs met BATE Borisov. Ondanks de riante uitgangspositie om de groepsfase te bereiken (PSV won met 3-2 in Wit-Rusland) werden opvallend veel vragen gesteld over de trainer.

Van Bommel oogt in zijn eerste maanden als trainer vooral kalm en berekenend. Op een manier die wellicht niet strookt met zijn karakter. Want op het veld was hij allerminst rustig. Meer een druktemaker, explosief en ietwat opvliegend. Gedraagt hij zich anders? Voert hij een show op?

Van Bommel zelf haalt zijn schouders erover op: "Wat verwacht men dan? Dat ik met mijn jasje ga gooien?

Van Bommel: 'Wat verwachten de mensen dan van me?'

Mazraoui moet kiezen: Marokko of Oranje?

Een andere smaakmaker dit seizoen bij Ajax werd vandaag geconfronteerd met een dilemma. Noussair Mazraoui kreeg namelijk een uitnodiging Hervé Renard, de de bondscoach van Marokko voor de interland met Malawi.

Vorige week zat hij ook al om de tafel met Oranje-bondscoach Ronald Koeman. Een lastige keuze voor de 20-jarige rechtervleugelverdediger.

Noussair Mazraoui

Wel erbij: Dusan Tadic!

Alsof hij de sleutel had gevonden van de poort naar een ander universum, waar tijd en ruimte in het vijandelijke strafschopgebied veel aanzienlijker zijn. Zo nam Dusan Tadic de bal aan na een een-tweetje met Nicolás Tagliafico. Om hem heen stonden drie spelers van Standard Luik, maar die waren slechts toeschouwer bij de pirouette die de Serviër eruit gooide, alvorens de bal panklaar te leggen voor David Neres.

De actie, die de 3-0 inleidde tegen Standard, is een van de nu al talrijke momenten waarbij Tadic de Ajax-fans in vervoering bracht. De toeschouwers in de Johan Cruijff Arena hadden al snel door dat de voor ruim elf miljoen euro gekochte spelmaker weer zo'n speler is waarvoor zij hun seizoenkaart kopen.

En voorlopig krijgen zij waar voor hun geld.

Lees hier de analyse van onder anderen oud-ploeggenoot Kees Kwakman over het spel en de motivatie van de Servische balgoochelaar.

Dusan Tadic

Geen Tagliafico, wel Neres?

Maandag wilde Ajax-trainer Erik ten Hag nog niet prijsgeven of hij weer over David Neres kan beschikken. De Braziliaan raakte anderhalve week geleden geblesseerd aan zijn hamstring en keerde maandag weer terug bij de selectie. "De belangen zijn groot, maar het moet wel verantwoord zijn om hem op te stellen. We gaan straks bekijken hoe het tijdens de training gaat. Daarna nemen we een besluit."

Ook over de invulling van de linksbackpositie deed de coach geen uitspraken. De geschorste Nicolás Tagliafico zou vervangen kunnen worden door Max Wöber, maar het is ook mogelijk dat Ten Hag gaat schuiven in zijn opstelling en dat Daley Blind naar links verhuist.

Lees hier het verslag van de persconferentie maandag in Kiev.

Neres lijkt ook uitduel met Kiev niet te halen

Leugens, grote leugens en statistieken

Zo kenschetste de negentiendeeeuwse Britse premier Benjamin Disraeli (1804-1881) de waarde van statistieken. Toch zijn dit fijne cijfers voor eenieder die Ajax een goed hart toedraagt.

Resultaten uit het verleden

In het seizoen 2010/2011 eindigde de heenwedstrijd in Kiev in 1-1 (doelpunten Jan Vertonghen en Oleg Goesev). Een week later sleepte het Ajax van Martin Jol kwalificatie uit het vuur met een 2-1 zege door goals van Luis Suárez en Mounir El Hamdaoui. De legendarische Andrej Sjevtsjenko scoorde voor Dinamo uit een strafschop.

In 2014/2015 speelde Ajax ook in het Olympisch Stadion van Kiev. In de achtste finales van de Europa League verloren de Amsterdammers met 1-0 van Dnipro Dnipropetrovsk. Een week later werd Ajax na verlenging uitgeschakeld.

Jan Vertonghen duelleert met Andrej Sjevtsjenko tijdens Dinamo Kiev-Ajax in 2010

Programma

Dinsdag
Dinamo Kiev-Ajax (1-3)
AEK Athene-Videoton (2-1)
Dinamo Zagreb-Young Boys (1-1)

Woensdag
PSV-BATE Borisov (3-2)
PAOK Saloniki-Benfica (1-1)
Red Bull Salzburg-Rode Ster Belgrado (0-0)

Alle wedstrijden beginnen om 21.00 uur.

Ervaren arbiter

Het duel in Kiev staat vanavond onder leiding van Damir Skomina. De 42-jarige Sloveen die ook op het afgelopen EK en WK floot, is een goede bekende van de Ajacieden. Zo was hij vorig jaar nog arbiter bij de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United.

Ook Björn Kuipers komt vanavond in actie. Hij is de leidsman bij Dinamo Zagreb-Young Boys.

Damir Skomina in actie tijdens het WK in Rusland

Op het spel: geld, heel veel geld

Wat staat er op het spel? Behalve de eer en de sportieve uitdaging gaat het vanavond vooral om geld. Heel veel geld.

Vorig seizoen verdiende Feyenoord zo'n 20 miljoen euro in het miljoenenbal, waarin het één overwinning boekte. De totale prijzenpot voor de Champions League is dit jaar nog eens met meer dan 50 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar (circa 2 miljard tegenover 1,3 miljard). En dat heeft vooral te maken met een nieuwe prijzenpot op basis van een nationale coëfficiëntenrangllijst.

Als Ajax en PSV zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, dan kunnen beide clubs - in een conservatieve schatting- zomaar 40 miljoen euro bijschrijven. En dan is er nog geen wedstrijd gespeeld.

Lees hieronder hoe die miljoenenbonus is opgebouwd.

Ajax rekent zich nog niet rijk

3-1 lijkt een comfortabele voorsprong, maar de hoofdrolspelers bij Ajax rekenden zich vorige week nog niet rijk "Het blijft een linke stand", liet trainer Erik ten Hag direct weten. Donny van de Beek: "We moeten daar zeker nog een goal maken." En ook Dusan Tadic is op zijn hoede: "Het is niet genoeg. We moeten scherp blijven."

Van de Beek: 'We moeten in Kiev zeker nog een goal maken'

Vorige week: 3-1!

Vorige week won Ajax in de Johan Cruijff Arena met 3-1 van Dinamo Kiev. Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Dusan Tadic scoorden alle drie voor de pauze, rechtsback Tomasz Kedziora deed wat terug voor de Oekraïners.

De spelers van Ajax vieren de zege op Dinamo Kiev met het publiek

Добрий вечір!

Dobryy vechir, oftewel goedenavond! Welkom bij het liveblog van Dinamo Kiev-Ajax. De Amsterdammers verdedigen vanavond in de - in ieder geval voorlopig - belangrijkste wedstrijd van het seizoen een 3-1 voorsprong tegen de Oekraïense nummer twee van het afgelopen seizoen.

De winnaar van het tweeluik speelt vanaf september in de groepsfase van de Champions League.

Erik ten Hag kijkt toe tijdens de training daags voor het Champions League-duel in Kiev