Klaas-Jan Huntelaar kan zijn vreugde niet op

Ook Ajax zet grote stap naar groepsfase Champions League

In navolging van PSV heeft ook Ajax zijn eerste wedstrijd in de play-offs voor de groepsfase van de Champions League gewonnen. In de Johan Cruijff Arena werd Dinamo Kiev met 3-1 opzij gezet.

Volgende week dinsdag is de return in Oekraïne. PSV won gisteren in Wit-Rusland het uitduel met BATE Borisov met 3-2. In 2010 had Nederland met Ajax en FC Twente voor het laatst twee clubs in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal.

Lucky Ajax

De eindstand bij Ajax-Dinamo Kiev was al bij rust bereikt. En dat was niet zonder fortuin voor de Amsterdammers.

Kiev-doelman Denys Boiko blunderde bij de 1-0 van Donny van de Beek (die de geblesseerde David Neres verving) in de tweede minuut en bij de 2-1 van Hakim Ziyech ging de bal via een verdediger over de lijn.

Hakim Ziyech en Dusan Tadic vieren de 2-1
    Het moment waarop Tomasz Kedziora 1-1 maakt voor Dinamo Kiev
  • NOS
    Donny van de Beek is uitzinnig van vreugde met de 1-0

Uit de rebound van een kopbal had Tomasz Kedziora het af en toe gevaarlijke Dinamo (dat ook nog een penalty had verdiend) op 1-1 gezet.

Mooie aanval levert 3-1 op

De 3-1 van Dusan Tadic kwam uit een mooie aanval. Via de linkerflank kwam verdediger Nicolás Tagliafico op, hij gaf voor en Tadic tikte bij de eerste paal binnen.

Kiev zocht na rust de aanval, waarbij de Ajax-defensie niet altijd solide oogde. Grote kansen bleven echter uit, terwijl Klaas-Jan Huntelaar aan de andere kant op de lat kopte.

Kort voor tijd schoot Ziyech uit de draai ook nog op de paal.